Anasayfa > Haberler > Yönetmen Villeneuve, Dune'u Üçleme Yapmak İstiyor!

Yönetmen Villeneuve, Dune'u Üçleme Yapmak İstiyor!

Film 11 ay önce Yönetmen Villeneuve, Dune'u Üçleme Yapmak İstiyor!

Yönetmen Denis Villeneuve, büyük çaplı bir Dune üçlemesine yönelik planlarını doğruladı ve üçüncü film için Frank Herbert'in Dune: Mesih romanından ilham aldığını belirtti. Paul Atreides'in (Timothee Chalamet’in canlandırdığı) ve Arrakis'teki savaşın öyküsünün temelini atan Dune: Part One'ın (Dune: Çöl Gezegeni) 2021'de büyük bir beklentiyle yayınlanmasının ardından, beklentilerine en iyi şekilde karşılık bulan sinema severler ve Dune hayranları Villeneuve'un bu geniş kapsamlı hikayenin tamamını nasıl beyaz perdeye taşıyacağını merakla beklemeye başladı. Arrival ve Blade Runner: 2049 gibi bilim kurgu filmlerindeki olağanüstü çalışmalarıyla tanınan Villeneuve, Herbert'in ihtişamlı ve devasa evrenini beyaz perdeye yansıtmayı amaçlıyor.

Dune: Part One, izleyicileri, önünde evreni değiştiren bir savaşın yavaş yavaş ortaya çıktığı çöl gezegeni Arrakis'e çekilen genç bir kahraman olan Paul Atreides ile tanıştırdı. Film, Atreides Hanedanı ile Harkonnen Hanedanı arasındaki düşmanlığı ustaca işlemiş ve yalnızca Paul ve annesinin hayatta kaldığı trajik bir pusuyu anlatmıştı. Öfke ve korku tarafından yavaş yavaş tüketilmeye başlayan Paul, Arrakis’in yerlileri olan Fremenlere sığınır ve mesihvari bir lider olacağı kaderini kabullenmeye başlar. Yakında sinemalarda gösterime girecek olan Dune: Part Two, artık Fremenler arasında önemli bir konuma gelmiş olan Paul’ün yolculuğuna daha derinlemesine inmekle birlikte, ilk filmde az da olsa gördüğümüz Chani (Zendaya’nın canlandırığı) ile arasındaki bağın nasıl gelişeceğine değinecek.



Warner Bros henüz projeye onay vermedi. 


İlk film Pandemi döneminde yayınlanmasına rağmen, eleştirmenlerden tarafından çokça övülmekle kalmayıp 402 milyon dolar gibi Pandemi Dönemi için hayli yüksek kabul edebileceğimiz bir gişe başarısı göstermişti. Ayrıca, Dune aday olduğu 10 Oscar ödülünün 6’sını kazanarak Villeneuve’un vizyonunun ne denli doğru bir yol olduğunu kanıtlamış oldu. Bununla birlikte, üçüncü filmin akıbeti, Dune: Part Two'nun gişede göstereceği performansa bağlı olacak, çünkü stüdyo Dune franchise'ının alışılmadık doğası ve prodüksiyon maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle temkinli davranmak istiyor. Bununla birlikte, Dune: Part One’ın seyirciler tarafından çok sevilmesi ve ikinci film için oluşan beklentinin bir hayli artması gişede göstereceği başarının ne denli yüksek olacağı hakkında bize ufak ufak spoiler veriyor. Ki, bi üçleme yapılacağı haberinin yayılmasının artından oluşacak beklenti potansiyelini siz düşünün!

Villeneuve, film serisine ek olarak HBO ile birlikte Dune: The Sisterhood adlı bir spin-off dizisi üzerinde çalışıyor. Planlanan dizi, Dune evrenindeki gizemli ve güçlü bir grup olan Bene Gesserit'in kökenlerine ve yükselişine kamera tutacak. Villeneuve, Dune'un sinematik ve televizyon evrenini genişletmeye devam ederken, hayranlar hevesle Dune: Part Two'nun çıkışını ve stüdyonun üçlemeye vereceği onayı bekliyor.


Yorumlar (0)