Anasayfa > Haberler > Yeni Narnia Filmleri Yapılıyor

Yeni Narnia Filmleri Yapılıyor

Film 11 ay önce Yeni Narnia Filmleri Yapılıyor

Greta Gerwig, Barbie'den sonraki projelerini sıraladı. Lady Bird yönetmeni Greta Gerwig, C. S. Lewis'in "The Chronicles of Narnia" kitaplarına dayalı film üretmek için Netflix’le görüşmeler yaptığı bildirilmişti. Stüdyo tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmasa da The New Yorker tarafından yayımlanan habere göre ünlü yönetmen, Netflix’le iki filmlik anlaşma yaptı.

Netflix’in kitapları nasıl uyarlamayı planladığına dair resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen 7 romanın ana hikâyesi, II. Dünya Savaşı sırasında İngiliz kırsalına tahliye edilen bir grup çocuğun hikayesini anlatıyor. Kitaplar, çocukların hayali bir krallık olan Narnia'da, konuşan bir aslan olan Aslan'ın rehberliğinde, Beyaz Cadı'ya karşı savaşarak tahtı haklı hükümdarına geri getirmelerini anlatıyor. Netflix’in, uyarlamada kitaplara ne kadar bağlı kalacağı ise merak konusu.

Narnia dünyası en son Disney ve Fox’un Andrew Adamson ve Michael Apted'in yönettiği filmlerle beyaz perdeye taşındı. Pevensie kardeşlerin hikâyesini anlatma konusunda iyi bir iş çıkardılar ancak üç filmlik seri, yedi kitapta geçen hikâyeleri anlatmaya yetmedi. Netflix, Narnia’nın haklarını satın aldı, hikâyeyi ve sinematik evrenini genişletme fırsatına sahip. Greta Gerwig ve Netflix; seyircilerini, Narnia'nın sakladığı sırlarla yeniden tanıştıracak.



Netflix, “The Chronicles of Narnia” serisinin haklarını 2018 yılında satın aldı. Netflix, aynı zamanda sinematik evren için de uzun yılları kapsayan bir telif anlaşması yaptı. Bu anlaşma, Disney’in 2005 – 2010 yılları arasında James McAvoy, Liam Neeson, Tilda Swinton ve Will Poulter’ın başrolde olduğu üç kitaptan uyarlanan filmler vizyona girdikten sonra gerçekleşti. Netflix’in “The Chronicles of Narnia” kitaplarından uyarlama filmleri yönetmesi için Greta Gerwig’le anlaşması, Gerwig’in “Little Women” adlı kitap uyarlaması filminde gösterdiği başarıdan kaynaklanıyor.

Greta Gerwig, bu yılın en çok beklenen filmlerinden birinin çıkışıyla meşgul olacak. Barbie’nin dünyası ilk bakışta mutlu, pembe ve mükemmel gibi görünse de varoluşsal bir kriz en önemli karakterlerden birini vuracak. Margot Robbie, “Stereotip Barbie” olarak adlandırılan oyuncak bebek olarak; hayatını sorgulayan, partiler ve pembe cabrio arabaların ötesinde bir şeylerin olduğunu dile getiriyor. Gerwig’in Barbie filmi, 21 Temmuz 2023 tarihinde sinemalarda gösterime girecek.


Yorumlar (0)