Anasayfa > Haberler > ​​​Yeni Mad Max Filminin Çıkış Tarihi Ertelendi

​​​Yeni Mad Max Filminin Çıkış Tarihi Ertelendi

Ünlü 3 yıl önce ​​​Yeni Mad Max Filminin Çıkış Tarihi Ertelendi

Ünlü aksiyon, post-apokaliptik bilim kurgu serisi Mad Max’in beşinci filminin açıklanan çıkış tarihi pandemide sinemaların asıl potansiyeline ulşamamasından dolayı 1 yıl ertelendi. 

 

1979,1981 ve 1985’teki üç inanılmaz yapımdan 30 yıl sonra 2015 yılında Mad Max:Fury Road gibi harika bir film ile aramıza dönmüştü Mad Max Serisi. Tabiki onun yaratıcısı George Miller ile birlikte. 2015 yılında çıkış yapan film dünya genelinde 375 milyon dolarlık gişe hasılatı elde ederken 6 tane de Oscar almıştı. Başrollerinde dünyaca ünlü yıldız oyuncular Charlize Theron ve Tom Hardy’nin de olmasının etkili olduğu aşikar biçimde dünya genelinde büyük diyebileceğimiz sayıda bir hayran kitlesine ulaşmıştı seri. Filmin gişede de büyük bir hasılat elde etmesinden sonra bir devam filminin yapılacağı söylenmişti ve yine başrolde Tom Hardy olacaktı ancak Charlize Theron yoktu. Bir çok medya mensubu buna sebep olarak, ikilinin sette iyi anlaşamadığını gerekçe olarak öne sürmüştü. Hala daha o filmin ismi açıklanmamıştır. 

 

Bu gelişmelerden yıllar sonra George Miller, Furiosa filmini açıkladı. Filmde ne Hardy ne de Theron bulunmaktaydı. Film İmparator Furiosa karakterine odaklanacaktı ancak bu sefer Furiosa karakterini Theron’dan çok daha genç bir oyuncu olan “Queen’s Gambit” dizisindeki performansıyla iyice ünlenen oyuncu Anya Taylor-Joy oynayacak. Erkek başrol olarak da “Thor” karakteriyle tanıdığımız ünlü oyuncu Chris Hemsworth bulunacak ancak kendisinin hangi karakteri canlandıracağı hala bilinmiyor. Ayrıca, yeni çıkacak “Matrix 4” ve 27 Ağustos’ta vizyona girmiş korku filmi “Candyman”den tanıdığımız Yahya Abdul-Mateen II da filmde bulunacak. Bir diğer  heyecanlandırıcı haber olarak da filmin senaryosu için George Miller, “Mad Max: Fury Road”un senaristi Nick Lathouris ile çalışacak.  

mad max filmi

Bu bilgiler ışığında hayran kitlesi, serinin takipçileri ve biz sinemaseverler için bize sadece filmi beklemek düşecek gibi duruyor. Ancak ne yazık ki bu bekleme aşaması düşündüğümüzden biraz fazla sürecek: 1 yıl kadar!  

 

Filmin ilk açıklanan çıkış tarihi Temmuz 2023’tü ancak tüm dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecinden sinemalar ve film sektörü hayli nasibini aldı. Çoğu büyük bütçeli film yapımcısı da filmlerini bu dönemde değil daha ileriki tarihlerde vizyona sokmak istiyor çünkü insanların tekrar sinemaya gitmeye alışmalarını bekliyorlar. Bu yüzden “Furiosa” filmi de Haziran 2023’ten 24 Mayıs 2024 tarihine ertelendi.  

 

Hiç Şüphe yok ki, kendi evladı gibi büyüttüğü bu seriyi hiç bozmadan ve üstüne koyarak önümüze servis edecektir George Miller. Ancak bu pandemi döneminde iyice sinemaya susayan biz sinema severler için biraz daha sabretmemiz gerekecek gibi duruyor.  Mad Max Serisi hakkında yeni haberler çıktıkça siz değerli okurlarımızla buradan paylaşacağız. İyi günler dileriz.

 


Yorumlar (0)