Anasayfa > Haberler > Yeni Bir Witcher Yapımı: Nightmare of The Wolf

Yeni Bir Witcher Yapımı: Nightmare of The Wolf

Anime İnceleme 3 yıl önce Yeni Bir Witcher Yapımı: Nightmare of The Wolf

Devasa Witcher evreninin yayın haklarına sahip olan Netflix, bu senenin başında bir Witcher animesi çıkaracağını duyurmuştu. Çıkacak olan bu Anime filminin ismi ise Witcher: Nightmare of the Wolf olacak ve biricik Geralt'ımızın hocası olan Vesemir'in hayatını anlatacaktı. Aradan aylar geçti ve beklenen Witcher animesi sonunda yayınlandı. Bende bir witcher hayranı olarak animeyi çıktığı gibi tükettim ve düşüncelerimi siz okurlarımız ile paylaşmak için klavye başına geçtim.

 

Nightmare of the Wolf animesi hakkında ki düşüncelerimi aktarmadan önce sizlere Witcher evreni hakkında bir iki temel bilgiyi paylaşmak isterim. Witcher kavramını ilk başta Polonyalı usta yazar Andrzej Sapkowski'nin yazdığı Witcher kitapları ile ortaya çıkmıştır. Bu kitaplar ilk başta Polonya da çok sevilmiş, ardından ise yavaş yavaş tüm dünyaya yayılıp ününü katlamayı başarmıştır. Witcher kitaplarının Global anlamda ünlenmeye başladığı dönemlerde ise yine Polonyalı bir oyun firması olan CD Projekt Red, kitapların oyun haklarını Sapkowski'den satın almış ve hepimizin en az bir kere gördüğü Witcher oyun serisini piyasayı sürmüşlerdir. Kitapların hali hazırda bulunan ününün üzerine oyunların efsanevi başarısı da eklenince Witcher markası oldukça değerlenmiş ve büyümüştür. Bu büyümeyi fark eden Netflix ise geçtiğimiz senelerde Sapkowski'den Witcher kitaplarının yayın hakkını satın almış ve bir Witcher dizisi hazırlamak için kolları sıvamıştır. Fakat ortaya çıkan tüm bu kitap, oyun ve diziler de ana karakter her zaman Geralt olmuştur. Yeni çıkan Witcher: Nightmare of the Wolf animesinde ise oldukça yerinde ve sıradışı bir karar alınarak ana karakter Vesemir seçilmiş ve hikaye için çalışmalara başlanmış.

witcher inceleme

Şimdi gelelim yaklaşık 1 saat 30 dakika uzunluğunda olan Nightmare of the Wolf animesine. Ben bir witcher hayranı olarak bu yapımın ilk fragmanlarını gördüğümde yapımdan soğumuş ve "Bu kesin kötü olacak" demiştim. Bunu söylememde ki sebep ise animenin Witcher evreni ile alakası yokmuş gibi duruyor olmasaydı. Kitaplarda Geralt iki canavar ile karşı karşıya geldiğinde ölüm kalım savaşı verirken, fragmanlar da Vesemir 20-30 canavarı aynı anda hiç zorlanmadan öldürebiliyordu. Bu ve bunun gibi detaylar bu yapıma karşı bir önyargı beslememe sebep olmuştu. En nihayetinde yapım biz izleyiciler ile buluştu ve bende izledim. Şunu söyleyebilirim ki; Güzeldi. Fakat çok çok daha güzel olabilirdi...

 

Yapım Vesemir'in Witcher olma hikayesini ve Witcher olduktan sonra başına gelen bazı olayları anlatmakta. Ben geçmişte geçen ve çocuk Vesemir'in Witcher olma hikayesini anlatan sahneleri çok beğendim. Gerek hikayenin sadeliği, gerekse yaşanan olayların etkileyiciliği bence çok güzel anlatılmış. Fakat yapımın ana hikayesi olan ve yetişkin Vesemir'in başına gelen bir olayı anlatan ana hikaye çizgisi için aynı şeyi söyleyemiyorum ne yazık ki. Evet kötü değildi, fakat daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum. Böyle düşünmemi sağlayan bir iki temel sebep var. Dilerseniz gelin yapımın iyi ve kötü özelliklerini barındıran bu sebepler üzerine konuşalım.

witcher anime

Yapımın iyi yanlarından başlamam gerekirse söylemek istediğim ilk şey yapımın süresi olur. Ne fazla kısa ne de fazla uzun diyebileceğimiz bir süreye sahip olan Anime bence tam kıvamında bitti. Anlatmak istediği hikayeyi anlatarak daha fazlasını talep etmeden biten Anime'nin su gibi aktığını söylesem yalan olmaz. Ayrıca gayet güzel müziklere sahip olan yapımın müziklerinin ise evrene ve hikayeye tam oturan türden güzel müzikler olduğunu eklemek isterim. Yapımın bazı yerlerde kitaba ve evrene aykırı kararlar vermesi bir Witcher hayranı olarak beni ne kadar rahatsız etse de, bu kararlar abartı olmadığı için görmezden gelip yapımdan zevk almaya devam ettim. Nightmare of the Wolf yapımında beğendiğim bir diğer özellik ise, şiddet oranının oldukça güzel ve doyurucu olması. Ne fazlaya kaçıp batırmışlar ne de az yapıp şiddeti aratmışlar. Oldukça kıvamında bir şiddet oranına sahip olduğunu düşündüğüm animenin aksiyon sahneleri ise gayet güzel ve doyurucuydu. Bu sahnelerin ne kadar güzel olduğunu düşünsemde, Witcher evrenine oldukça aykırı olduğu gerçeği değişmez. Animenin son savaş sahnesinde bir Witcher'a göre okadar abartı sahneler vardı ki, bir yerden sonra "Eh, bu kadar da olmaz ama" dedim. Onlarca canavarı aynı anda katlederek bir kuş gibi havalarda uçan Vesemir'i görmek keyfimi kaçırsada aksiyon sahneleri güzeldi. Daha güzel olup bizleri zevkten dört köşe edebilir miydi? Kesinlikle evet. Nightmare of the Wolf animesinde beni rahatsız eden bir diğer etken ise, Vesemir karakterinin yer yer `Şakrabanlık` yapıyor olmasıydı. Bu kadar karanlık ve ciddi bir evrende, yersiz yapılan bu şakrabanlıkların beni rahatsız ettiğini net bir şekilde söyleyebilirim. Keşke daha ağır başlı ve ciddi bir Vesemir izleyebilseydik. Fakat ortadaki iş belli. Evet kötü sayılmaz, aksine güzeldi. Fakat bence daha iyi olabilirdi.

 

Yapımda beğendiğim bir diğer detay ise, Animenin sonlarına doğru kitaptan ve evrenden koparak kendi kararlarını vermesi oldu. Normalde bu beni rahatsız ederdi. Fakat verilen kararın gayet güzel bir karar olduğunu görünce sevmemek elde değil. Bu kararı anlatmadan önce siz okurlarımıza kısa bir spoiler uyarısı yapmalıyım. Eğer "Spoiler'dan bir şey olmaz" diyor ve okumaya devam ediyorsanız hadi başlayalım. Yapımın sonlarına doğru Witcherları haklı sebeplerden ötürü yok etmek isteyen Tetra karakteri, arkasına krallığın gücünü alarak Kaer Morhene, yani Witcher'ların kalesine bir baskın yapmakta. Normalde Kear Morhen'e yapılan bu baskın, kitaplarda oldukça farklı sebeplerden ötürü çıkıp oldukça farklı sonuçlar doğursa da, anime bunlara sadık kalmak yerine bir iki ufak değişiklik yapmayı tercih etmiş. Bu değişiklikler ne kadar doğru ve mantıklı orası tartışılır tabi. Fakat ben bu değişiklikleri ve bu değişikliklerin hikayeye yedirilmesini oldukça sevdim. 

geralt of rivia

Şimdi gelelim sonuç kısmına. Ben The Witcher: Nightmare of the Wolf animesini beğendim. Daha iyi olabilirdi fakat gerçekçi olup eldeki ile yetinmeyi bilmek lazım. Umarım ileride bizleri daha güzel Witcher yapımları karşılar. Fakat o zamana kadar sizlere bu animeyi izlemenizi tavsiye edebilirim. Witcher evreni hakkında hiçbir bilginiz olmasa bile gayet güzel vakit geçirebileceğiniz bir yapım olan Nightmare of the Wolf Animesini izlemenizi öneririm. Hatta şunu söyleyebilirim ki; Eğer Witcher evreni hakkında bir bilginiz yoksa, bu animeden daha çok zevk alabilirsiniz.

witcher anime inceleme


Yorumlar (0)