Anasayfa > Haberler > Yeni Bir Disney+ Yapımı Geliyor!

Yeni Bir Disney+ Yapımı Geliyor!

Dizi 2 yıl önce Yeni Bir Disney+ Yapımı Geliyor!

Canlı aksiyon dizisi “Eragon” Disney+’ta geliştirme aşamasında. Dizi, Christopher Paolini'nin roman serisi “The Inheritance Cycle”a dayanacak ve “Eragon” bu serideki dört kitaptan ilkini kaynak edinecek. Kaynaklara göre, Paolini dizide ortak yazar olarak yer alacak. 

“The Inheritance Cycle”, Saphira adını verdiği, ejderha yumurtası keşfeden Eragon adlı bir çiftçi çocuğunun hikayesini anlatıyor. Akıl hocası Brom'un yardımıyla Eragon, uzun zaman önce kötü kral Galbatorix tarafından yok edildiği düşünülen, eski bir tarikat olan “Ejderha Binicisi” olur. Eragon ve Saphira, Galbatorix'i yenmek ve Alagaësia ülkesini onun zulmünden kurtarmak için yola çıkarlar.

“Eragon” ilk kez 2002'de yayınlanmasının ardından 2003'te Knopf isimli yayınevi tarafından yeniden yayınlandı. “Eragon” kitabını 2005'te “Eldest”, 2008'de “Brisingr” ve 2011'de “Inheritance” kitapları izledi.

“Eragon” ilk kez beyaz perdeye uyarlanmış olmayacak. Kitap daha önce 2006 yılında Eragon rolünde Ed Speleers, Saphira rolünde Rachel Weisz, Brom rolünde Jeremy Irons ve Galbatorix rolünde John Malkovich ile bir filme uyarlanmıştı. Film gösterime girdiğinde eleştirmenler tarafından geniş çapta eleştirildi. 100 milyon dolarlık bütçesi olan film, uluslararası gişede yaklaşık 250 milyon dolar hasılat elde etti. 2021'de kitap hayranları, Disney'in filmle ilgili hayal kırıklıklarını göz önünde bulundurarak bir dizi versiyonunu geliştirmesini sağlamak için #EragonRemake hashtag'ini açtı. “Eragon” aynı zamanda, Disney+’taki en yüksek profilli genç-yetişkin roman dizisi olacak. 

Yaklaşan Eragon dizisinde, Paolini ortak senarist olarak hizmet verecek. Bert Salke, 20th Television ile birlikte dizinin yürütücü yapımcılığını üstlenecek. Paolini'nin aynı zamanda dizi sorumlusu olarak da görev alacağı düşünülse de, dizi henüz geliştirme aşamasındayken bu tarz resmi bir karar için henüz çok erken.

 

 


Yorumlar (0)