Anasayfa > Haberler > Yeni Başlayanlar İçin 10 Anime Önerisi

Yeni Başlayanlar İçin 10 Anime Önerisi

Listeler 2 yıl önce Yeni Başlayanlar İçin 10 Anime Önerisi

Animeye yeni başlayacak birisiyseniz ve hangi animeleri izleyeceğinizi bilmiyorsanız merek etmeyin bu liste tam size göre. Aşağıda göreceğiniz animeler şu ana kadar gelmiş geçmiş en iyi animeler arasına girer. Bu animeleri izledikten sonra animeleri seveceğiniz ve benzer türde animeler arayacağınızdan eminim çünkü aynı durum bende de oldu.

Animeler hakkında birçok önyargı bulunduğu için insanlar bu güzel seyir zevkini kaçırıyor. Animelerin çizgi filmlere benzetilmesi en büyük önyargılardan birisi hatta bazıları animeleri tamamen saçma ve çocuksu buluyorlar ama öyle değil. Bu bakış açısı ile yaklaşırsanız filmlerin tamamına veya dizilerin tamamına da aynı yargı ile yaklaşmanız gerekiyor. Her dizi veya film güzel olmadığı gibi her anime de güzel değil. Bu yüzden animeleri sevebilmeniz için güzel bir sırayla başlamanız gerekiyor. Neden?

İnternette bulunan rastgele öneriler ile başlarsanız büyük ihtimalle asla animeleri sevemeyebilirsiniz. Çünkü iyi olarak önerilen bazı animeler yaklaşık 800 bölüm sürüyor. Buna çoğu kişinin zamanının olmadığını düşünüyorum. O yüzden sizlere 3-4 sezon sürmüş olan en güzel animeleri listeleyeceğim. Artık animeleri sevmemeniz imkansız.



Attack On Titan

En büyük kozu ilk başta oynamak bazen iyi olabiliyor. Attack on Titan son zamanların en başarılı ve en popüler animelerinden birisi ve kesinlikle bunu hakediyor. Animelere başlayan yeni birisi için ilk olarak Attack on Titan'ı izlemek kesinlikle doğru kararlardan birisi. İlk olarak birçok animede görmeniz muhtemel çocuksu davranışlar bu animede bulunmuyor. Dramı, askiyonu, müzikleri ve karakterleri ile efsanevi bir anime olmayı başarıyor. Bunları yazarken bile tekrar izleme isteği doğdu. Anime önerirken kesinlikle ilk olarak Attack On Titan'ı öneriyorum çünkü %100 işe yarıyor.

 

Attack On Titan, duvarların arasında sıkışmış üç hayalperest çocuk ile başlıyor. Dışarıdan gelen Titan saldırısı ile hayatları değişiyor ve ait oldukları gerçeklerle yüz yüze gelmeye başlıyorlar. Daha fazla bilgi spoiler niteliğinde olacağından hemen izlemenizi tavsiye ederim.

Demon Slayer

Şİmdi sizlere aksiyonu ve görselleri ile zirvelere çıkmanızı sağlayacak bir animeden bahsedeceğim. Bu anime Demon Slayer. İnsanlar huzur içerisinde yaşamaktadır ancak kimsenin bilmediği bir tehlike var. Bu şeytanların ta kendisi. İnsanlarla beslenen bu varlıklar yeri geldiğinde şehirleri saniyeler içerisinde yok edebilecek derecede güçlüdürler. Bunları durdurmak ise sanıldığı kadar kolay değil. Şeytanlara karşı insanlığın tek umudu Haşhira'lardır. Özel kılıçları ve nefes alma teknikleri ile kendi güçlerini arttırarak şeytanlarla savaşacak seviyeye gelmeyi başarabiliyorlar.

Özellikle ikinci sezonu ile doruk noktasına çıktığını söyleyebilirim. Animenin ilk sezonu biraz ağır geçse de ikinci sezonu kesinlikle izlenmeye değer.

Death Note

Zeka ve akıl oyunlarına bayılanlar için vazgeçilmez bir anime önerisi geliyor. Bir ölüm meleğine ait defter yanlışlıkla dünyaya düşer. Defter Yagami Light'ın önüne düşer ve gizemini korur. İsmini defterden alan animenin ismi Death Note. Yagami ne olacağını bilmeden bu deftere televizyonda gördüğü bir suçlunun ismini yazar ve suçlu hemen kalp krizi geçirerek ölür. Yagami bu defterin gücünü farkettikten sonra dünyayı tüm suçlulardan arındırmaya yemin eder. Yöntemi canicedir ama o bunda bir sorun görmemektedir.

Bu anime ciddi anlamda akıl oyunları ile dolu başarılı bir anime. Yagami'nin zekası bir süre sonra sizi hayran bırakıyor. Kısa ancak oldukça başarılı bir anime.



One Punch Man

Şimdi ciddiyeti bozma zamanı çünkü hayatınızda görebileceğiniz en ciddi ama aynı zamanda en ciddiyetsiz animeyi öneriyorum. One Punch Man... İnsan dünyasını yine barış içerisinde yaşamaktadır ancak bu sefer saldıranlar şeytan değil birer yaratık. Farklı tiplerde ve farklı güçte canavarlar sürekli insanlara saldırmaktadır ve karşılarında durabilen tek oluşum Kahramanlar Birliği'dir. Kahramanlar Birliği'nde birbirinden güçlü kahramanlar bulunmaktadır. Kahramanların  güçlüden zayıfa doğru sırayla S, A, B ve C grupları vardır. Canavar ne kadar tehlikeli ise o kadar güçlü kahraman gönderilir. Ama konumuz bu değil. Konumuz Saitama. Saitama hobi olarak kahramanlık yapan birisidir. Ara sıra ciddi kişiliği ortaya çıksa da genelde hayatı pek ciddiye almamaktadır. Saitama'nın en büyük özelliği ise dünyanın en güçlü kahramanı olmasıdır. Ancak bunu ne kahramanlar birliği ne de dünya biliyor.

Bu anime sizler için biraz ciddiyetsiz olabilir ancak sabırlı olmanız ve zevk almaya bakmanızı öneririm. Çünkü görebileceğiniz en güzel saçmalık seviyesini bu animede bulacaksınız.

Jijutsu Kaisen

Itadori Yuji sıradan bir lise yaşamı yaşamakla beraber çok büyük bir fiziksel efora sahiptir. Bir gün, lanetlerce hücuma uğrayan bir dostunu kurtarmak için İki Suratlı Hayalet’in parmağını yer ve laneti kendi ruhuna alır. Artık İki Suratlı Hayalet ile aynı vücudu paylaşmaktadır. Sihircilerin en eforlusu olan Gojo Satoru’nun manipülasyonuyla, lanetlerle savaşan bir organizasyon olan Tokyo Megakent Teknik Sihircilik Lisesi’ne kabul edilir. Böylece, bir laneti def etmek için lanete dönüşen çocuğun kahramanlık masalı; asla geri dönemeyeceği yaşamı başlar.

Jijutsu Kaisen henüz yeni bir anime olduğu için şu anlık sadece bir sezonu bulunuyor. Ayrıca bir tane de filmi var.

Akame Ga Kill

Tatsumi, köyünü açlıktan ve hastalıktan kurtarmanın bir yolunu bulmak için merkeze göç eden bir savaşçıdır. Merkeze geldiği ilk günlerde merkezdeki insanların pisliğini anlar ve merkezi bu pislikten kurtarmak için Night Raid isimli suikastçi ekibine katılır.



Parasite The Maxim

Uzaylı bir tür parazit, dünyayı ele geçirmek için insanlara saldırır. İnsanların kulağından girerek beyinlerini yer ve kişinin kontrolünü ele geçirir. 17 yaşındaki Izumi'nin başına benzeri bir durum gelir ancak parazit İzumi'nin kulağına giremez çünkü Izumi o sırada kulaklık takmaktaydı. Parazit ise Izumi'nin sağ koluna girerek oranın kontrolünü ele geçirmeyi başarır. Izumi'nin bu sorunu çözmesi ve dünyayı parazit istilasından kurtarması gerekmektedir.

Overlord

Bu anime diğer önerdiğimiz tüm animelere kıyasla daha az biliniyor. Online bir oyun artık yayın hayatına son verecektir. Bu oyunun kullanıcı sayısı ve popüleritesi artık eskisi kadar iyi değildir. Ancak Suzuki Satoru isimli oyuncu oyuna çok bağlıdır. Son anına kadar oyunda kalmak onla vedalaşmak istemiştir. Ancak geri sayım bittiği ve oyun kapandığı anda gözlerini kendi oyun karakteri olarak açar. Eskiden robot gibi hareket eden NPC'ler artık sıradan bir insan gibi davranmakta, düşünmekte ve hareket etmektedir. Bir şeylerin ters gittiği aşikar. Bilmediği bir dünyada ordusu ve hizmetkarları ile sıkışıp kalır. Tek amacı vardır NPC'lerin gerçek insana döndüğü bu dünyayı ele geçirmek ve başka oyuncuların olup olmadığını öğrenmek.

Buna benzer oyun içinde sıkışma konusunu anlatan iki anime var. Birincisi Sword Art Online ve diğeri de Overlord. Sword Art Online'da da benzeri bir durum var ancak her ne kadar başarılı başlamış olsalar da bu başarıyı sadece 17 bölüm sürdürebiliyorlar. Devamında ise olaylar saçmalaşıp duruyor. Ancak Overlord istikrarlı bir şekilde konusuna sadık kalıyor ve bunu başarılı bir şekilde devam ettiriyor. Bu yazıyı yazarken yeni sezonunun çıktığını ve 7 bölüm yayınlandığını görünce yazı yazmayı bırakıp yeni sezonu hemen izledim.

Dororo

Bir samuray efendisi, yeni doğmuş oğlunun organlarını savaş alanın üstünlük sağlamak için 48 şeytana feda etti. Yine de, terk edilmiş olan bu bebek, bir doktor sayesinde hayatta kalmayı başarır. Vücudunu tek parça olarak geri almak için çok sayıda şeytanı avlamaya karar veren genç kahraman,yolculuğu sırasında Japonya’nın en büyük hırsızı olduğu söylenilen bir yetimle karşılaşır.

The Rising of the Shield Hero

Iwatani Naofumi, kahraman olmak için 3 kişi ile birlikte paralel bir dünyaya çağrılır ve bu çağrılan kahramanlar efsanevi ekipmanlarla donatıldılar. Kalkan Kahramanı olan Naofumi, ise deneyimsizliği ve yetersizliğinden dolayı en zayıf kahraman olarak görülür ve ihanete uğrar. Kendine ihanet edenlerden intikamını almaya ant içer. Böylece paralel dünyadaki kaderi başlar…

Önerilerimizi anime izlemeye başlayan yeni birisini göz önüne alarak yaptık. Çok daha bilindik animeler mevcut örnek vermek gerekirse; Naruto, Bleach, Berk Serk, One Piece gibi. Ancak bu tip animeler en az 600 bölümden oluşuyor ve anime izlemeye yeni başlayan birisini sıkabilir. Bu yüzden amacımız ilk olarak animeyi sevdirmek. Ondan sonra bu kadar uzun bölümlü animeler izleyip izlemeyeceğiniz sizlere kalmış.


Yorumlar (0)