Anasayfa > Haberler > Wonka Rolünü, Bir Video Sayesinde Kaptı

Wonka Rolünü, Bir Video Sayesinde Kaptı

Film 11 ay önce Wonka Rolünü, Bir Video Sayesinde Kaptı

Beklenmedik bir gelişmeyle, yönetmen Paul King, Timothée Chalamet'nin ünlü Wonka karakterini canlandıracağı filmdeki rolünü, lise yıllarında YouTube'da paylaştığı rap videoları sayesinde kazandığını açıkladı. Roald Dahl'ın, Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası'nın öncesini konu alan film, ünlü karakterin çikolata fabrikasının sahibi olmadan önceki hikayesine odaklanıyor. Bunlara ek olarak, film aynı zamanda bir müzikal olacağından dolayı Chalamet film boyunca şarkı söyleme ve dans etme yeteneklerini sergileyecek.

Rolling Stone'a verdiği röportajda King, Chalamet'nin Wonka rolüne seçilmesinin kolay bir karar olduğunu, bunun başlıca nedeninin de oyuncunun lise günlerinden kalan YouTube'da hala bulunabilen müzik performansları olduğunu söyledi. Yönetmen, bu viral rap videolarının Chalamet'nin Wonka karakterini kolaylıkla üstlenebileceğini gösterdiğini ve geleneksel bir seçme sürecine ihtiyaç duyulmadığını belirtti. King, Chalamet'e ve oyuncunun rol için mükemmel bir tercih olduğuna olan hayranlığını ifade etti. Şunları söyledi: "Doğrudan bir teklifti çünkü o harika bir oyuncu ve aklımda bu işi yapabilecek tek kişi oydu. Ama o Timothée Chalamet olduğu ve hayatı çok absürd olduğu için, lise müzikal performansları YouTube'da yüz binlerce kez izlendi. Dolayısıyla, Timmy Chalamet'e duyduğum hayranlığa dayanarak, onun gerçekten iyi şarkı söyleyip dans edebileceğini biliyordum." King ayrıca Chalamet'nin yeteneklerinin farkında olsa da, oyuncunun step dansı becerilerine şaşırdığını ve Chalamet'in filmde bunları sergileme isteğini dile getirdi.

Chalamet'in müzikal geçmişi göz önüne alındığında, King'in bu rol için onu seçmesi hiç de şaşırtıcı değil. Kısa süre önce yayınlanan Wonka fragmanı, Chalamet tarafından canlandırılan genç Wonka'nın kendi sihirli çikolatalarıyla markasını kullanarak rakip çikolata üreticileriyle rekabet ettiği filmin tuhaf doğasına kamera tutuyor. Chalamet'in canlandırdığı Wonka'nın film boyunca rap yapıp yapmayacağı belirsizliğini korurken, aktör daha önce yedi müzikal parça seslendireceğini açıklamıştı.

Wonka fragmanında sunulan neşeli ve coşkulu ton, filmin enerjik ve neşeli atmosferine işaret ediyor. King'in Paddington ve Paddington 2 gibi aile odaklı başarılı filmlerinden ilham alan Wonka'nın, seyircileri büyüleyerek Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası'na çekici bir öncül olacak şekilde tasarlandığı söyleniyor. Filmin yapısı ve Chalamet'in müzik performanslarına ilişkin ayrıntılar henüz gizliliğini koruyor. Ancak, filmin canlı tonu ve içten hikayesi göz önüne alındığında, izleyiciler Chalamet'in karizmatik Wonka portresini içeren büyüleyici bir film ile karşılacak gibi duruyor.


Yorumlar (0)