Anasayfa > Haberler > Warner Bros'un Sadece 2 Filmlik Parası Kaldı!

Warner Bros'un Sadece 2 Filmlik Parası Kaldı!

Film 2 yıl önce Warner Bros'un Sadece 2 Filmlik Parası Kaldı!

Warner Bros.’un, 2022 yılının geri kalanında sadece 3 film yayınlamaya yetecek kadar paralarının kaldığı bildirildi. HBO, Sex and the City ve Harry Potter gibi büyük yapımların arkasındaki şirket Warner Bros., yakın zamanda Discovery ile birleşti. CEO David Zaslav bu birleşmenin ardından tartışmalara sebep olan bazı kararlar aldı. Warner Bros.; geçtiğimiz haftalarda, Leslie Grace’in başrolünde olduğu, 90 milyon dolarlık bütçeye sahip olan, Batgirl filmini post prodüksiyon aşamasındayken, filmin getireceği hasılatın, bütçesini ve reklam harcamalarını karşılayamayacağı gerekçesiyle iptal etti. Bu iptal kararının ardından HBO orijinal içerikleri de dahil olmak üzere 40’tan fazla yapım, HBO Max’in yayın hizmetinden kaldırıldı. Bu kaldırılan yapımların ardından birçok hayran sevdikleri yapımların geleceği hakkında endişelenmeye başladı. Summer Camp Island ve Generation gibi dizilerin kaldırılmasından rahatsızlık duyan hayranlar şikayetlerini dile getirdiler.

Warner Bros. Discovery, hayranları rahatsız eden başka bir duyuru daha yaptı. Uzun zamandır merakla beklenen devam filmi “Aquaman and the Lost Kingdom” post prodüksiyonda daha fazla zamana ihtiyaç duyduğu gerekçesiyle 25 Aralık 2023 tarihine ertelendi. “Shazam: Fury of the Gods” filmi ise 17 Mart 2023 tarihine ertelendi. Bu kararla birlikte, “Aquaman and the Lost Kingdom” ve “Shazam: Fury of the Gods” filmi üçüncü kez ertelenmiş oldu. Bu yıl vizyona girecek tek DC yapımı ise Dwayne Johnson’ın başrolünde olduğu “Black Adam” filmi.

Aquaman ve Shazam’ın yeniden ertelenmesine gelen tepkilerin ardından, THR yazarı Borys Kit, Warner Bros. Discovery'nin mali durumu hakkında bir yazı paylaştı. Borys Kit paylaştığı yazıda; stüdyonun, finansal bir karmaşa içinde olduğunu, bu yılın geri kalanında sadece üç film yayınlamaya yetecek kadar parasının kaldığını belirtti. Warner Bros.’un, 2022 yılının yayın takviminde yalnızca üç film kaldı: Don’t Worry Darling (23 Eylül 2022), Black Adam (21 Ekim 2022) ve House Party (9 Aralık 2022).



Şimdiye kadar, Warner Bros.’un açıkladığı erteleme kararlarının, Kit'in iddia ettiği gibi mali kargaşanın sonucu mu yoksa Aquaman'de yaşanan gecikmelerin ardından, DC filmlerini düzene sokmak için uyguladığı bir plan mı olduğu net değil. Bunun yanı sıra, şirketin 2022'nin geri kalanında vizyona sokacağı film sayısı, Warner Bros. gibi büyük bir yapım şirketi için oldukça az.

Bu sayının yalnızca sinema projeleri için geçerli olduğunu belirtmek gerekir. Geçtiğimiz Pazar günü prömiyer yapan “House of the Dragon” dizisi de dahil olmak üzere yıl sonuna kadar yeni yapımlar göreceğiz. “A Christmas Story”nin devamı olan “A Christmas Story: Christmas”ın Kasım ayının ortalarında yayınlanacağını resmen duyurdular. Ayrıca yıl sonuna kadar piyasaya sürülecek birkaç WB oyunu da mevcut. Özetle Warner Bros., yıl sonuna kadar birden fazla platformda yeni filmler ve diziler yayınlamaya devam edecek.


Yorumlar (0)