Anasayfa > Haberler > Timothée Chalamet, Dune 3 Filmini Onayladı!

Timothée Chalamet, Dune 3 Filmini Onayladı!

Film 5 ay önce Timothée Chalamet, Dune 3 Filmini Onayladı!

“Dune: Part Three”, Paul Atreides'in aktörü Timothée Chalamet'nin kendinden emin açıklamasının ardından artık kaçınılmaz görünüyor. Yazar Frank Herbert'in popüler roman serisinden uyarlanan Denis Villeneuve'ün ilk Dune filmi 2021'de gösterime girmiş ve hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından olumlu karşılanmıştı. Yönetmen, merakla beklenen devam filmiyle önümüzdeki yılın başlarında Arrakis'e dönmeye hazırlanıyor ve ufukta da üçüncü bir film potansiyeli gözüküyor.

“Dune: Part Two” hakkında Chalamet, MTV'ye verdiği bir röportajda Jason Momoa'nın canlandırdığı Duncan Idaho karakterinin olası bir üçüncü filmde geri dönebileceğini söylüyor. Her ne kadar Duncan ilk filmdeki ölüyor gibi görünse de aktör, üçüncü filmin karakterin utkulu dönüşünü içereceğini doğruladı. Chalamet, “Momoa geri dönecek ama bu filmde değil. Evet, eğer kitapları okursanız... Bu çok garip çünkü senaryo ve fragman konusunda çok ketumlar ama kitaplar 70 yıldır piyasada." dedi.

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, “Dune: Part Three” için henüz resmi bir onay duyurusu yapılmadı. İlk filmin Ekim 2021'de vizyona girdiği sıralarda ikinci filme yeşil ışık yakılmıştı, ancak ikinci film vizyona girdiğinde aynı yaklaşım benimsenir mi henüz bilmiyoruz. Legendary'deki yöneticilerin, “Dune: Part Two”nun gişede nasıl bir performans sergileyeceğini beklemeleri daha olası görünüyor. 



Denis Villeneuve ise “Dune Messiah” olarak adlandırdığı üçüncü filmin eninde sonunda çekileceğine dair iyimserliğini dile getirdi. Yakın zamanda Güney Kore'de düzenlenen bir basın toplantısında filmin senaryosunun neredeyse bittiğini açıklayan yönetmen, yeni bir devam filmi çekilmesi konusunda şunları söyledi: "Üçüncü filmi yapma hayalim var. Üçleme haline getirmek oldukça mantıklı." Eğer “Dune: Part Three” için onay verilirse, izleyiciler olarak bu filmi oldukça uzun bir süre bekleyeceğiz gibi görünüyor. Yönetmen üçüncü kez Arrakis'e dönmeden önce farklı bir film yönetebileceğini açıkladı. Üçüncü filmle ilgili hikâye detaylarına ulaşmak imkansız olsa da Villeneuve daha önce, kitaplara sadık kalacağını ve hikâyeyi, Paul Atreides'in bir kahraman olduğu fikrini yıkmak için kullanacağını belirtmişti.


Yorumlar (0)