Anasayfa > Haberler > The Wheel Of Time, Animasyon Filmi Oluyor!

The Wheel Of Time, Animasyon Filmi Oluyor!

Film 7 ay önce The Wheel Of Time, Animasyon Filmi Oluyor!

“The Wheel Of Time” evreni, geniş bir fantastik dünyaya dayanan yeni bir animasyon filmi ile mevcut televizyon dizisinin ötesine geçmeye hazırlanıyor. Robert Jordan'ın çok satan romanlarından uyarlanan Prime Video'nun “The Wheel Of Time” dizisi, Kasım 2021'de yayın hayatına başladı. Kısa süre önce 2. sezonunu tamamlayan dizinin yeni sezon hikâyesi, Jordan'ın ikinci ve üçüncü kitapları olan “The Great Hunt” ve “The Dragon Reborn”a dayanıyor. The Wheel Of Time’ın 3. sezon çekimleri bu yılki WGA ve SAG-AFTRA grevlerinden önce başlamıştı.

Deadline'ın haberine göre, Marvel’ın ve DC’nin animasyon yönetmeni Jay Oliva, dizinin anlatısına hizmet edecek, yetişkin animasyon filmini yönetecek. “The White Tower” adını taşıyacak olan animasyon-macera, Aes Sedai'lerin altında eğitim almak için tek başına seyahat eden genç bir kızın hikayesini anlatacak. Senaristliğini, “Thor” filminden tanıdığımız Zack Stentz'in üstleneceği filmin çalışmalarının, 2024'ün ilk aylarında başlayacağı düşünülüyor. Oliva bu konu hakkında, "Son derece yaratıcı olan bu ekibe katılacağım için çok heyecanlıyım. Robert Jordan'ın “The Wheel of Time” kitabını okumak bana film yapımcısı olmam için ilham verdi ve onun yarattığı dünyayı genişletme fırsatına sahip olmak hayatım boyunca hayalini kurduğum bir şeydi. “The White Tower”ın zengin içeriği ilgimi çekti. Ayrıca yazar ekibine, Jordan'ın titizlikle yarattığı evrende, yeni ve yaratıcı bir hikâye anlatma özgürlüğü veriyor." dedi.



Modern fantezinin en etkili eserlerinden biri olarak kabul edilen “The Wheel of Time”ın Prime Video’da diziye uyarlayacağını duyurulduğunda beklenti oldukça yüksekti. 14 kitaptan oluşan seri ve bu 14 kitabı destekleyen ek kitaplar sayesinde “The Wheel Of Time” evreni oldukça zengindi. “Game of Thrones” gibi diğer fantastik dizilerin uzun ömürlülüğünü ve çekiciliğini gölgede bırakabilecek kadar malzeme olduğu düşünülüyordu. Ancak 1. Sezonun ardından diziye gelen tepkiler son derece karışıktı. “The Wheel Of Time” hikâyesinde yapılan değişikliklere olumsuz eleştiriler gelmişti. 


Bu yıl yayınlanan 2. sezon, hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından daha iyi karşılanmış olsa da dizi kaynak materyalde önemli değişiklikler yapma eğilimini sürdürdü. Şimdi “The Wheel of Time” evrenini genişleten yeni bir prequel ile Jordan'ın eserlerinden ayrı, tamamen orijinal bir hikâye oluşturma kararı, orijinal kitapların hayranlarını daha da yabancılaştıracağından riskli bir iş olarak görülüyor.


Yorumlar (0)