Anasayfa > Haberler > The Whale'ın Üstün Başarısı!

The Whale'ın Üstün Başarısı!

Film 2 yıl önce The Whale'ın Üstün Başarısı!

Brendan Fraser'ın başrolünde yer aldığı “The Whale” filmi büyük övgü topluyor. Darren Aronofsky'nin yeni filmi The Whale'de Fraser, çok geç olmadan kızıyla yeniden bağlantı kurmayı uman morbid obez bir babayı canlandırıyor. Fraser, filmin prömiyeri için Venedik Film Festivali'ndeydi ve prömiyerin ardından, insanların filmi ne kadar beğendiğini ilk elden görebildi. The Whale filmi, 6 dakika boyunca ayakta alkışlandıktan sonra Brendan Fraser gözyaşlarına hakim olamadı. Alkışlar sırasında ağlayan Fraser’ın videosu ise Twitter’da viral oldu. Viral olan görüntülerde Fraser gözyaşlarına boğulurken alkışlayanlara teşekkürlerini iletiyor. 

The Whale, Darren Aronofsky'nin yönettiği, senaryosunu Samuel D. Hunter'ın üstlendiği uzun metrajlı bir film. Filmde Brendan Fraser ve Sadie Sink ile birlikte Hong Chau, Samantha Morton ve Ty Simpkins rol alıyor. Film, eşcinsel sevgilisiyle yeni bir hayat için ailesini terk ettikten yıllar sonra kızıyla yeniden bağlantı kurmaya çalışan Charlie adında 270 kiloluk bir adamı konu alıyor. Charlie'nin tıkınırcasına yemesi, dramatik bir şekilde kilo almasına ve orta yaşlı adamın, büyük sağlık sorunları yaşamasına neden oluyor. 

“The Whale”ın olumlu karşılanması, orada bulunan izleyici kitlesi ile sınırlı değil. İlk gösterimlerin ardından The Whale hakkında gelen yorumlar büyük bir çoğunlukla olumluydu. Gelen olumlu eleştirilerin yanı sıra Fraser'ın, Oscar Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu dalına aday gösterileceği de eleştirmenler ve izleyiciler arasında tartışma konusu oldu. Eğer Fraser, 2023 Oscar Ödülleri’nde aday gösterilirse bu Fraser’ın ilk Oscar adaylığı olacak. The Whale’i henüz izlememiş olan hayranlar bile Fraser'ın bu kadar çok övgü aldığını görmekten, heyecan duyduğunu dile getiriyor.



Fraser’ın eski arkadaşı Dwayne Johnson da duygularını Twitter üzerinde dile getirdi. Johnson'ın Fraser ile ilişkisi, The Rock'ın uzun metrajlı filmlerde rol almaya başladığı zamana kadar gidiyor. Daha önce profesyonel güreş kariyeriyle ünlü olan Johnson, ilk olarak 2001 yapımı The Mummy Returns'de rol alarak Hollywood'a geçiş yaptı. Bu filmdeki rolü almasını sağlayan büyük etkenlerden biri ise Fraser’dı. Fraser'ın büyük övgüler aldığını gören Johnson da duygularını dile getirdi. Twitter'da Fraser’a övgüler içeren bir gönderi yayınladı. Johnson paylaştığı tweet’te, “Brendan’ın bu güzel alkışları aldığını görmek beni çok mutlu etti. Hollywood kariyerimi başlatan, The Mummy Returns filminde rol almamı destekleyen oydu. Tüm başarıların için seni takdir ediyorum ve dostum Darren Aronofsky'yi de tebrik ediyorum.” dedi.


The Whale'in ön gösterimine katılanların çoğu, Brendan Fraser'ın filmde olağanüstü bir performans sağladığı konusunda hemfikir. Bu karakteri canlandırmak, yüzlerce kilo eklenmiş protez bir takım elbise giymek anlamına geliyor. Fraser, Venedik Film Festivali'nde gazetecilere verdiği röportajda, “Sahip olduğumu bile bilmediğim kaslarımı geliştirdim. Hatta günün sonunda tüm protezler çıkarıldığında bir baş dönmesi hissi yaşıyordum, Venedik'te rıhtımdan bir tekneye binmek gibiydi. Obeziteyle mücadele edenleri daha iyi anlamamı sağladı, onları takdir ediyorum. O fiziksel varlıkla yaşayabilmek için zihinsel ve fiziksel olarak inanılmaz derecede güçlü bir insan olmanız gerekiyor.” dedi. Festivalde konuşan bir diğer isim ise Darren Aronofsky, “‘Bir kitabı kapağına göre yargılayamazsınız.’ sözü bu filmde gerçekten ana temayı oluşturuyor. Bu karakterlerin hiçbirini ilk izlenimlerine göre yargılayamazsınız. İngilizce öğretmeni Charlie'nin öğrencilerini sürekli olarak dürüstlüğe ve gerçeği kovalamaya zorlaması, gizliliğin ötesine geçmek açısından oldukça ilham verici.” dedi.


Yorumlar (0)