Anasayfa > Haberler > The Last of Us: Bill ve Frank'e Oyunda Ne Oldu?

The Last of Us: Bill ve Frank'e Oyunda Ne Oldu?

Dizi 1 yıl önce The Last of Us: Bill ve Frank'e Oyunda Ne Oldu?

Son yılların en iyi oyun uyarlaması dizilerinden birine canlı bir şekilde şahit oluyoruz. Kıyamet sonrası dönemi anlatan ve birçok oyuncunun oldukça beğendiği bir oyun. Evet bahsettiğimiz yapım The Last of Us’ın ta kendisi.

HBO’nun yaptığı ve büyük bir keyifle izlediğimiz The Last of Us’ın üçüncü bölümünü bugün izledik. En dramatik bölümlerden birisi kesinlikle bu bölümdü. Çünkü The Last of Us’ın oyununda çok detaylı bir şekilde göremediğimiz bir hikayeyi anlattı. Bahsettiğimiz hikaye Bill ve Frank’in nasıl hayatta kaldıkları ve sonlarının nasıl olduğuydu. Peki dizide anlatılan olaylar oyunda nasıl anlatılmış?

Şu ana kadar oyunda yaşananların aynısını dizi uyarlamasında da görmek oyuncuların dizide en çok beğendiği unsurlardan birisi oldu. İlk bölümden itibaren dizi ve oyun karşılaştırması yapılıp duruluyordu. Frank ve Bill olayında sadece oyuncu benzerliği yapılacakmış görülüyor. Çünkü hikaye aslında çok benzer değil. Öncelikle oyunda sadece bir kez Bill’i görüyoruz. Joel ve Ellie’nin ekipman ihtiyaçlarını karşılamak için Bill’in evine doğru yola çıkıyorlar. Dizide gösterildiği gibi Bill tamamiyle bir hayatta kalma ustası. Evinin çevresine çok fazla tuzak kurarak uzun yıllar hayatta kalmayı başarıyor. Oyun içerisinde Bill’in yanına gitmek isteyen Joel ve Ellie de bu tuzakları aşmaya çalışıyorlar. Bu sırada bir grup enfekteyi uyandırıyorlar ve Bill ana karakterlerimizi kurtarıyor.

Bill’in evine giden ikilinin karşısına kendini asmış bir ceset çıkar. Joel, cesedin kime ait olduğunu sorduğunda “Frank, benim partnerimdi” cevabını alır. Dizide bahsedildiği gibi Frank ve Joel daha önce karşılaşmamış. Bill, Joel’e “Isırıldıktan sonra kendisini astı” diyor ancak etrafta kısa bir gezinti yaptığınızda Frank’in intihar mektubunu buluyorsunuz. Mektupta, Bill’in davranışlarına ve tavırlarına kızdığı için intihar ettiğini anlatan bir not bırakıyor. Mektubu Bill’e götürdüğünüz zaman Frank için “Aptal adamın tekiydi” diyerek mektubu yere atıyor.



Dizide ise karşımıza kısmen doğru kısmen yanlış bir hikaye çıkıyor. Üçüncü bölümde Frank ve Bill’in tanışmaları, tartışmaları ve nasıl öldüklerini görüyoruz. Bu noktada oyundan farklı bir hikaye görmemizin sebebi, senaristlerin Bill ve Frank için daha güzel bir son yazmak istemesinden kaynaklı olabilir.


Yorumlar (0)