Anasayfa > Haberler > The Last Kingdom Final Yapıyor

The Last Kingdom Final Yapıyor

Dizi 3 yıl önce The Last Kingdom Final Yapıyor

İlk 4 sezonu ile birlikte oldukça sevilen ve kendine geniş bir hayran kitlesi oluşturmayı başaran The Last Kingdom dizisi, 5. sezon ile birlikte hayranlarına veda edecek. Geçtiğimiz günlerde 4. sezonun çok beğenilmesinin üstüne, 5. sezonun çekimleri Macaristanda başlamıştı. Uzun bir bekleyişin ardından 5. sezondan ilk haberlerin geliyor olması ilk başlarda hayranları çok sevindirmişti. Fakat bu güzel haberleri, dizisinin final yapacağı haberide takip edince, işler tersine döndü.

Bernard Cornwell'in en çok satan Romanları olan “the Saxon Stories” serisine göre ilerleyen The Last Kingdom'ın, 5. sezonunda dokuzuncu ve onuncu kitaplarına dayanacağı açıklanmıştı. Uhtred karakterinin kaderini iyice keşfedeceği ve İngiltere'nin geleceğinin ellerinde olduğunu anlayacağı 5. sezonda, Uhtred'in kaderinin çizdiği bu yolda ilerlerken en büyük düşmanları ile yüzleşmesi konu alınacak.

5. sezonu özel kılan bir diğer unsur ise, Uhtred karakterine hayat veren aktör Alexander Dreymon'ın ilk yönetmenlik deneyimini yapacak olması. Dreymon'ın 5. sezon içerisinde bir bölümü yöneteceği açıklanmıştı. Bu habere oldukça sevinen fakat dizinin bitiyor olmasına da bir o'kadar üzülen Dreymon ise, açıklamasında şu sözleri kullandı; "Bu işi seviyorum. 5 sezon boyunca Uhtred oynamak harika bir yolculuk oldu. Ve yönetmenlik fırsatı bulduğum için gerçekten minnettarım. Bunu yaparken, oyuncu kadromuzun ve ekibimizin muhteşem yeteneğini ve becerisini daha da takdir etmeye başladım. Bunu hayranlarımızla paylaşmak için sabırsızlanıyorum, onlarsız bunların hiçbiri mümkün olmazdı.”

Dizinin final yapacağı gerçeği üzerine, dizinin yapımcısı Nigel Merchant ise bir açıklama yaparak duygularını şu sözlerle ifade etti; "Dünyanın dört bir yanındaki izleyicileri eğlendirmeye devam eden dizi ile gerçekten çok gurur duyuyoruz. Geçen sezona çok büyük bir geri dönüş aldık, bu yüzden Netflix'in beşinci ve son sezon için bizleri geri getirmesinden heyecan duyuyoruz. Böyle sadık bir hayran kitlesiyle, izleyicilere, herkesin hayatta kalmayacağı destansı arayışının bir sonraki aşamasında Uhtred'i takip etme şansı vermekten heyecan duyuyoruz.”

Oldukça büyük bir beklenti ile beklenen The Last Kingdom 5. sezonu ile final yaparak hikayesini tamamlayacak


Yorumlar (0)