Anasayfa > Haberler > The Iron Craw'ın Tartışmalı Sonu Açıklandı!

The Iron Craw'ın Tartışmalı Sonu Açıklandı!

Film 4 ay önce The Iron Craw'ın Tartışmalı Sonu Açıklandı!

The Iron Claw filminin yönetmeni Sean Durkin, Von Erich ailesinin trajik biyografisini anlatan filminin tartışmalı son sahnesini açıkladı. 

Filmin sonunda Kerry Von Erich'in intihar etmesinin ardından, film onu öteki dünyada bir tekne üzerinde izleyiciye göstermişti. Teknenin içinde ise  diğer ölmüş kardeşleri olan Mike, David ve Jack Jr. onu bekliyordu. Böylece kardeşler bir araya gelmiş ve bir süre birlikte vakit geçirmişti. Bu esnada ise gerçek dünyadaki Kevin Von Erich, kardeşlerinin ölümünün ardından daha iyi bir baba olma sözü vermişti. Filmin yönetmeni Sean Durkin ise, yaptığı röportaj esnasında bu son hakkında bir açıklamada bulundu.

Vulture ile yapılan bir röportajda Durkin'e, The Iron Claw'un final versiyonuna bu son sahneyi dahil etmeye karşı herhangi bir itirazla karşılaşıp karşılaşmadığı soruldu. Zor bir karar olduğunu kabul eden Durkin, filmdeki öteki dünya sahnesinin kardeşlerin bağlantısını en saf haliyle görselleştirmeyi ve seyirciye, karakterlerin birbirlerine duydukları sevgiyi anlatmak istediğini söyledi. Durkin konu hakkında şunları söyledi:

''Bu zor bir karardı. Yazım sürecinde en çok yorum yapılan ve en çok sorgulanan sahne bu oldu. Sahnede duygusal olarak aileye samimi bir bakış açısı var. Ama Kerry'nin intihar ettiğinde nereye gittiğini görselleştirmek istedim. Daha yüksek bir şey istedim, biraz daha öte bir dünya istedim. Karakterlerin ilişkilerinin en saf halini görselleştirmek istedim. Bir rahatlama. Oyunculara verdiğim tek talimat, birbirlerine dokunma şekliydi. Birbirlerinin yüzlerine dokunmalarını istedim. Neredeyse duygusal bir şekilde. Nehri geçme ve klanı terk etme esnasında mitolojik bir duygu istedim. Sadece aşkın en saf halini göstermek istedim.''



The Iron Claw sinemalarda gösterime girdiğinde genellikle olumlu bir karşılama almıştı. Çoğu övgü Zac Efron'un Kevin Von Erich karakteri olarak sergilediği performansına yöneltilmişti. Film, 2023'ün en iyi on filmi arasında da yer aldı. Ancak, filmde yer alan Von Erich trajedisinin tasviri eleştirmenlerden bazıları tarafından tepki almıştı. Eleştirinin çoğu, 1991'de intihar eden Chris Von Erich'in filmde yer almamasına yönelikti. Her bir kardeşin ölümü filmde özenle detaylandırılırken, Chris Von Erich'in ölümü gösterilmemişti. Durkin, filmde başka bir trajik anın olamayacağını, zaten David, Kerry ve Mike'ın ölümlerini tasvir ettiğini ve bu nedenle Chris'in hikayesini tamamen çıkarmaya karar verdiğini açıkladı.

Film aynı zamanda sonuyla da bazı tartışmalara yol açtı; kardeşlerin öteki dünyada bir araya gelmesinin duygusal etkisinin, Chris'in filmde belirgin bir şekilde eksik olmasını vurguladığını söyleyen eleştirmenler oldu. Diğer eleştirmenler, Chris'in filmin daha doğru bir şekilde anlatılabileceğine dikkat çekerken, bu durumun filmi uzunluğunu ve dramatik etkisini artıracağını belirttiler. Filme gelen bu eleştirilere rağmen The İron Claw filmi izleyiciler tarafından oldukça sevilen bir film olmayı başardı ve senenin en iyileri arasına girdi.


Yorumlar (0)