Anasayfa > Haberler > The Boys'un Çılgın Spin-Off Animasyonu: The Boys Diabolical

The Boys'un Çılgın Spin-Off Animasyonu: The Boys Diabolical

Anime İnceleme 2 yıl önce The Boys'un Çılgın Spin-Off Animasyonu: The Boys Diabolical

İlk defa 2019 senesinde, Amazon Prime ekranlarında hayranlarla buluşan The Boys dizisi, pek çok izleyici ve eleştirmen tarafından beğenilmiş ve büyük bir başarıya imza atmıştı. Dizinin diğer pek çok süper kahraman dizisinden farklı oluşu, klişe bir konuya sıradışı bir bakış açısı ile yaklaşması, güzel askiyon sahneleri ve içerdiği bolca vahşet sayesinde benimde büyük bir hayranı olduğum dizinin ikinci sezonu çıkalı uzun bir süre geçmişti. İkinci sezonun harika final bölümü ile birlikte, bende her hayran gibi dizinin üçüncü sezonunu beklemeye koyulmuştum. Bu bitmek bilmez bekleyiş içerisinde ise, Amazon'un The Boys dizisi için bir Spin-Off yapacağı, bu Spin-Off'un ise bir animasyon olacağı haberini duymuştum. Bu haber beni çok sevindirmişti. Özellikle bu dizinin bir animasyon olacağını öğrendiğimde, daha da mutlu olmuştum. Çünkü Amazon bu zamana kadar İnvencible başta olmak üzere pek çok kaliteli animasyon dizisi çekmiş tecrübeli bir firmaydı. The Boys evreni ise bir animasyon dizisi için harika bir evrendi. Kağıt üzerinde her şey harika gözüküyordu. Bana tek düşen şey ise, bu Spin-Off dizisinin çıkmasını beklemekti.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan The Boys: Diabolical dizisi toplam 8 bölümde oluşmakta. Bu 8 bölüm ise, Netflix'in Love, Death and Robots dizisinden görmeye alışık olduğumuz tarzda; her bölümü ayrı animasyon tarzlarına ve ayrı hikayelere sahip şekilde çekilmişti. Dizinin incelemesine geçmeden önce, bu durumdan çok hoşnut kaldığımı ve sevdiğimi sizler ile paylaşmak isterim. Çünkü büyük ve tek bir hikayenin olmasındansa, ufak fakat çok sayıda hikayelerin olması tarzının bana göre gayet güzel olduğunu söyleyebilirim. Hele de bu hikayelerin büyük bir çoğunluğunun güzel olduğunu düşündüğümüz de, bu durumun gerçekten ama gerçekten iyi bir karar olduğunu eklemeliyim.

Şimdi gelelim ufak mini dizimiz olan The Boys: Diabolical'a. Dostlar, direkt lafa girmem gerekirse; Ben bu diziyi beğendim. Her bölüm sıradışı bir hikaye işlenmiş. Bazı bölümler gayet komik ve kendini ciddiye almayan tarzda olurken, bazı bölümler ise The Boys dizisinden tanıdığımız karakterlerin geçmişini aydınlatmada kullanılmış. Dizinin sekiz bölümünün sekizine de iyi diyemem. Ama dizinin sekiz bölümü içerisinden en az bir iki tanesinin üst düzey, iki üç tanesinin ortalama ve kalan bir iki bölümünde ortalama altı kalitede olduğunu söyleyebilirim. Gayet güzel ve üst düzey kalitede bir iki bölüm izledikten sonra, hafif ortalama altı bir bölüm izlemek insanın moralini bir tık zedelese de, o bölümler için diziye kötü demek doğru olmaz. Bu yüzden bende diziye kötü demek istemiyorum. Hatta dizinin kötü bölümlere sahip olduğunu düşünmüyorum. Evet bazı bölümler bir tık gereksiz ve saçmaydı. Fakat kötü değillerdi. Dizide yer alan her bölümün ayrı bir kalitesi, ayrı bir tarzı ve ilgi çeken bir hikayesi vardı. Herşeyden önce bu bölümlerin neredeyse hepsi, bizlere The Boys evrenini daha iyi tanıtan ve bu evren hakkında yeni bilgiler veren bölümlerdi. Sadece bu sebepten ötürü bile The Boys hayranı olarak bu diziyi izleyen siz, o bölümleri sevmeye başlıyorsunuz.

The Boys Diabolical incelemesi...


Dizinin kalitesine değindiğimize göre, birazda dizinin animasyon tarzından bahsetmek isterim. Dizide 8 farklı animasyon tarzı bulunmakta. Bu 8 tarzdan bir iki tanesinin birbirine benzer olduğunu düşünürsek, dizide 4-5 taneye yakın temel animasyon tekniği kullanıldığını söyleyebilirim. Bu teknikler arasına anime tarzı, gerçekçi animasyon, retro animasyon ve çizgi animasyon tarzları yer almakta. Bir bölüm izleyici olarak size hem çizimleri hemde müzikleri ile Tom&Jerry gibi retro animasyonları anımsatırken, bir diğer bölüm anime tarzı ile sizi bambaşka sulara götürmekte. Tüm bunları ise hem çizimleriyle, hem müzikleriyle hemde atmosferiyle yapmakta. Bu yüzden de dizinin her bölümü birbirinden hem konu hemde tarz bakımından çok farklı ve bağımsız olmuş. Bu da dizinin diğer artılarından biri olarak izleyicinin gözünde yer etmeyi başarmış.

Dostlar, ben The Boys: Diabolical dizisini beğendim. Dizi öyle ahım şahım, harika bir dizi değildi. Gerek konusuyla, gerekte atmosferiyle gayet basit, kendini ciddiye almayan, çerezlik bir diziydi. Eğer The Boys dizisini sevdiyseniz bu diziyi de seversiniz. Eğer The Boys dizisini hiç izlemediyseniz bile, bu diziyi yine de sevebilirsiniz. Kısa ve öz bölümler ile eğlenceli dakikalar geçirmek için birebir bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Eğer anlattığım tüm bu detaylar hoşunuza gittiyse, diziye bir şans vermenizi öneririm.


Yorumlar (0)