Anasayfa > Haberler > The Batman Filminin Esrarengiz Son Sahnesi!

The Batman Filminin Esrarengiz Son Sahnesi!

Film 2 yıl önce The Batman Filminin Esrarengiz Son Sahnesi!

Mart ayının başında izleyiciler ile buluşan ve hem izleyiciler hemde eleştirmenler tarafından fazlaca sevilen The Batman filmi, güzel bir başarı elde etmeyi başarmıştı. Filmde henüz iki senedir Batman olan tecrübesiz bir Bruce Wayne işlenirken, Gotham'ın o karanlık ve suç dolu atmosferi de gayet güzel yansıtılmıştı. Filmin ana kötüsü ve Batman'in filmde ki düşmanı olan The Riddler karakteri ise, hazırladığı bilmeceler, düzenlediği cinayetler ve komplolar ile akıllara kazınmıştı. Filmin ortalarında yer alan ve Riddler ile Batman'in bilgisayar aracılığıyla mesajlaştığı bir sahne yer almakta. Bu sahnede ise Riddler, Batman ile "www.rataalada.com" adresi üzerinde yer alan bir site aracılığıyla iletişime geçmekte. Çoğu izleyicinin gözünden kaçmış olan bu ince detay, filmin esrarengiz son sahnesini aydınlatmış oldu!

Son 10 senedir özellikle Marvel filmlerinde görmeye alışık olduğumuz After Credit sahneleri, çoğu filmde yer almaya başladı. Bu filmlerden biri de The Batman oldu. İzleyicilerin çoğu filmde ki yazılardan sonra yer alan bu sahneyi görmek için, filmin sonunda bekledi. Fakat gördükleri tek şey, The Riddler'ın ekrana "Good Bye?" yazdığı basit bir sahne oldu. Çoğu izleyiciyi hayal kırıklığına uğratan bu sahnenin gizemi, geçtiğimiz günlerde bir grup hayran tarafından çözüldü!

Riddler'ın easter egg sitesi...

Bazı hayranlar filmin sonunda yer alan bu basit sahneye anlam veremedi. Bazıları ise bu sahnenin çok daha derin olduğunu düşünerek tüm filmi didik didik aramaya başladı. Bir hayran filmde yer alan sahneleri incelerken, Riddler ve Batman'in iletişim kurduğu sitenin adresinin net bir şekilde gözüktüğü bir sahneyi yakalamayı başardı. Ardından bu adresi arama motoruna girerek denedi ve kendini aynı filmde olan tarzda, yazılımsal bir font ile hazırlanmış olan bir site ile karşı karşıya buldu. Ardından bu sitede Riddler'ın bilmecelerinin sorulduğunu ve bilmecelere doğru cevap verildiği takdirde filmin gerçek After Credit sahnesine ulaşıldığını gördü. Bu durum keşfedildikten sonra ise, filmin son sahnesinin gizemi çözülmüş oldu. Eğer sizlerde bu gizemi çözmek ve filmin gerçek son sahnesini izlemek istiyorsanız "www.rataalada.com" adresine giderek Riddler tarafından sorulan bilmeceleri çözmeye başlayarak bu sahneye ulaşabilirsiniz.


Yorumlar (0)