Anasayfa > Haberler > Spiderman: No Way Home Fragmanında Fark Edemedikleriniz

Spiderman: No Way Home Fragmanında Fark Edemedikleriniz

Film 3 yıl önce Spiderman: No Way Home Fragmanında Fark Edemedikleriniz

Uzun zamandır fragmanı bile beklenen Tom Holland’lı Spiderman’ın son filmi için müjdeli haber geldi. Dün fragmanın sızdırılması ile ortalık karışmıştı bugün ise fragmanın resmi olarak yayınlanmasıyla ortalık yangın yerine dönüştü. Peki neden?

Öncelikle bunun iki cevabı var. Bunlardan ilki birçok kişinin Tom Holland’ın canlandırdığı Spiderman karakterini çok sevmesinden kaynaklanıyor. Spiderman aktörü 20 yılda 3 kez değişmiş olsa da en çok filmde spiderman’ı canlandıran aktör Tom Holland oldu ve bu işte başarılı gibi görünüyor. Bu filmin çok beklenmesinin ikinci sebebi ise özlenen birinin bu filmde geri dönecek olmasıydı. Tabi ki bu kişi Alfred Molina’nın canlandırdığı Dr. Otto Octavius karakteriydi. Aslında açıklanan tek resmi villianlardan birisiydi. Ancak Dr. Otto Octavius’un dönüşü olay olduğu kadar nasıl geri geleceği de büyük bir olay konusu oldu. Böylece filmde çoklu evren konusunun işleneceği iddiası ortaya çıktı. Spiderman filminde daha önce oynayan villainler ile konuşulduğunda ise “Yorum yok” cevabı alındı. Bunlardan ilki Jamie Foxx’dan geldi. Daha sonrada filmde “Electro” karakterinin olduğunu doğruladı. Bu hayranlar arasında “Nasıl yani iki farklı evrenden iki farklı villain mi var?” tartışmasına yol açtı. Böylece tüm villainler gazeteciler ve hayranlar için birer hedef konusu oldu. Electro karakterinden sonra gözler Spiderman filmlerinin ilkinde oynayan ve Spiderman’ın ilk düşmanı Green Goblin karakteri ile Willem Dafoe’e çevrildi. Willem Dafoe, geçtiğimiz haftalarda yaptığı röportaj ile yorum yapmamayı tercih etti. Hatta bununla ilgili sizler için sitemizde haber yaptık. Sonuç olarak fragman bugün çıktı ve yorun yok diyen tüm aktörlerin filmde olduğunu görmüş olduk. Ancak fragmanda gözünüzden kaçan bazı olaylar mevcut.

Spiderman: No Way Home pictures...


Fragmanda Spiderman karakteri deşifre olmasıyla halktan ilgi de görüyor baskı da görüyor. Ancak Peter, bunun ailesi ve çevresindekiler için bir tehdit olduğunu düşünerek Dr.Strange’den yardım istiyor. Hafızalardan Peter Parker’ın Spiderman olduğunu unutturacak bir büyünün olup olmadığını soruyor. Dr.Strange’de böyle bir şeyin mümkün olduğunu söylüyor ancak ritüel sırasında bir şeylerin yanlış gitmesi sonucunda çoklu evrene geçiş yapılıyor. Bu kısımda Strange ve Peter’ın bir kutu üzerinde kavga ettikleri görünüyor. Hatta Dr.Strange, Peter’ın ruhunu bedeninden ayırmış bir şekilde görünüyor. Bu kutunun sırrı “Sinister Six Box” olarak geçiyor. Bu kutu bir çizgi romana falan dayanmıyor tamamiyle bu film için üretilmiş bir obje. Peki bu “Sinister Six Box” yani “Uğursuz Altılı Kutusu” ne işe yarıyor ve bu bilgi nasıl çıktı. Bu bilginin temeli sızdırılan Spiderman: No Way Home senaryosundan geliyor. İddialara göre bu kutudan dolayı villainler ortaya çıkıyor. Bunlar Dr.Octopus, Green Goblin, Electro, Sandman, The Lizard ve Rhino karakterleridir.

“Sinister Six Box” ile ilgili rivayetten sonra bu karakterleri tek tek görmeye başlıyoruz. Ancak bu noktada bizi şüpheye düşüren tek bir kısım var o kısmı da sizlere ileteceğiz. Fragmanda sadece tek bir kötü karakter çıkıp kendisini gösteriyor. Onun dışında bize gösterilen ipuçları ile biz karakterlerin filmde olduğunu anlıyoruz. Kendini gösteren karakterimiz Dr.Octopus’un ta kendisi. Ekranlara geliyor ve Spiderman’a “Selam Peter” diyor. Bu sahne fragmanın sonuna doğru gerçekleşiyor. Ancak ondan önce olan olaylarla şu karakterlerin varlığını görüyoruz; Green Goblin’in bombası ile Green Goblin’in katılacağını biliyoruz. Zaten Willem Dafoe verdiği röportaj ile büyük şüpheler uyandırmıştı. Sarı yıldırım ışıkları ile Jamie Foxx’un Electro karakterinin olduğundan emin oluyoruz. Jamie Foxx’un The Amazing Spiderman 2 filminde mavi renkte olduğunu biliyoruz ancak orijinalde Electro karakteri sarı renkli olarak biliniyor. Jamie Foxx’da filmde olacağını duyurduktan sonra mavi değil sarı renkli olacağını söylemişti. Diğer karakterleri görmek ise daha detaylı bakmayı gerektiriyor. Bir sahnede Electro siyah-altın kostüm giymiş olan Spiderman’a saldırıyor. Ancak Spiderman hiçbir şey yapmamasına rağmen toprak havalanıyor ve Spiderman’a kalkan oluyor. Bu kısımda ise Sandman’in geleceği gösterilmiş oluyor. Son ve bizi en tereddütte bırakan karakter ise The Lizard…

Spiderman No Way Home Villains


Bir sahne içerisinde Spiderman aniden arkasını dönüyor. Karanlığın içinden bir şey Peter’a saldırmaya çalışıyor. Burada çok karanlık bir ortam var ancak aydınlatmalar ile arkadaki karakter görünüyor. Bizi burada şüpheye düşüren şey arkadaki karakterin The Lizard olması çünkü The Lizard bir o kadar da Tom Hardy’in canlandırdığı Venom karakterine benziyor. Venom ve Spiderman evrenlerinin birleşmesini bunun da J. Jonah Jameson üzerinden olmasını bekliyoruz. Bu beklenti bizi şüpheye düşerse de şu anlık bu karakterin The Lizard olduğunu kabul etmek gerekiyor.

En büyük beklentilerden birisi olan çoklu spiderman teorisiydi. Tobey Maguire, Andrew Garfield ve Tom Holland’ın tek bir filmde birleşmesiydi. Ancak bu fragman içinde buna dair hiçbir sinyal verilmedi ve gösterilmedi. Var olduğuna inanmak istiyoruz ancak şu anlık yok gibi duruyor.

Spiderman: No Way Home filminden Dr.Octopus karakteri...


Yorumlar (0)