Anasayfa > Haberler > Sonic 2: İncelemesi

Sonic 2: İncelemesi

Film İnceleme 2 yıl önce Sonic 2: İncelemesi

İlk filmi 2020 yılında çıkan, çocukluğumuzun sevgili dostu, oyunlarıyla ve çizgi dizisiyle büyüdüğümüz Kirpi Sonic'in ikinci filmi çıktı. Başrollerinde, ilk filmin de başrollerinde olan James Marsden ve kariyerindeki son filmini çekmiş olan Jim Carrey bulunuyor. Gelin biz de fazla uzatmadan Sonic 2 filminin spoilerlı incelemesine geçelim. 

Bir önceki paragrafta da söylediğim gibi bu incelemede SPOILER VAR. Öncelikle filmin temposundan ve teknik aksaklıklarından bahsetmek istiyorum. Filmin temposunu çok dengesiz ve yorucu buldum. Ne düzenli bir azalıp artması vardı ne de düzenli bir artışı vardı. Özellikle Sibirya'daki kayak sahnesinden sonra bir anda Miami'ye gelindiğinde film kendini kaybetti. Çok alakasız bir şekilde Sonic'i kurtarmaya çalıştılar ve en az 15 dakika boyunca filmin tekrar temposunu bulmasını bekledik. 2 saat 2 dakikalık bir süre yerine 1 saat 30 dakikalık bir süresi olsaydı ve tempo düşüren gereksiz sahneler atılsaydı bu film gerçekten çok eğlenceli ve iyi bir yapım olabilirmiş. Özellikle bu uzunlukların sebeplerinden biri de Jim Carrey'e verilen geniş oyunculuk alanı. Son filmi olduğu için olsa gerek Jim Carrey'e baya bir alan verilmiş. Ancak bu serbestlik o kadar fazla ki, Jim Carrey'in kaliteli mimik oyunculuğu bile bir yerden sonra kabak tadı vermeye başladı. 



Filmin efektlerine bakacak olursak eğer, CGI bazı yerlerde oyun kaplaması gibi olmuş. Mesela, Sibirya'da Sonic'in kayak yaparken kaçtığı sahnede kar CGI'ı adeta kaplama gibi duruyordu ve çok fark ediliyordu. Pratik efektin çoğunlukta olduğu yerler ve CGI'ın iyi olduğu yerlerde ise görsel şölen ığıl ığıl zevk verdi. 

Son olarak senaryoda ve akıştan bahsetmek istiyorum. Filmin senaryosuyla çok oynanmış gibiydi. Sonradan eklendiğini düşündüğüm çok sahne var. Dediğim gibi 1.5 saatlik bir uzunluğu olsa çok güzel olabilirmiş. Artı olarak da filmde çok fazla klişe sahne vardı. Daha 5 dakika öncesinden bir sonraki sekansta ne olacağını tahmin etmek hiç de zor değildi. Hatta bazı sahneler ve onların çekim açıları birebir örnek aldıkları filmlerdekilerle aynıydı. Şunu da söylemek lazım ki filmin senaryosu ilk filme göre çok daha çocuk kitlesine hitap edecek şekildeydi. 

Filmde tabiki de iyi şeyler vardı. Dediğim gibi bazı yerlerde CGI çok iyiydi. Yer yer çok kaliteli espriler vardı ve beni güldürmeyi başardı. Her ne kadar çok fazla da olsa Jim Carrey'in oyunculuğu son defa izlemek ayrıca güzeldi de.

Tüm bu etmenler ışığında benim filme puanım 4.9/10. Umarım bu inceleme siz değerli seyircilerimiz için okurken eğleneceğiniz bir yazı olmuştur. Bir sonraki incelemelerde görüşmek üzere.


Yorumlar (0)