Anasayfa > Haberler > Son James Bond Filminin İyi Bir Gişe Yapması Bekleniyor

Son James Bond Filminin İyi Bir Gişe Yapması Bekleniyor

Ünlü 3 yıl önce Son James Bond Filminin İyi Bir Gişe Yapması Bekleniyor

James Bond, beklenenden çok daha uzun bir süre sonra beyaz perdeye dönüş yapıyor. 2015'te vizyona giren "Spectre" filminin ardından 6 yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ çok sağlam bir hayran kitlesine sahip olan James Bond serisinin yeni filmi "No Time To Die" 2021'de vizyona giriyor. 

 

İngiliz casus serisi olan James Bond'un son filmi "No Time To Die"ın uluslararası gişeye girmesinin ardından hafta sonu en az 90 milyon dolar kazanması bekleniyor. Film 30 Eylül 2021'den itibaren İngiltere de dahil olmak üzere 50 denizaşırı pazarda piyasaya sürülecek. 

 

8 Ekim'de yapılacak olan yerel lansman öncesinde film 29 Eylül'de Kore'de, ardından 30 Eylül'de Brezilya, Almanya, İtalya, Hollanda, İngiltere, İspanya, Meksika ve Japonya'da prömiyer yapacak. 1 Ekim'de ise No Time To Die önümüzdeki ay boyunca Fransa (6 Ekim), Rusya (7 Ekim) ve Çin (29 Ekim) olmak üzere 15 uluslararası pazarda açılacak. 

james bond filmleri

Alışılmışın dışında olarak gişe bilet satışlarını tahmin etmek çok daha zor olacak. COVID-19 nedeniyle sinemalara gitmekten çekinen büyük bir kesim bulunmakta. Aynı zamanda birçok ülke kapasite kısıtlamaları mevcut. Fransa, İtalya ve Almanya da dahil olmak üzere bazı bölgelerde sinemaya gitmek için izleyicinin aşılarının tamamlanmış olması istenmekte. Kore, Japonya, Avustralya ve Güneydoğu Asya gibi bölgeler kısıtlamalarda eski katı önlemlerine geri döndü. Bu da çoğu yerlerin kapatılmasına sebep oldu. Açık olan yerlerde ise kapasite kısıtlamaları ve çalışma saatlerinde azalma gibi kısıtlamalar bulunmakta. 

 

Tahmin edildiği gibi olursa, No Time To Die filminin açılış haftasında 90 milyon doların üzerinde bir hasılat oldukça etkileyici olur. COVID-19 salgını nedeniyle birçok film en büyük pazar alanı olan Çin'de vizyona giremiyordu. Ancak No Time To Die filmi Çin'de ekim ayları sonunda bir çıkış tarihi belirlemeyi başardı. 

 

Yönetmen koltuğunda Cary Joji Fukunaga'nın oturduğu No Time To Die filminin çıkış tarihi ilk olarak Nisan 2020 olarak belirlenmişti. Ancak coronavirus bu planları altüst etti ve filmi son 18 ay içerisinde 3 kez ertelemeye zorladı. Yapım maliyeti 250 milyon dolara, reklam maliyeti 100 milyon dolara mal olan filmin yapımcıları olabilecek en yüksek kârı istedikleri için film sürekli erteleniyor.

 


Yorumlar (0)