Anasayfa > Haberler > Scream, Spiderman: No Way Home'a Rakip Oldu!

Scream, Spiderman: No Way Home'a Rakip Oldu!

Film 3 yıl önce Scream, Spiderman: No Way Home'a Rakip Oldu!

Paramount Pictures ve Spyglass Media'nın korku serisinin beşinci filmi olan ve on yıldan uzun bir süredir ilk olan “Scream", Cuma günü 3.664 yerden 13.35 milyon dolar hasılat elde etti. Stüdyo, korku filminin hafta sonu boyunca 36 milyon dolar kazanması gerektiğini, bu rakamın hafta sonu için 1 numarada olmak için fazlasıyla yeterli olduğunu söylüyor. Dahası, ‘Scream’ filminin üretilmesi sadece 25 milyon dolara mal oldu, bu da filmin vizyona girmesinin ardından hafta sonu bitmeden kolayca geçmesi gereken bir rakam. 

Devasa bir COVID-19 yükselişi ve daha bulaşıcı omicron varyantı arasında hiç de fena olmayan bir gişeye sahip olan "Çığlık”, özellikle genç izleyicileri hedef alıyor. ‘Scream’ filminin franchise’ının pandemi sırasında bu denli ilgi görmesi, izleyicilerin korkusuzca sinemaya gitmeye devam edeceğinin bir kanıtıdır.

Paramount tarafından, ‘Scream’ filmi için hafta sonu gişesi 36 milyon dolar olarak belirlenmişti. 2011 yılında vizyona giren ‘Scream 4’ 40 milyon dolarlık bütçesine rağmen 19.3 milyonluk bir hafta sonu açılışına sahipti. 5. film ise 25 milyon dolarlık bütçesiyle 36 milyon dolarlık hafta sonu açılışı yaptı. Bu durumun ‘Scream’ franchise’ı açısından büyük bir gelişme olduğu söylenebilir.

Scream, Spiderman: No Way Home karşılaştırma görseli...


Franchise, oldukça olumlu eleştiriler alıyor. Film, "Eğlenceli mi? Çoğunlukla, evet. Şaşırtıcı mı? Katilin kim olduğu hakkında sizi kandırmaya devam ediyor ve bunu tahmin etmeye çalışmak filmin geriliminin bir parçası." Şeklinde olumlu eleştiriler almaya devam ediyor. Film, Rotten Tomatoes'ta %75’lik bir puana sahipken, CinemaCore üzerinde B+, IMDb üzerinde ise 7.4’lük bir puana sahip.

Bu sırada, Columbia Pictures'ın “Spider-Man: No Way Home” adlı filmi, ilk çıkışından haftalar sonra da gişede yüksek rakamlar elde etmeyi başarıyo ancak “Spider-Man: No Way Home” haftalar sonra ‘Scream’ filminin vizyona girmesi ile gişede ikinci sıraya geriledi. Universal'ın ”Sing 2"si ise hafta sonu için %26'lık olumlu bir düşüşle üçüncü sırada yer alıyor. Animasyon devam filminin Salı gününe kadar 11.42 milyon dolar daha kazanacağı ve yurtiçi toplamını 122.5 milyon dolara çıkaracağı tahmin ediliyor.


Yorumlar (0)