Anasayfa > Haberler > San Diego Comic Con'da Neler Oldu?

San Diego Comic Con'da Neler Oldu?

Film 2 yıl önce San Diego Comic Con'da Neler Oldu?

Marvel'ın X-Men, Spider-Man ve Groot yapımlarından Dungeons & Dragons ve Gotham Knights'a kadar SDCC 2022'nin şu ana kadarki haberler…

21 Temmuz Perşembe günü başlayıp 24 Temmuz Pazar günü sona erecek olan San Diego Comic-Con 2022’nin 3. günündeyiz. Şimdiye kadar duyurulan ve tanıtılan filmler, diziler oldukça heyecan verici. 3 gün içerisinde duyurulan ve tanıtılan projeleri liste haline getirdik.

Lord of the Rings: Rings of Power 2 Eylül'de Amazon Prime Video'da yayın hayatına başlıyor. SDCC 2022’de gösterilen yeni fragman, bize “Lord of the Rings” serisinin prequel dizisinden yeni görüntüler sundu. Dizi, Orta Dünya'nın İkinci Çağında geçen dizi, Orta Dünya’yı daha derinden tanımamıza imkan veriyor. 

Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith ve Sophia Lillis gibi isimlerin yer aldığı Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves filminden bir fragman gösterildi. Ejderhalar, canavarlar, mimic ve owlbear gibi klasik D&D yaratıklarıyla dolu olan bir fantastik film bizi bekliyor.

Moon Girl and Devil Dinosaur isimli Marvel çizgi dizisi de, SDCC'de duyurulan yapımlardan biriydi. Moon Girl and Devil Dinosaur, oldukça sağlam bir seslendirme kadrosuna sahip. Seslendirme kadrosunda; Alison Brie, Daveed Diggs, Maya Hawke, Jennifer Hudson, Cobie Smulders, Craig Robinson, Indya Moore ve May Calamawy gibi isimler bulunuyor. Laurence Fishburne de bu projede başrol olarak yer alıyor. Çizgi dizi, 2023'te Disney Plus üzerinden yayın hayatına başlayacak.



Batman’nin spin-off oyunu Gotham Knights, 25 Ekim'de PS5, Xbox Series X ve PC'ye geliyor. Oyunda, Batman'in yardımcıları Robin, Nightwing, Red Hood veya Batgirl olarak yer alıyorsunuz. Gösterilen fragmanda, Barbara Gordon karakterinin, oyun içi çekimler ve ara sahnelerle, Gotham'ın acımasız sokaklarında dövüş becerilerini, silahlarını ve pelerinini nasıl kullandığını gördük.


Disney Plus'ta yayınlanacak olan Marvel dizisi I Am Groot, bir kez daha Vin Diesel tarafından seslendirildi. I Am Groot, Baby Groot'tan da ufak yaratıklarla dolu bir gezegende her türlü sevimli maceraya atılmasını konu ediniyor. Rocket Raccoon'dan hiçbir iz olmadığı halde, Bradley Cooper'ın rolü yeniden üstlenmesi, I Am Groot yayın hayatına başladığında bir aile buluşması görebileceğimiz anlamına geliyor.

Marvel'ın ikonik 90'lar X-Men çizgi dizisi için yayın tarihi verildi. Aynı zamanda bazı karakterlerin çizimleri gösterildi. Yayın hayatına 2023 Sonbaharında başlayacak olan dizi, Disney Plus'ta yayınlanacak.

Spider-Man: Freshman Year dizisinin yayın tarihi verilirken, birtakım görseller de gösterildi. Kötü karakterlerin çizimleri, Peter Parker’ın çizimi, Spider-Man’in kostümleri ve Daredevil çizimi gibi görseller izleyici karşısına çıkarıldı. Ayrıca, Daredevil karakterini Charlie Cox’un seslendireceği duyuruldu. Spider-Man: Freshman Year, 2024 yılında Disney Plus üzerinden yayın hayatına başlayacak.

What If...? dizisinin ikinci sezon yayın tarihi de SDCC 2022’de duyurulanlar arasındaydı. What If...? 2. sezon, 2023'ün başlarında Disney Plus'ta yayınlanacak. İlk sezon, son MCU filmlerinde önemli olduğu kanıtlanan çoklu evrenler üzerine kuruluydu, bu yüzden 2. sezon fantastik MCU projeleri için bir test alanı olabilir. Ayrıca, What If...? dizisinin 3. sezonunun üzerinde çalışmaların da başlandığı duyuruldu.

What If...? dizisinin bölümlerinden biri, bizi zombilerin hakim olduğu MCU çoklu evrenine götürmüştü. Bu bölümün çok sevilmesi üzerine, Marvel Zombies adı altında bir animasyon dizisi için çalışmalara başlandığı duyuruldu. Marvel Zombies’in, 2024’ten önce yayınlanamayacağı düşünülüyor.

Teen Wolf dizisi, filme dönüştü. Paramount Plus tarafından geliştirilen Teen Wolf: The Movie, Tyler Posey, Crystal Reed ve Tyler Hoechlin dahil olmak üzere 2011 dizisinin oyuncu kadrosunu yeniden bir araya getirdi. SDCC’de, Teen Wolf: The Movie için yeni bir fragman gösterildi.



Yeni Predator serisinin 5. filmi Prey, 5 Ağustos'ta Hulu'da ve Disney Plus'ta yayınlanmadan önce SDCC'de izleyicilere gösterildi. Prey, yapılan gösterimin ardından ayakta alkışlandı.

Paramount Plus, 4 Ağustos'ta yayınlanacak olan 90'ların dönemini tanımlayan Beavis ve Butt-Head'in yeniden çekiminden bir klip yayınladı.

Amazon Prime Video, Robert Jordan'ın kitaplarından uyarlanan The Wheel of Time adlı fantastik diziyi ikinci sezon yayınlanmadan, üçüncü sezonun duyurusunu yaptı.

Disney, SDCC ziyaretçilerine, 31 Ağustos'ta yayınlanacak olan Star Wars dizisi Andor'un kostümlerine göz atma imkanı sundu. Disney, birçok Star Wars figürünü ise ziyaretçilere açtı. eFX Collectibles ise Grogu’nun figürünü satışa çıkardı.

The Walking Dead, 11 kanlı sezonun ardından diziyi tamamlamak için bu Ekim ayında geri dönüyor. Dizinin son sekiz bölümünden önce AMC, gelecekleri belirleyen yeni bir fragman yayınladı.

Tales of the Walking Dead, ünlü zombi dizisinin üçüncü spin-off’u, ancak formülden kopan ve antoloji hikaye anlatımını kucaklayan ilk yapım. AMC dizisinin her bölümü bağımsız bir hikaye anlatacak ve yeni karakterler etrafında dönecek. Bu fragmana dayanan Tales of the Walking Dead, bize bu evrende daha önce görmediğimiz tonlar ve hikayeler sunuyor.

San Diego Comic-Con 2022’nin son gününde ise Marvel, birçok yeni proje duyurdu. Sinematik evrenin 5. ve 6. fazını duyuran Marvel, 4. fazın son filminin “Black Panther: Wakanda Forever” olacağını duyurdu. 5. fazı başlatacak olan yapım ise “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” olacak. Marvel SDCC’nin son gününde 5. fazdan birçok yapım duyurdu. Bu yapımlar ve çıkış tarihleri şu şekilde: Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17 Şubat 2023), Secret Invasion (2023), Guardians of the Galaxy Vol. 3 (6 Mayıs 2023), Echo (2023 yazı), Loki 2. sezon (2023 yazı), The Marvels (28 Temmuz 2023), Blade (3 Kasım 2023), Ironheart (2023 sonbaharı), Agatha Coven of Chaos (2023-2024 kışı), Daredevil: Born Again (2024 ilkbaharı), Captain America: New World Order (3 Mayıs 2024), Thunderbolts (26 Temmuz 2024). 

Ayrıca Marvel, 6. fazdan da yeni yapımlar duyurdu. Marvel, 2 yeni Avengers filmi duyurdu. Bu filmlerin isimleri ise “Avengers: The Kang Dynasty (2 Mayıs 2025)”, “Avengers: Secret Wars (7 Kasım 2025)”. Bunların yanı sıra Marvel, “The Multiverse Saga” isimli bir yapım duyururken uzun zamandır beklenen “Fantastic Four” filmini de duyurdu. Fantastic Four filmi 8 Kasım 2024’te vizyona girecek.


Yorumlar (0)