Anasayfa > Haberler > Rebel Moon'da Star Wars İzleri!

Rebel Moon'da Star Wars İzleri!

Film 9 ay önce Rebel Moon'da Star Wars İzleri!

Zack Snyder, Rebel Moon'un Star Wars'un sürekli olarak Tatooine'e yer verme konusundaki yaygın bir şikayeti önleyeceğini söylüyor. Snyder'ın Rebel Moon isimli bilim kurgu yapımı, ilk olarak bir Star Wars filmi olarak ortaya çıktı ancak film, Disney tarafından reddedildi. Daha sonra proje Netflix’e sunuldu ve “Child of Fire” ve “The Scargiver” alt başlıklarıyla iki film halinde yayınlanmasına karar verildi. Rebel Moon şu anda kendi bilim kurgu evreninde var olsa da kökenleri ve açıkça benzerlikleri yüzünden sürekli olarak Star Wars ile karşılaştırılıyor.

Screen Rant, Snyder'ın bilim kurgu destanının çekimlerinin yapıldığı mekânda ziyarette bulundu. Yönetmen, Star Wars hakkındaki yaygın bir şikayetten nasıl kaçınacağını açıkladı. Snyder, Rebel Moon'daki her dünyanın, kostümlerinden zeminine kadar benzersiz bir şekilde işleneceğini belirtti. 

Zack Snyder, “Her Star Wars izlediğimde, Tatooine isimli bu tuhaf, ıssız gezegenin, tesadüfen de olsa bütün evrenin modası oluşturmuş olduğunu düşünürüm. Sanırım çok belirginlerdi. Herhalde bu da iyidir. Ancak bilim kurgu filmi yaparken, "Peki, dünya nasıl? Ana gezegen nasıl görünüyor?" diye düşünürsünüz. Hepsi parlak renkli tulumlar giyiyor olabilirdi, kim bilir. Bir milyon örnek var. 1984 olabilirdi. Veya çok farklı bir şey de olabilirdi. Her şeyin ana gezegen üzerinden esinlendiği fikrini seviyorum çünkü insanların kolayca ilişki kurmasını sağlıyor.” dedi.

Yakın zamandaki Rebel Moon, Imperium olarak bilinen ve barışçıl gezegenleri işgal eden zalim bir imparatorluğa isyan etmek için komşu gezegenlerden savaşçıları toplayan gizemli genç kadın Kora'yı konu alıyor. Snyder'ın bilim kurgu evreni birçok farklı gezegeni içeriyor, ancak ilk film olan "Rebel Moon: A Child of Fire," yalnızca sekiz gezegeni tanıtacak. İkinci kısım ve muhtemelen gelecekteki devam filmlerinde daha fazlası da olacak. Bu gezegenlerin isimleri ise: Toa, Veldt, Neu Wodi, Pollux, Daggus, Sharoan, Gondeval ve Vanna.



Star Wars serisi, Tatooine gezegenine tekrar tekrar dönerek nostaljiye fazlasıyla bel bağlaması yüzünden olumsuz eleştirilere maruz kalıyordu ancak Zack Snyder, Rebel Moon serisinde böyle bir sorunun olmayacağının garantisini veriyor. Sonsuz olanaklarla dolu büyük bir galakside sürekli olarak aynı yeri ziyaret etmek, hikâyenin yaratıcı potansiyelini sınırlar. Tamamen yeni bir bilim kurgu evreni olarak Rebel Moon'un, Star Wars gibi nostaljik bir mabedi yok, bu yüzden hiçbir gezegeni ayrıcalıklı tutmadan tüm gezegenleri eşit şekilde keşfetmesi bekleniyor. Rebel Moon: A Child of Fire, 22 Aralık 2023’te Netflix’te yayınlanacak.


Yorumlar (0)