Anasayfa > Haberler > Peacemaker İnceleme: Bölüm 3-6

Peacemaker İnceleme: Bölüm 3-6

Dizi İnceleme 2 yıl önce Peacemaker İnceleme: Bölüm 3-6

Geçtiğimiz ay HBO platformu üzerinde yayın hayatına başlayan ve James Gunn'ın kaleminden çıkan Peacemaker dizisi, hem bizim hemde diğer hayranların beğenisini fazla kazanmıştı. Şahsi olarak konuşmam gerekirse; ben dizinin ilk üç bölümünü gayet beğenmiştim. Gerek dizinin yaptığı ters köşeler, gerek diyalogların kalitesi gerekse başta Peacemaker olmak üzere karakterlerin kaliteli olması, benim diziyi beğenmemdeki en büyük etkenlerden biriydi. Fakat 3. bölümü bitirdikten sonra her ne kadar diziyi beğensem de, içimde dizinin kötü gideceğine dair ufak bir endişe vardı. Bu endişenin yerli mi yoksa yersiz mi olduğunu anlamak için ise dizinin üçüncü bölümünden sonra yayınlanan diğer üç bölümü izleyerek görüşlerimi sizler ile paylaşmak üzere klavye başına oturdum. İsterseniz gelin dizinin gidişatından, neleri iyi neleri kötü yaptığından ve nasıl devam edebileceğinden bahsetmeye başlayalım.

Lafı hiç uzatmadan şunu söyleyebilirim: Ben bu diziyi beğendim arkadaş! Tamam, dizinin harika bir yapım olmadığını biliyorum. Tamam, dizinin özgün, orjinal veya aşırı kaliteli olmadığını da biliyorum. Fakat bu dizi EĞLENCELİ. Ve ben Peacemaker'ı izlerken tüm o kusurlara rağmen eğleniyorum. Bu yüzden de izlemeye severek devam ediyorum. Diziyi izlerken bu kadar eğlenmemin birkaç temel sebebi var tabiki. Bu sebeplerin başında ise, diziye ismini veren ve James Gunn'ın elinden çıktığı açıkça okunan Peacemaker karakteri yer alıyor. Dizinin ilk üç bölümünü beğenmemi sağlayan asıl etken Peacemaker karakteriydi. Bu seferde 3. bölümden 6. bölüme kadar olan süre zarfında diziyi beğenmemin en büyük sebebi yine aynı şekilde Peacemaker oldu. Karakterin çok güzel yazıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Gerek Peacemaker'ın ahlak anlayışı, gerek sert kabuğunun altında yatan o duygusallık, gerek aptallığı ve gerekse yerli yersiz esprileri Peacemaker'ın altını dolduran bazı etkenlerden sadece birkaçı. Tüm bunların yanı sıra hem Peacemaker hemde diğer karakterler için gayet güzel diyaloglar yazılmış. Bu sebeple de diziyi izlerken insan ister istemez gayet eğleniyor, gülüyor ve diziden zevk alabiliyor.

Peacemaker...

Dizinin karakterlerini abarta abarta övdügüme göre, biraz da dizinin senaryosuna ve hikayesine değinmek isterim. Dizinin hikâyesinde en beğendiğim etken, her bölümün sonuna geldiğimde, bir dahaki bölümü merakla beklememi sağlayan ters köşe sonlar oldu. Hemen hemen dizinin her bölümü beklenmedik bir sonla bitiyor. Bu sebeple de izleyicinin diziye olan tutkusu ve beklentisi daha çok artıyor. En azından benim için öyle olduğunu söyleyebilirim. Dizinin 3. bölümünden sonra diziye dahil olan bir iki yeni karakter oldu. Bu karakterlerden en önce çıkanının ise, biricik Peacemaker'ımızın psikopat dostu Adrian olduğunu söyleyebilirim. Adrian karakteri diziye girdiği bölümden beri hemen hemen Peacemaker'a yakın bir ekran süresine sahip oldu. Ben ilk başta diziye yeni gelen bu karakteri bu kadar çok görmekten hoşlanmamıştım. Fakat Adrian karakterini tanıdıkça bu görüşüm tamamen değişti. Çünkü karakter o kadar eğlenceli, o kadar manyak ve o kadar güzel yazılmış ki; izlerken ister istemez zevk alıyorsunuz.


Elbette ki dizide beğenmediğim şeylerde oldu. Bazen "Keşke bu yeri böyle yapmasalardı" tarzı sözler söylediğim yerlerin sayısı ise baya fazlalaşmıştı. Dizide beğenmediğim olayların başında ise; bazı karakterlerin ve olayların çok gereksiz olduğu düşüncesi yer alıyor. Dizinin sezon finaline kadar olan bir kaç bölümde belki oldukça "boş" duran bu sahnelerin "boş" olmadığını anlaşılabilir. Fakat bu olana kadar dizinin az sayılmayacak bir kısmının ve bazı karakterlerin fazlasıyla gereksiz olduğunu ve hikayeye çok az, hatta neredeyse hiç katkıda bulunmadıklarını söyleyebilirim. 

6. bölümün sonu ile dizinin hikayesi fazlaca büyüdü ve olaylar devasa boyutlara ulaştı. Bir yandan ana karakterimizin babasının psikopat Nazi topluluğu, diğer yandan ise garip uzaylı ordusu ile neler yaşanacak hiçbir fikrim yok. Gayet güzel bir hikayeye, eğlenceli karakterlere, harika müziklere ve neşe dolu renklere sahip olan Peacemaker dizisinin şu ana kadar olan bölümlerini fazla beğendiğimi sizlerle paylaşabilirim. Eğer boş vaktiniz varsa, eğlenceli ve çerezlik bir dizi arıyorsanız; Peacemaker tam anlamıyla size göre. Dizinin sezon finaline kadar olan bölümlerin incelemesinde görüşmek üzere.


Yorumlar (0)