Anasayfa > Haberler > Oscar Ödüllerine Damga Vurdular!

Oscar Ödüllerine Damga Vurdular!

Ünlü 2 ay önce Oscar Ödüllerine Damga Vurdular!

Geçtiğimiz gece düzenlenen Oscar ödül töreniyle birlikte, sene boyunca çıkmış filmlere ödülleri dağıtıldı. Geceye damga vuran film ise, tam 7 Oscar ödülüyle Oppenheimer oldu. Christopher Nolan'ın atom çağının şafağına tedirgin edici bir bakış atan filmi "Oppenheimer" Pazar günü 96. Akademi Ödülleri'ne damgasını vurarak en iyi film ve en iyi yönetmen dahil yedi dalda ödül kazandı. Uluslararası çatışmaların yaşandığı bir dönemde daha da büyük yankı uyandıran film, Cillian Murphy'nin J. Robert Oppenheimer rolündeki unutulmaz başrol performansı ve Robert Downey Jr'ın intikamcı bir bürokratı canlandırdığı yardımcı rolüyle de Oscar'a layık görüldü. Murphy kabul konuşmasında, "Atom bombasını yaratan adam hakkında bir film yaptık ve iyi ya da kötü, hepimiz Oppenheimer'ın dünyasında yaşıyoruz," dedi.

Nolan için bu ödül, Oscar'larla olan karışık bir geçmişin ardından geldi. Nolan, 2017 yapımı "Dunkirk" filminin yanı sıra 2001 yapımı "Memento" ve 2010 yapımı "Inception" gibi filmlerdeki yönetmenlik çalışmalarıyla da daha önce birkaç kez aday gösterilmişti. Ancak Akademi'nin en büyük başarısı olan 2008 yapımı "Kara Şövalye "yi en iyi film ve yönetmen dallarında görmezden gelmesi tepkilere yol açmış ve kuruluşun yılın en iyisi dalında aday gösterilen film sayısını beşten 10'a çıkarmasına yardımcı olmuştu. Sonunda kendi Oscar'ını alan ve beyaz perde deneyiminin tutkulu bir savunucusu olan Nolan, sevdiği sanata saygılarını sundu.  

Nolan konuşmasında; ''Filmler 100 yıldan biraz daha eski" dedi. Ve ekledi: "Bu inanılmaz yolculuğun bundan sonra nereye gideceğini bilmiyoruz ama benim bunun anlamlı bir parçası olduğumu düşündüğünüzü bilmek benim için dünyalara bedel." dedi.

Gecenin bir diğer kazananı da Emma Stone oldu. Stone, "La La Land" ile Oscar kazandıktan tam yedi yıl sonra, "Poor Things" ile ikinci en iyi kadın oyuncu Oscar'ını kazandı. Stone, filmde, steampunk fantezisinde kendini keşfetme yolculuğuna çıkan çocuksu bir kadını canlandırmıştı. Yeni filmi "Kinds of Kindness "ı birlikte çektiği yönetmeni Yorgos Lanthimos'a teşekkür eden Stone, sinemanın işbirliğine dayalı doğasından da söz etti. "Film yapmanın en güzel yanı hepimizin bir arada olması" dedi. "Bunu her bir oyuncuyla, her bir ekip üyesiyle, sevgilerini, özenlerini ve zekalarını bu filmin yapımına döken her bir kişiyle paylaşmaktan büyük onur duyuyorum.'' Stone'un zaferi, "Poor Things "in  kazandığı dört Oscar'dan biri oldu biriydi.  

"Oppenheimer", ciddi konusuyla son yirmi yılını Marvel filmlerinde Iron Man'i canlandırarak geçiren Downey için bir değişiklik oldu. Downey, "İşte küçük sırrım: Bu işe onun bana olduğundan daha çok ihtiyacım vardı" dedi. 1990'lı yıllar boyunca uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden ve sonrasında ayık kalıp geri dönüşünü başlatan aktör, 40 yıllık avukatı Tom Hansen'a teşekkür etti.

Diğer kazananlar da sahnede geçirdikleri zamanı siyasi açıklamalar yapmak için kullandılar. En iyi uluslararası film ödülünü kazanan ve Auschwitz'de geçen bir drama olan "The Zone of Interest "in yönetmeni Jonathan Glazer, Orta Doğu'da devam eden şiddet hakkında konuştu. Glazer, İsrail'in askeri müdahalesini ve Hamas'ın geçtiğimiz sonbaharda başlattığı terörist saldırıları kınarken Holokost'a keskin bakışının mesajına atıfta bulundu.

 


Yorumlar (0)