Anasayfa > Haberler > Ortalama Düzeyde Eğlenceli Bir Film: Minyonlar 2

Ortalama Düzeyde Eğlenceli Bir Film: Minyonlar 2

Film İnceleme 2 yıl önce Ortalama Düzeyde Eğlenceli Bir Film: Minyonlar 2

Bundan seneler önce yayınlanan ve yayınlandığı zaman severek ve gülerek izlediğim ilk Minyonlar filmini fazlaca beğenmiştim. Çılgın Hırsız serisini sadece o ufak, tatlı ve manyak sarı yaratıklar için izleyen biri olarak; ilk Minyonlar filmi benim için bir lütuftu. Filmin güzel çıkmış olması ise ayrı bir güzellikti benim için. Bu yüzden seneler sonra 2. Minyonlar filminin çıkacağını duyduğumda çok heyecanlanmış; filmin çıkmasını beklemiştim. Geçtiğimiz günlerde film ülkemizde vizyona girdi. Bende yanımda bana eşlik edecek ufak bir çocuk bularak direkt filme daldım. İsterseniz gelin filmin nasıl olduğuna, neleri iyi, neleri ise kötü yaptığına değinmeye başlayalım.

Öncelikle şunu içimden atarak rahatlamak istiyorum; Film ilk minyonlar filminden daha kötüydü. Ama o kadar da kötü değildi. Bu kısacık iki cümle bile, bütün filmin genel incelemesi olabilecek nitelikte. Çünkü filme kötü bir film diyemem. Ama aynı zamanda iyi bir film olduğunu da söyleyemem. Bir çocuk için belki de fazlasıyla eglenceli olabilir. Çünkü bana eşlik eden çocuk izleyicim, neredeyse filmin her sahnesinde kahkahaya boğuldu. Ama onun aksine ben ne yazık ki filmin sadece bir iki yerinde güldüm. Hatta gülmek bile denemez; tebessüm ettim. Bunun nedeni ise; çoğu animasyon firmasının artık yetişkinleri umursamaması. 

 



Detaylı düşününce çocuklara yönelik filmler çeken firmaların sadece çocuklara yönelik filmler çekmesi o kadar da mantıksız gelmiyor. Fakat yine de bu konu benim için büyük bir eksi. Bana göre bir animasyon filmi; ana odağını çocuklarda tutmasına rağmen yine de her kesimi düşünebilmeli. Bu konudaki en iyi örneklerden biri Pixar filmleri. Mesela hepimiz çocukken Toy Story'i izlediğimizde deli gibi eğlenip güldük. Ama şuan yine Toy Story'i açıp izlesek, büyük ihtimalle yine eğlenip güleriz. Bunun sebebi, filmin hem yetişkinlere, hemde çocuklara hitap ediyor olması. İlk Minyonlar filmi de, tamamen olmasa da, kısmen böyleydi. Fakat yeni çıkan Minyonlar filminin bu konuda başarılı bir örnek olduğunu düşünmüyorum.

İncelemenin başından beri filmi gömsemde; film o kadar da kötü değil. Ben filmin özellikle animasyonlarını çok beğendim. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte film sektörü de bu konuda çok büyük adımlar attı. Minyonlar 2 filminin de bu adımları atan filmlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Çünkü filmin neredeyse tamamı çok renkli, çok canlı ve çok iyi görüntülere sahipti. Bunun dışında filmde ki basit fakat ters köşe olan hikayesini de beğendim. Film, yer yer bazı saçma sapan esprilere ev sahipliği yapsa da; ardından toparlanmasıyla birlikte o ufak hataları kısmen telafi edebilmiş. Bunun dışında hedef kitlesini tamamen çocuklar olarak belirleyen bir filmi, çocukların anlayabileceği espriler yaptığı için yargılamak vicdanıma ağır geliyor. Ama yine de, daha kaliteli bir espriler ve hikaye beklerdim.

Dostlar, bana göre Minyonlar 2 filmi, bir yetişkin olarak tek başınıza açıp izlediğiniz zaman eğlenebileceğiniz bir film değil. Ama olur da yanınıza ufak bir dost bulur ve bu filmi onunla izlemeye karar verirseniz; belki o ufak dostunuzun eğlenmesinden zevk alabilirsiniz.

 


Yorumlar (0)