Anasayfa > Haberler > Oppenheimer Filminde Neden "O Sahne" Yoktu!

Oppenheimer Filminde Neden "O Sahne" Yoktu!

Film 10 ay önce Oppenheimer Filminde Neden

Yönetmen Christopher Nolan, yakında çıkacak olan Oppenheimer filminde 1945 Hiroşima ve Nagazaki nükleer bombalamalarını göstermekten kaçınma nedenini açıkladı. IndieWire'a göre Nolan, New York'taki bir gösterim etkinliğinde yaptığı açıklamada, Hiroşima ve Nagazaki'nin bombalanmasına filmde yer verilmemesi hakkında konuştu. Ünlü yönetmen, bu kararın tamamen J. Robert Oppenheimer'ın perspektifiyle olayları aktarmak amacıyla alındığını belirtti. "Biz o dönemde onun bildiğinden çok daha fazlasını biliyoruz. O da Hiroşima ve Nagazaki'nin bombalanmasını, dünya ile aynı şekilde, radyodan öğrendi." dedi.

Nolan, atom bombalamalarını filmden çıkarma kararını daha da savunarak Oppenheimer'ın bir tarihi drama olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. "Bu bir belgesel değil. Bu bir yorumlamadır. Bu benim işim.” dedi. "Aynı zamanda J. Robert Oppenheimer'ın gözlerinin kapandığı bir sekans da var. Benim için asıl önemli olan, onun zihninde kalmak." diye ekledi.

Oppenheimer, Hiroşima ve Nagazaki'nin atom bombalarını içermese de tarihteki ilk atom bombası patlamasının bir yeniden canlandırmasını içeriyor. Nolan daha önce özel efekt ekibinin, CGI kullanmadan görsel bir şölen ürettiğini açıkladı. Oppenheimer'ı hayata geçiren kişilere pratik efektlerle katkıda bulundukları için övgüde bulundu. Yönetmen, özellikle görsel efektler süpervizörü Andrew Jackson'ı tarihsel yöntemlerle “Trinity Deneyi”ni, tarihteki ilk nükleer silah patlamasını yeniden yaratma konusunda yaptığı çalışmalar için takdir etti. Ayrıca tasarımcı Ruth De Jon ve özel efektler süpervizörü Scott Fisher'a, bombanın gerçek boyutlarda bir kopyasını yapmada gösterdikleri çaba için övgüde bulundu. Bu sayede film, silahın hazırlandığı sahnelerde gerilim duygusunu yaratmakta oldukça başarılı oldu.



Nolan ayrıca, “Trinity Deneyi”nin çekiminin son derece zor olduğunu ve sahnenin sadece yenilikçi pratik efektlerin kullanımını değil, aynı zamanda mükemmel hava koşullarını da gerektirdiğini belirtti. Nolan, "Filmde kuantum dinamiğini ve kuantum fiziğini temsil etmekten, “Trinity Deneyi”ni yeniden oluşturmaya kadar, birçok görsel unsuru pratik olarak nasıl gerçekleştirebileceğimizi düşündük. Ekibimle birlikte New Mexico'da olağanüstü hava koşullarına sahip bir platoda çekim yaptık. Bunların çoğu filmin gereksinimleriydi ve çok zorlu koşullar vardı." şeklinde açıkladı.


Yorumlar (0)