Anasayfa > Haberler > Oppenheimer Fikrini Robert Pattinson Vermiş!

Oppenheimer Fikrini Robert Pattinson Vermiş!

Film 11 ay önce Oppenheimer Fikrini Robert Pattinson Vermiş!

Christopher Nolan'ın yönettiği, Cillian Murphy'nin başrolünü üstlendiği Oppenheimer’ın vizyona girmesine çok az kaldı. Bu ay sinemalarda gösterime girmesi planlanan film, dünyanın ilk nükleer silahlarının geliştirilmesinde önemli rol oynayan fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın gerçek hikayesine dayanıyor. Nolan, neden Oppenheimer'ın hayatını ele almak istediğini açıkladı ve bu fikrin, en son filmi Tenet'in çekimlerini tamamladıktan hemen sonra Robert Pattinson ile olan etkileşimine dayandığını söyledi.

Nolan, Tara Hitchcock ile yaptığı yeni bir röportajda bu hikâyeyi paylaştı. İlk olarak, Hitchcock; Pattinson'ın Nolan’a, Oppenheimer'ın konuşmalarından oluşan bir kitap hediye etmesinin, filmin yapılmasında etkili olup olmadığını sordu. Eğer film fikri bu şekilde ortaya çıktıysa neden Pattinson'a filmde bir rol verilmediğini de ekledi. Nolan ise bu soruya gülerek cevap verdi ve Pattinson'ın meşgul olduğunu söyledi. Ardından Pattinson'ın kendisine Oppenheimer kitabını hediye etme hikâyesinin doğru olduğunu açıkladı.

Nolan, "Evet Rob, Tenet'ten sonra, Oppenheimer ve Manhattan Projesi'nde yer alan bilim insanlarının, ilk atom bombasını tetiklediklerinde dünyayı yok edebilecek bir zincirleme reaksiyon başlatabilecekleri hakkında bir şeyler yazmıştım. Biz bunu Tenet için bir metafor olarak kullandık ve Pattinson da bu filmde yer aldığı için bir hediye olarak bana 1950'lerde çıkarılan, Oppenheimer'ın konuşmalarını içeren bir kitap verdi. Kitabı okurken bu zeki insanların, hayatımızı sonsuza dek değiştirecek olmanın getirdiği zorluklarla nasıl başa çıkmaya çalıştıklarını fark ediyorsunuz. Gerçekten çok etkilendim ve bu hikâyeye daha çok bağlandım." diye açıkladı.



Oppenheimer filminin yıldızı Cillian Murphy de Hitchcock ile film hakkında konuştu. Son montajı izleme şansına sahip olan Murphy, izlediği şeyden etkilendiğini ve izleyiciyi duygusal olarak alt üst edebilecek bir film olduğunu ima ederek düşüncelerini paylaştı: “Filmin yaşattığı tüm deneyimlerden duygusal olarak çok etkilendim. Sizim tam anlamıyla darmadağın ediyor.”


Oppenheimer, 21 Temmuz 2023 tarihinde Barbie filmiyle birlikte sinemalarda gösterime girecek. Film, “17 yaş ve üzeri için uygun” olarak belirlendi, Nolan'ın 2002 yapımı Insomnia'dan bu yana bu derecelendirmeye sahip ilk filmi olacak.


Yorumlar (0)