Anasayfa > Haberler > Obi-Wan Kenobi Dizisinde Irkçılık

Obi-Wan Kenobi Dizisinde Irkçılık

Dizi 2 yıl önce Obi-Wan Kenobi Dizisinde Irkçılık

Obi-Wan Kenobi dizisinin üç bölümü 27 Mayıs tarihinden itibaren Disney+'ta yayınlandı. Dizinin yıldız oyuncusu Ewan McGregor, dizi ve sözde hayranlar hakkında yorum yaptı. 

Dizinin başrollerinden biri olan Moses Ingram dizide, Darth Vader'a kendini kanıtlamaya çalışan bir Engizisyoncu olan Reva isimli karakteri canlandırıyor. Ingram, dizinin yayınlanmasının ardından ırkçı ve bazı aşağılayıcı mesajlara maruz kaldı. Obi-Wan Kenobi karakterini canlandıran yıldız oyuncu Ewan McGregor ise Moses Ingram'a bir destek mesajı verdi. Resmi Star Wars hesabı üzerinden paylaşılan bir Twitter videosunda Ewan McGregor; Obi-Wan Kenobi dizisini, tüm zamanların en çok izlenen prömiyeri yaptıkları için hayranlara teşekkür ederek başladı. "Hepimiz bir araya geldiğimizde bu ailenin neler yapabileceğini gösterdiniz." diye ekledi. McGregor, "Ancak, bu etkili hayran kitlesinin arasında Moses'e ırkçı söylemler yönelten bir kitle var. Moses Ingram'a, ırkçı ve aşağılayıcı DM'ler atan bu kitle beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Ve bu sabah duyduğum birkaç söylem gerçekten kalbimi kırdı. Ingram bu seri için çok anlam ifade ediyor ve bu seriye çok fazla şey katıyor." dedi. Ewan McGregor, Moses Ingram'ı "harika bir oyuncu ve harika bir kadın." olarak nitelendirdi. 



Ewan McGregor, Ingram'ın maruz kaldığı zorbalığa atıfta bulunarak, "Bu konu midemi bulandırıyor. Biz Star Wars ailesi olarak Moses'in yanındayız ve Moses'i seviyoruz." dedi ve "Ona bu tarz söylemlerde bulanan insanlar benim için Star Wars hayranı olamazlar! Burada ırkçılığa yer yok! Sonuna kadar Moses'in yanındayım." diye ekledi. 

Resmi Star Wars hesabı da salı günü erken saatlerde Twitter üzerinden Ingram'a destek verdi: "Moses Ingram'ı, Star Wars ailesine dahil etmekten gurur duyuyoruz. Reva'nın hikayesinin ortaya çıkması için çok heyecanlıyız. Herhangi bir kitle onu, bir şekilde istenmeyen biri gibi hissettirmek istiyorsa, söyleyeceğimiz tek şey var: direneceğiz.". Ingram, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu nefreti durdurmak için kimsenin yapabileceği bir şey yok. Beni en çok rahatsız eden şey ise susup, bu durumu kabul etmek zorunda olduğumu hissetmek. Sanırım sadece biraz gülümsemem gerekiyor." dedi.


Yorumlar (0)