Anasayfa > Haberler > Nicolas Cage Emekli Oluyor!

Nicolas Cage Emekli Oluyor!

Ünlü 6 ay önce Nicolas Cage Emekli Oluyor!

Uzun yıllardır filmlerde canlandırdığı karakterlerle hayatımızda yer edinen ünlü aktör Nicolas Cage’e veda edebiliriz. Peki neden?

Kariyerine 1982’de yer aldığı bir filmle başlayan Nicolas Cage, 41 yıllık zaman içerisinde 110’dan fazla film projesinde yer aldı ve almaya devam ediyor. Ancak geçtiğimiz günlerde yaptığı röportajda artık emekli olmak istediğini söyledi ancak sebebi biraz farklı. Cage, sadece birkaç film sonra artık film yapma işine bir son vereceğini açıkladı. Yakın zamanda çıkacak olan ve oldukça merak edilen Dream Scenario filminin gösteriminde yaptığı röportajda “”Belki üç ya da dört filmim daha kaldı. Yaptığım yapımlarla anlatmak istediğimi anlattığımı düşünüyorum. Film performansını ilerletebildiğim kadar ilerlettim. Artık çok daha sıkı ve katı seçimler yaparak güzel bir noktayla veda etmek istiyorum.” dedi.

Nicolas Cage’in son yıllarda vergi durumlarından dolayı ekonomik olarak sorunlar yaşadığını biliyoruz. Bu da çok fazla önemsiz filmde yer almasına yol açtı. Ancak son dönemlerde “The Unbearable Weight of Massive Talent”, “Pig” ve “Dream Scenario” filmleri ile aslında başarılı oyunculuğunu asla kaybetmediğini göstermişti. Hatta kariyerinin en iyi eleştirilerini bu dönemde aldı. 

Birçok oyuncunun defalarca emekli olmak istediğini söylediğini ve emekli olmadığını gördük. Örnek vermemiz gerekirse Liam Neeson, birkaç kez aksiyon filmlerini yapmayı bıraktığını söyledi ancak aksiyon filmlerinin yapımlarında yer almaya devam etti. Peki Nicolas Cage’in emeklilik planı neden diğerlerinden farklı. Neden emeklilik istediğini ise Nicolas Cage şöyle açıklıyor.

“Yani, babam 75 yaşında öldü ve ben de gelecek ay 60 yaşına giriyorum. Eğer şanslıysam güzelinden bir 15 senem var ve umarım daha fazla olur. By 15 yılı babamı model alarak geçirmek istiyorum. Ailemle zaman geçirmek istediğimi çok net farkettim.”

Ancak Cage, film oyunculuğuna bir son veriyormuş gibi görünse de, görünüşe göre dizisel TV dünyasına bir göz atmak istiyor. Özellikle Bryan Cranston'ın Breaking Bad'deki uzun soluklu performansından etkilendiğini belirterek, "Belki de sürükleyici yayın deneyimine bir göz atmanın zamanı gelmiştir," diye ekledi ve "Bilmiyorum. Bir sonraki adımımda ne yapacağımı bulmalıyım ama henüz bulamadım."

Nicolas Cage’in şu anda mevcut 4 film projesinde yer alıyor. Cage'in gelecekteki projeleri ve sinemadan ayrılışının sektöre etkisi, merak uyandıran sorular arasında yer alıyor.

 


Yorumlar (0)