Anasayfa > Haberler > Netflix'in Yeni Yapımı: Resident Evil Biohazard

Netflix'in Yeni Yapımı: Resident Evil Biohazard

Dizi İnceleme 2 yıl önce Netflix'in Yeni Yapımı: Resident Evil Biohazard

Oyunları, filmleri ve en son olarak dizisi ile Resident Evil her alanda boy göstermiş oldu. Tüm yapımların tek ortak noktası Umbrella şirketi, zombiler ve yaşamaya çalışan masum insanlar. Bu yıl Netflix’in çıkarmış olduğu Resident Evil Biohazard dizisiyle beraber bu dünya hakkında daha fazla bilgi edinebildik.

Oyunlarla hayatımıza giren Resident Evil, Milla Jovovich’in başrolünde olduğu 6 filmlik serisiyle ününe ün kattı. Zombilerin ortaya çıkmasıyla kıyameti yaşayan dünya, artık çok sessiz ve ölümcül bir yer haline gelmiştir. Ancak zor şartlarla mücadele etmeyi başaran bazı insanlar bu dünyada ayakta kalabiliyorlar. Zombilere karşı yaşamakta zorlanan insanların bir diğer düşmanı da Umbrella şirketidir. Çünkü zombilerin ortaya çıkışındaki suçlu Umbrella şirketidir. Ancak bu zor dönemde bile gücünü koruyabilen tek organizasyon olmayı başarabilmiş. Şu anda size filmlerin ve dizilerin genel mantığını anlattım. Bu konuda 6 film ve onlarca oyun olmasına rağmen Netflix artık hikayesi klişeleşen bu dünyayı bize yeniden anlatmak istedi. Bunu Resident Evil: Biohazard adı altında yaptı. Her biri bir saat süren sekiz bölümü ile geçtiğimiz günlerde platform üzerinden yayınlandı. Peki nasıldı?

Zaten klişe olan bir hikayeyi karşımıza koyuyorsan biraz ilginç ve başarılı bir iş yapması gerekiyordu. Belki ilk filmlerden oyuncularla birlikte bu hikayeyi daha da alevlendirmek gerekiyordu. Mantık hatalarına yer vermeyerek diziyi güzelleştirmesi gerekiyordu. Kurgusu ile fark uyandırması, müzikli sahneleri ile seyirciyi heyecanlandırması gerekiyordu. Bunlardan kaç tanesini yaptı diye bakarsak hiçbirini yapmadıklarını görüyoruz. Bazı sahnelerde heyecanlandırmayı başarabilse de bunu devam ettiremedi. İşte tüm artıları ve eksileriyle Resident Evil Biohazard...

Resident Evil Biohazard’ın geneline baktığımızda artılarından çok eksilerini görüyoruz. Dizi ikiye ayrılmış durumda; biri geçmiş biri gelecek zaman. Bu ikisi arasında gidip gelme olayı 8 saatlik dizinin en başından en sonuna kadar bulunuyor. Yanlış okumadınız “Hiç olmazsa rahat bırak da finali adam akıllı izleyelim” diyorsunuz ama buna izin verilmiyor. Tam keyifle izlemeye başladığınız vakit zaman algısı değişiyor ve ani bir şekilde sıkılıyorsunuz. Bu duygu geçişi sürekli tekrar edince can sıkmaya başlıyor. Diziyi incelemeyecekseniz son saniyeye kadar izleyebileceğinizden şüpheliyim. Kurgusu bu anlamda rezalet bir seviyede kalıyor.



“Kurgusu kötü bari oyunculuklar iyi olsun da sanat görelim, performans görelim” diyorsunuz ama maalesef o da pek istenildiği gibi olmamış. Dizide üç kişinin oyunculuğu hoşuma gitti. Bunlar Lance Reddick, Paola Núñez ve filme komedi katan Turlough Convery. Turlough Convery’in karakterinin ilk bölümlerde ölmesi üzerine dizi daha da sıkıcı bir hale geliyor. Lance Reddick birden fazla karakteri başarılı bir şekilde canlandırmış ancak diziyi tek başına taşıyamıyor. Turlough Convery de başarılı oyunculuk sergiledi. Ancak karakterini yazan senarist ne kadar kötü yapabilirim algısında bozulma yaşadığı için kötülüğü yanlış anlamış ve ciddiyetten uzak rezalet bir karakter yazmış. Bir diğer sorun ise başarılı dediğim oyuncuların aslında başrol olmaması olayları daha da kötü bir yere çekiyor. Başroller ise kötü performanslarıyla her saniyeyi sorgulamanıza sebep oluyor.

Keyifle izlediğim tek bir bölüm vardı. O da Richard Baxter ve Jade Wesker’in hapishaneden kaçtıkları bölümdü. Bu bölümde güzel bir aksiyon vardı. Üstelik bu aksiyon sahnesi komedi ile süslenmiş ve müzik uyumu ile doruk noktasını yakalamıştı. Daha sonra asla buna benzer bir an yaşamadık. Asla bitmeyen mermilerle hayatım karardı. Nasıl mermi sıkıyorlar anlatamam. Adam silahla ateş etmeye başlıyor ve iki üç dakika boyunca mermisi bitmiyor. Bu arada şu bilgiyi vermem gerekiyor. Mermisi bittiği için durmuyor, öldüğü için duruyor. 

Abartılı bir hikaye olması benim için sorun değil çünkü Resident Evil evreni zaten böyle bir yer. Dolayısıyla en saçma şeyi bile saçma bulmadım. Ama Netflix maalesef yeterli bütçeyi ayırmamış. İlk başlarda çok başarılı görünen Umbrella askerlerinin zırhları, en son sahnelerde kameranın yaklaşmasıyla çok kötü görünmeye başlıyor. Zırhın aslında kartondan olduğu o kadar aşikar belli oluyor ki gülmemek için kendinizi zor tutuyorsunuz.

Genel olarak üzerinden geçmek istersek ilk sezon için oldukça başarısız bir dizi olmuş. Umarım eleştirileri düzgün bir şekilde anlarlar ve dizide gerekli düzeltmeleri yaparlar.


Yorumlar (0)