Anasayfa > Haberler > Netflix'in Avatar Yapımında Büyük Ayrılık

Netflix'in Avatar Yapımında Büyük Ayrılık

Dizi 5 ay önce Netflix'in Avatar Yapımında Büyük Ayrılık

“Avatar: The Last Airbender” live-action’ın yapım sorumlusu, orijinal yaratıcıların diziden ayrılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Live-aksiyon dizisi, yaratıcıları Bryan Konietzko ve Michael Dante DiMartino'nun sevilen animasyon dizisine dayanıyor. Şimdi, “Avatar: The Last Airbender”, Konietzko ve DiMartino'nun 2020'de, iki yıllık geliştirme sürecinin ardından projeden ayrılmasıyla, Albert Kim'in yapım sorumlusu olarak yer aldığı bir Netflix dizisi olarak uyarlanıyor.

Entertainment Weekly'ye verdiği bir röportajda Albert Kim, orijinal yaratıcılar olmadan diziye devam etmenin nasıl bir duygu olduğunu anlattı. Kim, "Biraz gözünüzün korkmaması için aptal olmanız gerekir. 'İşte bu!' dedikten sonraki ilk tepkim 'Aman Tanrım! Bunu gerçekten yapmak istiyor muyum? Orijinal yapımın üzerine çıkmanın bir yolu var mı?’ oldu. Milyonlarca hayran tarafından zaten sevilen bir şeyi ele aldığınızda, kendinize bu soruları sormanız gerekir." dedi. Kim ayrıca Konietzko ve DiMartino yapımdan ayrılmadan önce uyarlama üzerine konuştuklarını da doğruladı. Kim, "Sıkı hayranlar dışında kimsenin merak etmeyeceği, yalnızca nerd kitlenin merak edeceği şeyleri de nasıl karşılayabileceğimizi konuştuk. Orijinalini bu kadar özel yapan şeylerin live-action’a nasıl aktarılacağına dair büyük resimler de mevcut. Bu, ‘Avatar: The Last Airbender’ ancak bizim ‘Avatar: The Last Airbender’ımız.’” dedi.

“Avatar: The Last Airbender” live-action dizisi, 2010 yapımı M. Night Shyamalan filmi “The Last Airbender”ın live-action saçmalığından sonra başarılı bulunabilir. Önemli olan nokta, orijinal yapımın başarısının ne kadarını karşılayabileceği, bu başarıyı geçip geçemeyeceği. Night Shyamalan filmi “The Last Airbender”dan fiyaskosunun ardından Netflix dizisi, orijinal yaratıcıları dahil kadroya dahil etti ve Shyamalan filminde kusur olarak görülen noktaları belirleyip geliştirmeler yaptı. 

“Avatar: The Last Airbender” dizisinin, animasyon serisini uyarlamaya çalışırken hala doldurması gereken büyük boşluklar var. Konietzko ve DiMartino'nun 2020'de yapımdan ayrılmış olmaları Netflix dizisi için pek de iyi bir işaret değil. Ayrılıkları iyi bir şekilde gerçekleşmiş olsa bile, orijinalin hayranları tarafından, franchise’ı başkasının ellerine bırakmak, yeterince kusurlu görülüyor. Ancak yapım sorumlusu Albert Kim’in kaynak materyale duyduğu saygı, bu kusuru biraz da olsa gizliyor. Dahası, Kim’in hem Konietzko hem de DiMartino ile temas kurmuş olması, uyarlamada onların da izlerine rastlayacağız anlamına geliyor.


Yorumlar (0)