Anasayfa > Haberler > Netflix, 2021 Senesinde Sadece Orijinal İçerikler İçin 17 Milyar Dolar Bütçe Ayıracak!

Netflix, 2021 Senesinde Sadece Orijinal İçerikler İçin 17 Milyar Dolar Bütçe Ayıracak!

Dizi 3 yıl önce Netflix, 2021 Senesinde Sadece Orijinal İçerikler İçin 17 Milyar Dolar Bütçe Ayıracak!

Senelerdir dünyanın en büyük dijital platformu olan Netflix, platform üzerinde paylaştığı yapımlardan ziyade, kendi orjinal içeriklerini de üreterek sektörün lideri haline gelmişti. Bir yandan Stranger Things gibi dünyaca ün kazanmış yapımlara imzasını atan Netflix, diğer yandan da abonelerinin artması ile birlikte yapım sayısını ve çeşidini arttırma kararı aldı.

Geçtiğimiz sene Cobra-Kai, The Witcher ve Breakout Bridgerton gibi orjinal içerikler üreten Netflix, bu sene için orjinal yapımlara ayıracağı devasa bütçe planını açıklayarak çıtayı bir hayli yükseltti. Her Hollywood firmasında olduğu gibi Netflix'te bu piyasada kalabilmek için yaptığı yapımlara milyonlarca dolar bütçe ayırıyordu. Fakat diğer firmaların aksine Netflix'in bütçeleri her zaman dudak uçurtacak cinste olmuştu. 2018 Senesinde 12 Milyar, 2019 senesinde ise 15 Milyar dolarlık bütçe ayıran Netflix, bu sene Amazon ve Disney gibi rakiplerinin çıkmasının ardından çıtayı daha da yükselterek 17 Milyar dolarlık bir bütçe ayırdığını açıkladı.




Covid-19 ile başlayan karantina hayatı sayesinde film şirketleri dijital platformlara bir hayli değer verir oldu. Sinema ve tiyatroların kapatılmasının aksine, Netflix gibi dijital platformlar büyük bir oranda abone kazandı. Warner Bros. gibi bazı firmalar sene içinde çıkacak filmlerini diğer platformlar da yayınlamak için anlaşmalar yaparken, Disney gibi firmalar ise kendi platformlarını kurdu. Gitgide devleşen bu sektörde ki en eski ve büyük isim olan Netflix ise, yeni rakiplerinin çıkması ve abonelerinin artması ile birlikte, orjinal içeriklerine şu ana kadarki en büyük yatırımı yaptı.


2021'in ilk çeyreğinin bitmesi ile birlikte, ilk çeyrekteki mali durumunu basına açıklayan Netflix, bu açıklama sırasında sene içinde ki çıkacak yapımlardan ve bu yapımların bütçelerinden bahsetti. Netflix temsilcisi ise açıklama da şu sözleri kullandı; "Yukarıdaki haftalık büyüme grafiğinde görüldüğü gibi, birincisi çeyreğin başlarında, Bridgerton, Lupin ve Cobra Kai gibi yapımların yararı ile, son yıllara benzer bir büyüme yörüngesini takip ediyorduk. Daha önce de belirttiğimiz gibi, 2020'de Covıd-19'dan kaynaklanan üretim gecikmeleri ve çok sayıda kapanan sinema salonları ile birlikte, dijital platform isteği bir hayli arttı. Ve aşıların piyasaya sürülmesi dünya çapında çok düzensiz olsa da, Brezilya ve Hindistan hariç her büyük pazarda güvenli bir şekilde yeni içerikler üretiyoruz. Bunun devam ettiğini varsayarsak, bu yıl orjinal içeriğe 17 milyar dolardan fazla nakit harcayacağız ve üyelerimiz için bu yıl geçen yıldan daha fazla orijinal içerik sunacağız."

Geçen seneye kıyasla çok daha fazla orijinal içerik üretmeyi planlayan Netflix'in, filmlere daha çok ağırlık verdiği söylenebilir. Tam 70 adet yeni film çıkarmayı planlayan Netflix'in, abonelerine her hafta en az 1 yeni film sunacağı hesaplanabilir. Bu filmler arasında Zack Snyder'in Army of the Dead filmi gibi yüksek bütçeli filmler bulunurken, ufak çaplı dramalar da bulunacaktır. Her halükarda abonelerine geçen seneye kıyasla daha zengin bir deneyim yaşatmayı planlayan Netflix'in, bu olayı 17 Milyar dolar yatırım yapacak kadar önemsediğini söyleyebiliriz.



Yine aynı basın toplantısında, global ünlü filmlerin aksine, ülkeler için daha geleneksel filmler çıkarmak istediklerini de açıklayan Netflix, bu konu için şu sözleri kullandı; "Başka bir hedefimiz ise, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde harika, yerel olarak otantik hikayeler yaratmak. Bu yüzden yerel dil kullanacak olan filmler için önceliğimiz, kendi topraklarında büyük bir etkiye sahip olmasıdır. Bunun yanısıra, bu yerel başlıkların dünya çapında önemli kitlelere hitap ettiğini giderek daha fazla görüyoruz. Bu da büyük hikayelerin evrensel olduğu tezimizi destekliyor."

Çıkaracağı orjinal içeriklerin yanı sıra, ülkelere özel yapımlar çıkarmayı hedefleyen Netflix'in, Türkiye içinde daha fazla proje çıkarması bekleniyor. Netflix'in bu sene, Hakan muhafız ve Atiye gibi dizilerin yanı sıra, Kağıttan Hayatlar ve 9 Kere Leyla gibi filmlere benzer içerikler çıkaracağını söyleyebiliriz.

 

 


Yorumlar (0)