Anasayfa > Haberler > Morbius Filminin Yönetmeni Kötü Eleştirilere Anlam Veremiyor!

Morbius Filminin Yönetmeni Kötü Eleştirilere Anlam Veremiyor!

Film 2 yıl önce Morbius Filminin Yönetmeni Kötü Eleştirilere Anlam Veremiyor!

“Morbius, tedavisi olmayan bir kan hastalığını, deneysel bir yöntem ile tedavi etmeye çalışır. Hastalığı, elektroşok terapisi ve vampir yarasaları ile iyileştirmeye çalışırken korkunç bir sonuçla yüz yüze kalıp deneysel tedavi sonucunda vampire dönüşen Morbius’un artık hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Birçok zorlu durumla mücadele etmek zorunda kalan Morbius’un hayatta kalmak için sürekli kana ihtiyacı vardır ve artık ışığa çıkması imkansızdır. Bu sorunların yanı sıra o, birçok insan üstü güce de sahip olur.” Şeklinde bir konuya sahip olan Morbius filmi 1 Nisan 2022 tarihinde vizyona girdi.

Morbius, vizyona girişinin ardından şimdiye kadar 39.1 milyon dolarlık bilet satışıyla hafta sonu yurt içi gişesinde zafer elde etti. Haber kaynakları tarafından bildirildiği üzere, Sony’nin en son çıkardığı süper kahraman filmi olan Morbius, uluslararası gişede 44.9 milyon dolar daha gelir elde ederek küresel çetelesini 84 milyon dolara çıkardı. Jared Leto liderliğindeki filmin prodüksiyonu ise 75 milyon dolara mal oldu. Bu rakam diğer süper kahraman filmlerine kıyasla oldukça düşük.

Düşük bütçesinin yanı sıra Sony’nin pandemi döneminde piyasaya sürdüğü diğer iki çizgi roman filmi Spider-Man: No Way Home ve Venom: Let There Be Carnage’dan çok daha düşük bir gelir elde etti. Spider-Man, 260 milyon dolarla, Venom ise 90 milyon dolarla oldukça güçlü açılışlar yapmışlardı. Bu durumda Morbius’un, Spider-Man ve Venom’dan daha az bilinen bir karakter olması nedeniyle de gişede onlar kadar başarılı olamadı.

Morbius, gişede her ne kadar kendince bir başarı elde etmiş olsa da eleştirmenler açısından oldukça başarısızlıklarla dolu bir film. 



Jared Leto’nun başrolünde yer aldığı yeni film, oyuncuyu, Tom Hardy’nin Venom filmlerini ve yakında vizyona girecek olan Kraven the Hunter filmini içeren Sony’nin Marvel Evreni’nin yeni bir parçası olan film. Oldukça kötü yorumlara sahip. Eleştirmenler açısından kötü eleştiri yağmuruna tutulan film hakkında filmin yönetmeni Daniel Espinosa, verdiği bir röportajda eleştirilere yabancı olmadığını söylüyor. “İlk uzun metrajım Babylonsjuka isimli küçük bir filmdi. Bir gün eve metroyla gittiğimi hatırlıyorum ve birkaç içki içmiştim, bu yüzden biraz sarhoştum. Biri trende beni dürttü ve ‘Sana, filmindeki ikinci sahnede neyin yanlış olduğunu söylemeliyim’ dedi ve ben de ‘Tamam, tamam.’ dedim.” ifadelerini kullanan Espinosa, kendi işinin oldukça eleştirilebilecek bir iş olduğunu kabul ediyor. Bu yüzden, eleştirmenlerin filmlerde bir kusur bulma çabasını anladığını söylüyor. Yönetmen olarak her zaman daha iyi olmak istediği için eleştirileri yapıcı bulduğunu söyleyen Espinosa, Morbius filmiyle de gurur duyduğunu şu sözleriyle anlatıyor: “Değindiğim nokta, bu kadar halka açık bir şey yapmanın çok garip ve zor bir şey olduğu. Kendimden nefret ediyorum, bu yüzden de kendi işime de çok eleştiri alıyorum. Her zaman daha iyi olmak için çalışıyorum ama aynı zamanda yaptığım her şeyden gurur duyuyorum. Tüm filmlerimde gerçekten gurur duyduğum kısımlar var.”.

Morbius, şu anda Rotten Tomatoes’taki %16’lık “Çürük” puanı ile şimdiye kadar yapılmış en düşük ortalamaya sahip Marvel filmlerinden biri. Fakat bu ortalama birçok sinema izleyicisi tarafından kabul görmedi. Eleştirmen puanına göre %16 ortalamaya sahip olan Morbius’un seyirci puanı ise %70.


Yorumlar (0)