Anasayfa > Haberler > Matrix 4 Çıkmadan Matrix 5 Mi Geliyor?

Matrix 4 Çıkmadan Matrix 5 Mi Geliyor?

Film 3 yıl önce Matrix 4 Çıkmadan Matrix 5 Mi Geliyor?

Matrix serisinin dördüncü filmi The Matrix Resurrections aniden ortaya çıkması üzerine pek çok tartışma konusu yarattı. The Matrix Resurrections, filmi bazı kesimler tarafından gereksiz bir film olarak görülse de Keanu Reeves için çok daha fazlası olabilir. Fandom ile yaptığı röportajda oyuncu, The Matrix Ressurections filminin yönetmeni Lana Wachowski’nin istemesi halinde Neo karakterini gelecek filmlerde de canlandırmak istediğini söyledi. Keanu Reeves bu düşüncelerini “Bu Lana Wachowski’ye sorulması gereken bir soru. Demek istediğim yeni bir filmle gelip beni dahil etmek isterse, onur duyarım. Trinity’e, Neo’ya ve dünyaya neler olacağını görmek isterim.” şeklinde dile getirdi.

Comicbook ile yaptığı bir röportajda Keanu Reeves, geçtiğimiz günlerde Marvel CEO’su Kevin Feige ile Marvel Sinematik Evreni’nde alabileceği potansiyel bir rol hakkında görüştüğünü doğruladı. Reeves, “Kevin Feige ile tanıştık ama maalesef şu anda elimizde hiçbir şey yok, öncelikle elle tutulur bir şeyler bulmalıyız.” ifadelerini kullandı. Keanu Reeves’ın yoğun programı nedeniyle ne zaman MCU’da yer alacağı ise bilinmiyor. Keanu Reeves’in yönetmene, karakterlere ve filmin geleceğine dair büyük bir inancı var. The Matrix Resurrections filminde Trinity rolünü tekrardan canlandıran Carrie Anne-Moss ise Reeves’in düşüncelerini “Tabii ki neden olmasın? Harika olurdu.” şeklinde destekledi.

Lana Wachowski’nin Matrix evreniyle daha fazla uğraşmak istemesi durumunda Priyanka Chopra Jonas da seve seve seride rol alacağını söyledi. Chopra Jonas, “Sati karakterinin nereye kadar ilerleyebileceğini ve kendi amacını bulabilecek mi? Bu tarz şeyleri görmeyi çok isterim” sözlerini kullandı.

The Matrix 5 filmi konusunda daha temkinli davranan isim ise The Matrix Ressurections filminde Morpheus karakterinin gençliğini canlandıran Yahya Abdul-Mateen ll. Oyuncu oldukça mantıklı bir şekilde, “Dürüst olmak gerekirse, bu tarz konuşmalara başlamadan önce bu filmin izleyicilerde nasıl bir yankı uyandırdığını görmek istiyorum. Bence bir sonraki adımımız dünyanın bu filmi nasıl karşıladığına ve nasıl sindirdiğine bağlı olmalı. Ancak bundan sonra devam etmeye gerek olup olmadığına karar verebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Yönetmenliğini, ortak yapımcılığını ve senaristliğini Lana Wachowski’nin üstlendiği The Matrix Ressurections 22 Aralık 2021 tarihinde sinemalarda vizyona girecek ve aynı tarihte HBO Max üzerinden de yayınlanacak.


Yorumlar (0)