Anasayfa > Haberler > Kevin Spacey, House Of Cards’a Tazminat Ödeyecek

Kevin Spacey, House Of Cards’a Tazminat Ödeyecek

Ünlü 3 yıl önce Kevin Spacey, House Of Cards’a Tazminat Ödeyecek

House of Cards dizisinin yapımcısı MRC, sezonu iptal etme, senaryoyu yeniden yazma ve sezonu kısaltma gibi nedenlerden dolayı Kevin Spacey’e tazminat davası açmıştı. Ekim ayında verilen karara Kevin Spacey itiraz etmişti ancak bulunduğumuz kasım ayında itiraz reddedildi.                                                   

House of Cards dizisinin yapım şirketi MRC, Kevin Spacey’e açılan taciz davalarının dizinin sezonun ertelemesi, senaryonun yeniden yazılması ve çekilmesine neden olduğu gerekçesiyle Kevin Spacey’den 30 milyon dolar tazminat alacak.

MRC’nin açtığı tazminat davasında arabulucu mahkeme, Kevin Spacey’nin 29.5 milyon dolar tazminat, 1.4 milyon dolar da avukat masraflarını ödemesine karar verdi.

MRC’nin yaptığı açıklama “Çalışanlarımızın güvenliği, yaptığımız iş gibi faktörler bizim için büyük bir önem arz ediyor. Bu yüzden hesap vermesi için çalıştık.” şeklinde oldu.

MRC şirketinin, House of Cards dizisinin Frank Underwood karakterini canlandıran Kevin Spacey’nin reşit olmayan birine ve set çalışanlarına tacizde bulunduğuna dair suçlamaların ardından Kevin Spacey yolları ayrılmıştı. Bu ayrılık dizinin yapım aşamasında aksamalara ve altıncı sezonun ertelenmesine neden oldu. MRC şirketi bu ayrılığı Kevin Spacey’nin canlandırdığı Frank Underwood karakterini öldürdükten sonra sezonu erteleyerek gerçekleştirdi.

Kevin Spacey ilk olarak 2017 yılında tacizle suçlanmıştı. Anthony Rapp, Kevin Spacey’i henüz 14 yaşındayken kendisiyle cinsel ilişkide bulunmakla suçlamıştı. Kevin Spacey bu suçlamanın ardından Anthony Rapp’ten özür dileyerek böyle bir şey yaşandığını hatırlamadığını söylemişti. Anthony Rapp’in, Kevin Spacey’e açtığı taciz davası ise hala sürüyor.


Yorumlar (0)