Anasayfa > Haberler > Kan Donduran Seri Katilin Hikayesi: Dahmer

Kan Donduran Seri Katilin Hikayesi: Dahmer

Dizi İnceleme 2 yıl önce Kan Donduran Seri Katilin Hikayesi: Dahmer

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Ryan Murphy ve Ian Brennan tarafından yaratılan 21 Eylül 2022'de bir sezon boyunca Netflix'te yayınlanan bir Amerikan biyografik drama televizyon dizisidir. Dizi, seri katil Jeffrey Dahmer'ın ( Evan Peters ) hayatını konu alıyor. Diğer oyuncular arasında Dahmer'ın babası Lionel ( Richard Jenkins ), üvey annesi Shari ( Molly Ringwald ), şüpheli komşu Glenda ( Niecy Nash ). 

Seri katil Jeffrey Dahmer'ın 1978 ve 1991 yılları arasında Milwaukee, Wisconsin ve Ohio'da işlediği cinayetleri ve yöntemlerini araştırıyor.1991'de Jeffrey'nin komşusu Glenda Cleveland'ın dairesinden gelen hoş olmayan bir koku ve gece çığlıkları yüzünden ona şikayet etmesiyle başlar. Kokunun yalnızca son kullanma tarihi geçmiş et olduğuna dair onu rahatlatmaya çalışıyor, ancak kadın ondan şüphelenmeye devam eder. Gay barda, dairesine attığı Tracy Edwards adında bir adamla çıkar ardından Tracy'nin ayrılmasını önlemek için onu kelepçeler ve bir bıçakla tehdit eder, bu yüzden Tracy onu baştan çıkarmaya çalışarak Jeffrey'in dikkatini dağıtmaya çalışır. Jeffrey'nin Tracy'ye onun kalbini yemek istediğini söylemesinin ardından Tracy kaçar ve polisi bulur. Polisler Jeffrey'i dairesinde bir ceset, buzdolabında dilimlenmiş bir kişi, şilte ve tornavida üzerinde kan lekeleri ve parçalara ayırdığı erkek ve ergen çocukların resimlerini fark ettikten sonra tutuklar. Jeffrey'nin çocukluğu boyunca ailesi onu ihmal ettiğini. Babası Lionel sık sık iş için seyahat ediyor ve Jeffrey'nin uyuşturucu bağımlısı olan ve depresyondan muzdarip biyolojik annesi Joyce intihar etmeye çalışıyor. Jeffrey üç yaşındayken çift fıtık ameliyatı geçiriyor ve bu da depresyona girmesine ve sosyal olarak geri çekilmesine neden oluyor. Ergenlik öncesi olarak, Jeffrey'nin babası ona anatomi öğretiyor. Jeffrey'nin ergenlik yıllarında, ailesi boşanıyor ve annesi uzaklaşıyor. Lionel daha sonra yeniden evleniyor ve yeni karısı Shari, Jeffrey'nin üvey annesi oldu.Jeffrey ilk cinayetini 1978'de Ohio'daki Bath Township'te yaşarken 18 yaşında işliyor ve tekrar öldürmeden önce dokuz yıl kadar bekliyor. 1987'den 1991'e kadar Milwaukee'de 16 cinayet daha işlediği biliniyor. 

Benim düşünceme gelirsek Dahmer dizisi adeta yaratıcılık ve gerçekçilik için yanıp tutuşuyor. İlk bölümü bitirirken acaba devamını getirebilecek miyim diye kendime sordum çünkü dizi gerçekleri direkt yüzüme vurup yaşananları direkt göstermekten geri kalmamış durumda. Dahmer'ın ölülere, cesetlere ve onlarla fiziksel temasa duyduğu ilgiyi oldukça korkutucu derecede hissettiren bir şekilde işlemiş. Geleceği gösterip geçmişten geleceğe giden bir hikaye anlatımı yerine geçmiş ve gelecekten sadece ufak ufak parçaları bize sunuyor. Yani kurgu konusunda da bir biyografi filmi gibi davranmıyor. Ayrıca biyografi filmlerinde ana karaktere sempati kazanılması çoğunlukla hoşuma gitmez çünkü karakterin her açısıyla gösterilmesini isterim. İşte bu noktada dizi yine bir fark koyuyor ve psikopat bir seri katile karşı empati kurdurmasına rağmen yine de hak veremiyorsunuz. 



Sıra geliyor Evan Peters'ın kafayı yedirtecek oyunculuğuna. Emmy ödülü bulunan ve genç kızların aşık olduğu bir isim olan Peters kadroyu okuduğumda karakter için gözüme fazla sempatik gelmişti ama dizide izleyince acaba cidden Evan Peters'ı mı izliyorum diye sordum. Jeffrey Dahmer'in ağır ve ürkütücü konuşması, arada harfleri yutması bakışları ve o ürkütücü duruşu ile adeta kendini butünleyip role giriş yapmış. Dizinin belki de bu kadar tutmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri olmuş bence. Ayrıca yan komşu Glenda ve sağır kurbanımızın annesini oynayan ablamız da inanılmaz güzel oyunculuklar çıkartmış. Özellikle Dahmer'in Glenda'ya sandviç ikram ettiği sahnede resmen karşılıklı döktürmüşler diyebilirim. Sahneyi izlerken o kadar beğendim ki o a orada bulunup müdahale etme isteği doğdu içime. 


Kısacası söylemek istediğim Dahmer dizisini izleyin eğer biyografi ve cinayet konularını seviyorsanız da vakit kaybetmeden ekran başına geçiş yapmanızı öneririm.


Yorumlar (0)