Anasayfa > Haberler > İnvincible Özel Bölümü: Atom Eve

İnvincible Özel Bölümü: Atom Eve

Anime İnceleme 9 ay önce İnvincible Özel Bölümü: Atom Eve

Amazon Prime Video'nun orjinal içeriği olan ve izleyicilerin bir çoğu tarafından beğenilen bol kanlı ve bol aksiyonlu animasyon dizisi Invencible'ın ilk sezonu oldukça beğenilenmiş ve başarılı bulunmuştu. Robert Kirkman'ın aynı isimli çizgi roman serisinden uyarlanan dizi, babası dünyanın en güçlü süper kahramanı olan 17 yaşında ki Mark'ın, süper güçlerinin ortaya çıkması ile verdiği mücadeleye ve yaşadıklarına odaklanmaktaydı. Hikayesi ve çizimleriyle izleyiciyi kendine hayran bırakacak ilk sezonunu sonlandıran dizinin ikinci sezonu uzun süredir bekleniyordu. Aradan 2 seneyi aşkın bir süre geçmesine rağmen ikinci sezon hala yayınlanmadı. Fakat geçtiğimiz günlerde, hayranların bu uzun bekleyişini ödüllendirmek için İnvincible: Atom Eve adında özel bir bölüm izleyicilerin karşısına sunuldu.

Geçtiğimiz günlerde Amazon Prime üzerinden yayınlanan bölüm, dizinin ana akış hikayesinde yer alan Atom Eve karakterinin orijin öyküsünü konu almakta. Eve karakterinin nasıl bu güçlere eriştiğine, özel hayatına ve orjinal hikayesine değinen bölüm, 50 dakika uzunluğunda olup dizinin ilk sezonundan önce yaşanan olayları konu almakta. Peki ya nasıldı bu bölüm? İnvincible dizisinin ilk sezonunun kalitesinin adından bu bölüm iyi miydi yoksa hayranları oyalamak için çıkarılan sıradan bir bölüm müydü? Dilerseniz gelin bu soruları sırayla cevaplayarak bu bölümü inceleyelim ve genel anlamda dizinin gidişatı hakkında konuşmaya başlayalım.

İlk sezonun çıkmasının ardından hayranlara ikinci sezonun vaadi verilmiş ve en kısa sürede ikinci sezonun tamamlanacağı söylenmişti. Fakat durum böyle olmadı. Dizinin ikinci sezonu senelerdir beklenmesine rağmen çıkmadı. Yapımcılar ise hayranların heyecanını koruması için özel bir bölüm çıkarma kararı aldılar. Bu bölüm ise dizide yer alan Atom Eve karakterine odaklanan özel bir bölüm oldu.

Dostlar, dizinin ilk sezonunu oldukça beğenerek izleyen ve ikinci sezonu heyecanla bekleyen biri olarak söyleyebilirim ki; yayınlanan bu özel bölüm, dizinin ikinci sezonuna karşı olan heyecanımı arttırdı. Ben bölümü oldukça beğendim. İlk sezonda ki bölümlerde olduğu gibi 50 dakikalık bir süreye sahip olan bölüm, ilk sezondaki bölümlerin kalitesini korumakta. Hatta kalitesini korumanın yanı sıra, bu kaliteyi yükselterek dizi hakkında beklentilerimi arttırmakta. Peki ya bu bölüm tam olarak neyi iyi yaptı da bu kaliteyi koruyarak yükseltmeyi başardı?

Bu sorunun pek çok farklı cevabı var. Fakat bu cevaplardan en bariz olanı, bölümün konu aldığı hikaye ve karakter. İlk sezon boyunca bolca gördüğümüz fakat geçmişi hakkında çok az şey bildiğimiz Atom Eve karakterinin geçmişinin anlatıldığı bölümün hikayesi çoğu anlamda güzel ve tatmin ediciydi. Hatta, 50 dakikalık kısa bir sürede bir karakterin orijin hikâyesi ne kadar iyi anlatılabilirse en az o kadar iyi anlatılmış. 50 dakika içerisinde izleyiciye karakteri, karakterin çocukluğunu, ailesini, gizli geçmişini ve düşüncelerini anlatan bölüm, hikaye anlamında çok iyi bir iş ortaya çıkarmış.

Hikayenin yanı sıra, bölümün çizimleri, aksiyon sahneleri ve kareografileri de, ilk sezonda olduğu gibi oldukça kaliteliydi. Bölümün aksiyon ve şiddet oranı ise oldukça dengeli ve kararlıydı. Bölüm boyunca ne çok fazla "vurdulu kırdılı" sahne vardı, ne de sıkıcı sakinlik. Bölümün ilk yarısı karakterin çocukluk dönemine ve güçlerinin nereden geldiğine, ikinci yarısı ise karakterin erginliğine ve bu güçleri nasıl kullanmaya karar verilmesine ayrılmış. Bu da bölümün kurgusunu çok iyi yönde etkileyerek, izleyici olarak bizlere akıcı ve güzel bir bölüm izletme olanağı doğurmuş. Atom Eve karakteri ise çok güzel işlenmiş ve bölüm boyunca karakter hakkında gereksiz ya da saçma herhangi bir detaya yer verilmemiş. Bölüm içinde anlatılan her olay yerli yerinde ve kaliteli anlatılmış. Bu da bölümün kalitesini arttırmış.



Peki bu bölümün hiç bir kusuru yok muydu? Elbette vardı. Fakat bu kusurlar, bölümün iyi yaptığı şeylerin yanında o kadar az kalmakta ki; izleyicinin dikkatini çekmekte. Bölümü izlerken sadece iki yerde "keşke bu olmasaydı" dedim. Bunu dememin sebebi ise, dizinin evreniyle alakalı. Bölümün bir yerinde, Atom Eve güçlerini kullanarak iki sıradan suçluyu durdurmaya çalışmakta. Bu sıradan suçluların karşısına ise, gökten ışıklar saçarak çıkmakta. Bu "sıradan" suçlular ise "Ne oluyor amk!" demek yerine, "Gözümün önünden kaybol" demekte. İşte tam da burada benim için bölümün gerçekliği zedelenmekte. Şiddet, kan, vahşet ve diğer tüm öğeleriyle gerçekçiliği amaçlayan bir dizide, sıradan bir insanın karşısına olağanüstü bir güç çıktığında buna şaşırmaması ve tam aksine bunu normal karşılaması beni bir tık üzdü. Fakat başta da dediğim gibi, bu kusurlar, dizinin iyi yaptığı şeylerin yanında o kadar az ki, bunları farketseniz bile önemseme gereği duymuyorsunuz.


Dostlar, İnvincible dizisinin ilk sezonunu severek izleyen biri olarak, dizinin bu özel bölümünü oldukça beğendim. Eğer İnvincible dizisini hiç izlemediyseniz acilen izlemeniz gerektiğini, izlediyseniz ise bu bölümü izleyerek ikinci sezonu daha da heyecanlı beklemeniz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ikinci sezonda bizleri çok iyi şeyler bekliyor olabilir.


Yorumlar (0)