Anasayfa > Haberler > İnceleme: Without Remorse

İnceleme: Without Remorse

Film İnceleme 3 yıl önce İnceleme: Without Remorse

Tom Clancy'nin Without Remorse kitabından uyarlama olan ancak incelememizde kitabına pek değinmeyeceğimiz başrolünde Michael B. Jordan’ın olduğu Without Remorse filmi bize göre nasıldı?

Geçtiğimiz günlerde Amazon Prime platformunda vizyona giren film bir askerin intikam duygusu ile giriştiği olaylar örgüsünü bizlere sunuyor. Aksiyon oyunlarına öncülük eden Tom Clancy’nin uyarlama bir filminden de ancak bu beklenirdi. Filmi izlemeden önce aksiyonu bol bir film bekliyorduk  bunun için önceki Tom Clancy filmlerine bakmak yeterli oluyor asıl merak ettiğimiz konu ise hikaye ve yönetmen Stefano Sollima’nın öncülüğünde Michael B. Jordan’ın bu hikayeyi bizlere nasıl aktardığıydı. Birçok intikam isteyen ana kahramanın olduğu bir filmle karşılaştırıldığında beğenip beğenmeyeceğimizdi. Her zaman yaptığımız gibi incelemenin ilk kısmı spoiler içermeyecek bu yüzden gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz. Ama ikinci kısımda kan akacak kan

Öncelikle söylenmesi gereken ilk şey filmin yapımcısının Amazon olması çünkü film için ayrılan bütçe 60 milyon dolar bu bürçe bu tarz bir film için gayet yüksek. John Wick’in ilk ve üçüncü filmi 75 milyon dolara, ikinci filmi ise 40 milyon dolara yapıldı. Yani iyi ve gerçekçi yapabilmek için gönül rahatlığı ile harcama yapılabilir. Ki bu harcamanın yapıldığını filmde rahatlıkla görebiliyorsunuz. Patlamalar, kıyafetler, silahlar, CGI ve sayamayacağımız her şey için harcama yapılmış. Ama yanlış yapılmış. Rütbe sistemine dair bilen birisinden destek alınmamış veya “Abi bu adamlar Navy SEAL(Amerikan Özel Deniz Komandoları) her operasyonda denizden gitmek zorunda değiller” diye düşünen olmamış. Film yapılmış tamam güzel bir şey ancak filmin esinlenildiği Without Remorse kitabına dair olan tek şey başrolün isminin John Kelly ve bir Navy SEAL olması, bunun dışında uzaktan yakından alakası olmayan bir hikaye kullanılmış. Filmi kitaplar üzerinden değerlendirmek pek doğru olmaz ancak şu ana kadar kitaplardan esinlenilerek yapılan oyunlar ve filmlerin oldukça başarılı olduğunu görmezden gelemeyiz. Bu filmde senaristlerin yazdığı ucuz hikaye bize sadece bir aksiyon sunuyor. Devamı yok. Eğer ki filmleri sadece hikayesini önemeden aksiyon sahneleri var diye izliyorsanız bu filmden oldukça zevk alabilirsiniz. Çünkü aksiyon neredeyse hiç ara vermiyor. Zaten Michael B. Jordan’ın başarılı oyunculuğu bu filmde gayet iyi duruyor. Ama aksiyon sahneleri kadar hikayeye de önem veriyorsanız bu filmi izlemek sizler için sadece zaman geçirmeden ibaret olacaktır. Yarın hatırlamayacaksınız veya bu filmi özleyip tekrar tekrar izlemeyeceksiniz. Bir seri yapılmak isteniyor ki filmin sonunda devam filmi olan Rainbow Six’e () dair bir sahne vardı ama bu iyi bir başlangıç olmadı. 




Bu kısımdan sonra film ile ilgili sert cümleler ve spoilerlar vardır.


Siz hiç çölde düzenlenen bir sualtı operasyonu gördünüz mü? Görmediniz çünkü çok saçma. Peki soruyorum, hikayeyi ve kurguyu hazırlayan Without Remorse ekibi Halep şehir merkezinde nerede sualtı operasyon yapacak bir yer görmüşler. Bu konuyu oldukça merak ediyorum. Çünkü film Navy SEAL(Amerikan Özel Deniz Komandoları) ekibinden oluşan bir birliğin Halep’de su altından çıktığı bir operasyon ile başlıyor. Ve bu mantıksız hareketler silsilesi maalesef filmin sonuna kadar devam ediyor. Ayrıca maalesef Amerikan propagandasını tekrar bu filmde de görmek mümkün. Filmin sonuna doğru John kolundan vurulur sonrasında binanın giriş katına girmeye çalışır bu sırada halden düşmüş ve bitkindir ama karşısında Rus Polis Özel Kuvveti bulunmaktadır peki ne mi olur? John hedef almadan zar zor kaldırdığı silahla attığı her mermi hedefini vururken Rus Polis Özel Kuvveti tam zırhı, tüm gücü, sayıca üstünlüğü, ellerindeki AK-47 ile maalesef attığı hiçbir atışı tutturamıyor. Cidden mi? John Wick’in bile 8-10 defa vurulduğu sinema dünyasında böyle iddialı bir karakter sunmak oldukça kötü olmuş. Oyuncular ve aksiyon sahnelerının başarılı olduğunu kabul etmek gerekiyor. Özellikle Michael B. Jordon’ın oyunculuğu ve filmde kullanılan silah sesleri çok iyiydi. 

Uzun lafın kısası Without Remorse filmi Tom Clancy’in aynı isimli filminden uyarlama olduğunu iddia eden ancak içerisinde uyarlama sayılacak hiçbir şeyin olmadığı aksiyon filmi..


Yorumlar (0)