Anasayfa > Haberler > İnceleme: The Gray Man 

İnceleme: The Gray Man 

Film İnceleme 2 yıl önce İnceleme: The Gray Man 

Geçtiğimiz yıl duyurulan The Gray Man isimli film, 2009 yılında aynı isim ile yayınlanan Mark Greaney'nin kitabından uyarlanıp ve iki casus arasındaki hikayeye odaklanıyor. Film 200 milyon dolarlık bütçesi ile Netflix'in şu ana kadar açıklanmış en yüksek bütçeli filmi konumunda. Film, 22 Temmuz 2022'de Netflix'te yayınlandı. Filmin başında daha çok Marvel yapımlarını yönetmenleriyle bilinen Russo Kardeşler bulunuyor. Oyuncu kadrosunda ise Chris Evans, Ryan Gosling, Ana de Armas, Regé-Jean Page, Billy Bob Thornton ve Alfre Woodard bulunmakta. 

İncelememize geçecek olursak kendisinin klasik bir casusluk filmi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu zamana kadar izlediğimiz John Wick , James Bond,  Mission Impossible gibi filmlerden harmanlanmış bir hali bulunuyor. Müzikler Mission Impossible,  dövüş sahneleri John Wick , diyaloglar ise James Bond tarzında ilerliyor.  Senaryosu oldukça basit ve hiç bir şekilde şaşırtma unsuru bulunmuyor. Son zamanlarda aksiyon filmlerine ağırlık veren Russo kardeşler için böyle yapımların çok basit kaçtığını düşünüyorum. Kurgusu bazı ufak yerlerde hata verse de yine de çok göze batan kusurlar bulunmamakta ama daha iyisinin biraz özen ile yapılabileceğini düşünüyorum. Hele ki bu filmin bütçesini göz önüne alırsanız ortaya çıkacak işin kalitesi kat kat daha yüksek olmalıydı. Ayrıca film kamera açıları ve sahne renkleri ile tamamıyla görsel şölen olma potansiyeli taşıyor. Ryan Gosling ve Ana de Armas'ın daha önce de birlikte rol aldığı Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı filmiyle de bu kısımda benzerlik göstermeye başlıyor. Filmi daha önce izleyenlerin de hissedeceği renk tonlarının ve kamera numaralarının da benzerliği insanı bir an olsun o filme gönderiyor. 

 



Oyunculuklara gelirsek her bir oyuncu rolünü ustalıkla oynuyor. Özellikle yıllarca iyi bir adam olan Captain America karakterini oynayan Chris Evans'ın Knives Out filmi ile başladığı sadist, narsist, bencil kötü adam rolleri ile kendine yeni imaj çizmeye çalışması bu rolü almasında önemli etken olmuş gibi duruyor. Kendisi rolü oynarken oldukça iyi bir iş çıkarmış ama son seferinde de benzer özelliklere sahip karakteri oynadığı için bu rolü almasında gereksiz bulduğumu da dile getirmem gerekli. Güzelliği ile büyüleyen Ana de Armas ise yine bir ajanı oynayarak Evans ile aynı kaderi paylaşıyor gibi geldi. 

Yüksek bütçesi ile, başarılı oyunculukları ve başarılı yönetmenleri olmasına rağmen bu filmin başarılı olmasında sorunlar var. Aslında saydıklarımızla başarılı bir iş çıkarmak kaçınılmaz. Peki The Gray Man'in atladığı nokta neresi?  Filmin atladığı nokta bunca emeğe rağmen özgünlük katmayı unutmuş olması. Gray Man filminin dahil olduğu kategoriye bakarsanız aynı özelliklere sahip sayfalarca film bulabilirsiniz.  Hepsi göze çarpan beğenilen oyunculara yüksek bütçeye ve oldukça iyi yönetmenlere sahip ama neticede o filmlerin hepsi de başarılı sayılamıyor. 

Geçtiğimiz günlerde devamının da geleceği onaylanan filmin kitlesi de beğenenler ve klişe bulanlar olarak ikiye bölünmüş durumda peki siz okurlar bu konuda ne düşünüyorsunuz.

 


Yorumlar (0)