Anasayfa > Haberler > İnceleme: Overlord 4.Sezon

İnceleme: Overlord 4.Sezon

Anime İnceleme 2 yıl önce İnceleme: Overlord 4.Sezon

Stüdyonun yaşadığı ekonomik sıkıntılardan yıllar sonra beklenilen animenin yeni bir sezonu geldi. Ainz Ooal Gown’u yeniden ekranlarda gördük. Nazarick’in bu yeni dünyadaki maceraları devam ediyor. Peki nasıldı?

Öncelikle bu yeni sezonu yıllardır çok merakla beklediğini söylemek istiyorum. Her ne kadar Ainz Ooal Gown’un çok güçlü olduğundan dolayı heyecan yaratacak olaylar pek olmasa da zekası, planları ve insanların acizliği animeyi izlettiriyor. Aslında kısır döngüsüne rağmen izleyiciyi nasıl ekranda tutabildiği büyük bir sır. Belki de Ainz Ooal Gown’un neler yapabileceği merak uyandırıyordur. Bilmiyorum.

Bu sezon aslında çok sevinsem de her ne kadar sezon çok güzel olsa da biraz hayal kırıklığına uğradım. Çünkü animeyi yapan stüdyonun yaşadığı ekonomik sıkıntıyı dizinin her yerinde görüyoruz. Savaşlar hızlıca geçiştiriliyor, aksiyon sahnelerinden oldukça uzak duruluyor ve Ainz’in tüm dünyayı ele geçirme planını anlatıyorlar. Bu aslında hem büyük bir sorun hem de değil. Animenin bölümlerinin %90’ı bu şekilde ancak insanlar Ainz Ooal Gown’un gücünü görmek istiyor. Koskoca orduları tek bir büyü ile yok ettiğini görmek istiyor. Ancak bunu bu sezonda pek göremedik bu yüzden ufak bir hayal kırıklığı yaşadım. Hatta bazı bölümlerde “Gidin ve tüm gücünüzü gösterin” diyerek astlarına emir veriyor ancak bu kısımları da pek görmüyoruz, gördüğümüz zaman da pek tatmin olmuyoruz. Böylece stüdyonun yaşamış olduğu ekonomik krizi dizinin her bölümünde görmüş oluyoruz. 

Bu durum sadece izlediğimiz sezonları değil izlemediğimiz yeni çıkacak sezonları da tehlikeye atıyor. Yeni sezonun gelip gelmemesi ile ilgili çok fazla içeriğin ve bütçenin olmadığı söyleniyor. Bu yüzden sezonun bitmesinin üzerinden biraz zaman geçmiş olsa da henüz yeni sezon için bir duyuru bulunmuyor. Umarım bizi yıllarca bekletmezler.



İncelemeye devam etmek gerekirse bu sezon keyif verse de bazı hataları bulunuyordu. Özellikle çok fazla gereksiz sahnelerle bölümleri uzatmaya çalışmışlar. Tam aksiyon başlayacak oluyor ki bölüm bitiyor. Gelecek hafta yeni bölüm geldiğinde ise o aksiyon sahnesi bitmiş oluyor. Buna en iyi örneği şu şekilde verebiliriz. Ainz Ooal Gown, düşman prensin hain bir şekilde öldürüldüğünü görünce Aura ve Cocytus’a düşmanı tamamen yok etme emri veriyor. Bunu yaparken de acımasız olmalarını ve tüm güçlerini göstermelerini istiyor. İşte şimdi aksiyon başladı dediğimiz zaman bölüm bitiyor ve gelecek hafta yeni bölümde bu olmuş ve bitmiş olarak gösteriliyor. Yani koskoca bir ordunun yok edildiğini göremedik.

Bu olayların dışında gördüğümüz durumlar ise her zamanki Overlord kalitesindeydi. Yani iyi. Yine en çok gördüğümüz karakterlerin ölümlerine şahit olduk ve bu aslında oldukça iyi. Çünkü en çok ekranda bulunan ana karakterleri “Bunlar çok önemli ve ölmemeliler” düşüncesi ile yazmamışlar. En sevdiğiniz karakterler bir anda ölebiliyor. Bu Ainz Ooal Gown’un ve astlarının acımasızlığını gösteriyor. 

Her ne kadar tatmin etmese de Nazerick’i ve Ainz Ooal Gown’u tekrar görmek çok eğlenceliydi. Tatminsizliğin sebebi ise yeni sezonun ne zaman çıkacağının belirsiz olması. Eğer bir yıl sonra yeni sezonu çıkarsalar bu sezon görmediklerimizi gelecek sezon görmeyi bekleriz. Ancak gelecek sezon çıkmayacak ise bu sezon göremediklerimiz bizi hayal kırıklığına uğratır. İşte bu öyle bir şey.


Yorumlar (0)