Anasayfa > Haberler > İnceleme: Outer Range

İnceleme: Outer Range

Dizi İnceleme 2 yıl önce İnceleme: Outer Range

Brian Watkins tarafından Amazon Prime Video platformu için oluşturulan, başrollerini Josh Brolin, Imogen Poots, Tom Pelphrey, Noah Reid gibi isimlerin paylaştığı Outer Range  doğaüstü gizem-gerilim türünde bir dizi. İlk sezonu 8 bölüm olarak planlanan dizi 15 Nisandan itibaren her hafta 2 bölüm olacak şekilde yayınlanmaya başladı. Henüz ilk iki bölümüyle Amazon'da 3,7/5 puana sahip. Rotten Tomatoes'da 32 eleştirmende %75 olumlu ortalama ile 7/10 almış durumda. Gelelim Thanos sever Softbox olarak Josh Brolin'i benimseyen bizlerin Outer Range yorumuna. Hatırlatmak isterim incelememizde spoiler bulunmaktadır.

Dizimizin başlangıcında Batılı sığır çiftçisi bir ailenin gündelik yaşamını anlatır gibi başlıyor.  Royal Abbott adlı Josh Brolin'in canlandırdığı karakter,  kalabalıklar içinde yalnız bir baba. Karakterin kendini ailesine adamış eşi, karısını kaybetmiş büyük oğlu ve bu büyük oğlun küçük kızı bir de rodeo meraklısı küçük oğul yer almakta. İlk bölümden arazide kamp yapmak için gelen yabancıyla işte doğaüstü olaylar silsilesi bu kadın ile başlayacak diyorsunuz ama arazide çıkan kara delik sizi tamamiyle başka yöne çekiyor. Western havasını göze sokar şekilde veren dizi oldukça güzel çekim açıları ile gözlerimizi bayram ettirecek türden  manzaralara götürüyor. 



Daha ilk bölümden gizem - gerilim olaylarını dahil eden dizide bir çok gizem var ve  henüz  biri de cevaplanmış değil. Büyük çocuğun kaybolan eşi, komşu çiftlik sahipleriyle yaşanan arazi kavgası, kamp için gelen yabancı, başrolümüzün henüz çocukken kaçtığı ailesi ve bu aileden neden kaçtığı bile belli değil. Tek seferde bu kadar gizemin bir arada verilmesi her türden seyirciyi ekranda tutma çabası gibi görülse de ben olay örgüsünün güzel kurulduğuna dâir bir işaret olarak gördüm. Müziklerini güzel bulsam da kovboy filmi havası verebilmek için buldukları her anda müzik koyma çabası gibi geldi. Kostümleri ise küçüklüğümüzde pazar günleri çıkan kovboy filmlerini aratmayacak şekilde seçilmiş durumda. Şapkalar, botlar,montlar, deri pantolonlar insanı kovboy filmlerine götürüyor. Konu ve işleniş biçimine gelirsek oldukça güzel seçilmiş bir konu ince ince işleniyor ama cinayet sahnesinden beri beni rahatsız eden şey karakterlerin bazı olaylara oldukça tepkisiz kalmaları oldu. Abisinin cinayet işlediğini gören kardeş oldukça soğuk kanlı şekilde cesedi kamyona yükleyebiliyor ya da oğlunun katil olduğunu duyan Royal sorgusuz sualsiz cinayeti örtbas edebiliyor veya anne tüm aile üyelerinin yaptıklarını kabul edip plana kusursuz şekilde dahil olabiliyor. Cinayet işleyen abi ise öldürdüğü adamın abileri gelince hiç bir şey olmamış gibi yapıp onların baskıları altında tepki bile vermeden boyun eğiyor. Olaylar oldukça küçük bir ekip arasında geçmesi de bunun cabası oluyor. Henüz ilk 2 bölüm yayınladığı için belki ileri bölümlerde karakterleri tanıdıkça bu duruma alışırız belki de karakterler bunu aşar diye umuyorum. Dizide izleyicilere salak muamelesi yapılıp gözle görülen her detayın açıklanmaya çalışılmaması işe hoşuma giden bir nokta oldu, Josh Brolin ise oldukça beğendiğim oyunculuğunu kalabalıklarda yalnız, inancını kaybetmiş, çoğu zaman yaşadığı eve bile yabancı olan babayı oynayarak konuşturmuş resmen. 

Watkins'in ilk yapımı olduğu düşünülürse Outer Range'in oldukça iyi bir yapım olduğunu dile getirebilirim.  Hele ki ilk yapımı ile Amazon Prime Video'ya bir dizi üretmek hiç de küçümsenecek bir olay değil. Dizi ilk iki bölümü ile bende oldukça büyük soru işaretleri bıraktı birçok olumsuz yine değinmiş olsam da geri kalan 6 bölümü izlemek için ekran başında olacağım.



Yorumlar (0)