Anasayfa > Haberler > İnceleme: Monster Hunter

İnceleme: Monster Hunter

Film İnceleme 3 yıl önce İnceleme: Monster Hunter

Kısa bir süre önce vizyona giren Monster Hunter filmini önce Spoilersız daha sonra da spoilerlı olarak inceleyeceğiz.

Monster Hunter, başrolünde Milla Jovovich ve Tony Jaa'nın olduğu, ara sıra çok etkili rolde olmasa da Ron Perlman'ı gördüğümüz video oyundan uyarlama bir film. Filmin konusunun iyi olduğunu bilmek için filmi izlemenize gerek yok bunun için 16 yıldır devam eden oyun serisine bakmanız fikir edinmenize yardımcı olacaktır. Ancak filmin oyun kadar başarılı olabildiğini söylemek biraz güç kalıyor. Filmin konusu oldukça iyi olmasına rağmen filme ayrılan bütçe filmin çok iyi olmasının önüne geçmiş. Bu filmde oldukça iyi bir konunun, düşük bütçe, kötü senaryo ve yetersiz oyunculuklarla batırıldığını görüyorsunuz. Filmin konusu başka dünyada yaşayan efsanevi yaratıklara karşı savaş ve onları avlamak olunca yapılacak olan CGI diğer filmlere göre daha fazla emek gerektiriyor. CGI'ın bu filmde çok çeliştiği yerler olduğunu söyleyebiliriz çünkü bazı sahnelerde yapılan CGI'lar çok gerçekçi gözükse de bazı sahnelerde yapılan CGI'lar evde sizin yanlışlıkla yapabileceğiniz türden oldukça yapmacık ve dikkat çekiciydi. 

Filmin konusunun oldukça dikkat çekici olduğunu dile getirdik ancak maalesef izleyeni bu filmdeki fantastik evrene çekmekte ve bu evreni izleyiciye tanıtmakta oldukça yetersiz kalınmış. Bu evren biraz tanıtılsa veya daha fazla detay verilse filmin ilgi çekiciliğinin artacağı bariz bir durum gibi görünüyor. Filmi izleyecekseniz çok büyük beklentiler ile izlememenizi tavsiye ediyoruz. Maalesef ki bu film sizler için çerezlik bir filmin ötesine geçemiyor. Filmi izlemenizi ve çok daha sert yorumlar yapacağımız spoiler içeren kısmı da okumanızı tavsiye ediyoruz. 




Bu kısım film hakkında Spoiler içermektedir.

Bu kısımda filmin iyi kısımlarını ve kötü kısımlarını daha detaylı olarak inceleyeceğiz. İddiasına varız ki filmdeki konuşmaların toplamı bu yazıdan daha azdır. Filmde konuşma kısımları o kadar kötü, acemice ve az ki maalesef film sadece görsellikten ibaret kalıyor. Filmin konusunun çok iyi olduğunu tekrar söylemek gerekirse bu konu üzerinde uzun ve detaylı diyaloglar yapmak filmi bambaşka bir noktaya taşıyabilirdi. Ancak aksiyon her şeyden büyüktür düşüncesi ile ilerleyen yapımcılar ve yönetmenler maalesef bu filmde istediklerini alamamış gibi görünüyorlar. Yönetmenler demişken filmin yönetmeni Paul W.S. Anderson'ı daha önce vizyona giren Resident Evil (Ölümcül Deney) serilerinden tanıyoruz. Kendisi serideki tüm filmlerde senaristlik yapmış ve Milla Jovovich ile uzun zaman çalışmış. Bu filmde de Resident Evil etkilerini çoğu sahnede görmek mümkün. Ayrıca devamı anlatılmayan sonuçsuz olaylar ise akıllarda büyük sorulara yer açıyor. Bunlardan birisi ana karakterimiz olan Natalie'nin taşıdığı yüzüktü. Bu yüzüğün hikayesi nedir? Karakterin yapısının oluşmasında nasıl bir etkisi vardır? gibi soruların hiçbirine cevap vermediği gibi bir süre sonra bu detay ortadan kalkıyor.

Filmdeki diyalogların çok kısa olduğunu söylemiştik ancak var olan diyalogların da oldukça kaliteli olduğunu söylememiz mümkün değil. Çünkü filmin ilk 15 dakikası boyunca devam eden "Biz askeriz, sorgulamayız savaşırız" gibi tekrarlanan replikler, yaklaşık 3 saat süren savaş sahneleri ile efsaneleşen bir askeri film olan Black Hawk Down filminde bile asla söylenmiyor. Ayrıca bu replikleri söyleyen oyuncuların da bu repliği içten bir şekilde seyirciye aktaramıyor. Yani ana oyunculukların dışında kalan oyunculuklar maalesef çok yapmacık ve bir o kadar kötü bir şekilde servis edilmiş. Milla Jovovich, Tony Jaa'nın ve Ron Perlman'ın oyunculuklarının oldukça başarılı olduğunu gönül rahatlığı ile söylemem mümkün.




Bir diğer önemli nokta ise sürekli karamsar kalan CGI'lardı. Filmde bazı sahnelerde oldukça başarılı CGI'lar bulunuyor ancak bu başarı düşük bütçeden kaynaklı olsa gerek bazı sahnelerde oldukça kötü görünüyor. Canavar oldukça başarılı tasarlanmış ve oyuncuların karşısına gerçekmişcesine konulabilmiş ancak o CGI başarısı devamlılık sağlayamamış. Bir sahnede çok gerçekçi duran canavar diğer sahnede oldukça yapmacık durabiliyor. Ancak 60 milyon dolar olan film bütçesi daha yüksek seviyelerde olsaydı daha başarılı bir CGI sunulacağından hiç şüphemiz yok.

Son olarak değinmek istediğimiz nokta ise yapımcıların bizleri birer para makinası olarak görmesi. Filmin devamı hakkında heyecanlı olmanız veya filmi beğenip beğenmemeniz artık yapımcıların umrunda olmuyor. "Resident Evil" filmlerinin tamamında bir sonraki filmi yapmak zorunluymuş gibi asla bitmeyen sonlar izledik. Aynı mantığı taşıyan yönetmenimiz bu filme de aynı sonu layık görmüş nitekim filmin sonunda o kadim medeniyetten birini görüyoruz ve kahramanlarımız yeni bir savaşa giriş yapıyor. 




Toparlamak gerekirse filmin çok iddialı olmadığını ve orta seviye bir bilim kurgu filmi olduğu düşünülürse film için ideal puan 10 üzerinden 5 oluyor. 


Yorumlar (0)