Anasayfa > Haberler > İnceleme: Malcom & Marie

İnceleme: Malcom & Marie

Film İnceleme 3 yıl önce İnceleme: Malcom & Marie

Malcolm and Marie filmi, yönetmenliğini ve senaristliğini Sam Levinson'ın üstlendiği, oyuncu kadrosunu ise John David Washington ve Zendaya ile sınırlı tutan, diyologlar üzerine kurulu, çeşitli sosyal konulara değinmenin yanı sıra ana hikaye olarak bizlere sıradışı bir aşk hikâyesi anlatmayı hedefleyen ve Netfilx'te yayınlanan bir filmdir.

Film ile ilgili spoiler verilecek çok az konu olduğundan incelememiz spoilersız olup, gönül rahatlığı ile okuyabileceğinizi belirterek incelememize başlamak isteriz.

Oyunculuklar, sahne çekimleri, sinematografi ve film müzikleri gibi konulardan önce filmimizin hikayesine değinmek isteriz. Film, ilk yönetmenliğini yapan ve çektiği ilk filmin galasından gelen Malcolm ile, geçmişi trajik ve üzücü olaylar ile dolu, eski bir aktris olan Marie karakterini içinde bulundurarak bizlere bu ikilinin karakterlerini, ilişkilerini, beraber yaşadıkları olayları ve geçmişlerini, tek bir alanda ve tek bir gecede anlatmayı hedefliyor. Konusundan mütevellit filmin tamamen diyaloglar üzerine kurulu olduğunu söyleyebiliriz. Tamamen diyaloglar üzerine kurulu olan, tek bir zamanda ve tek bir mekânda geçen bir filmin, herkese hitap etmediğini, fakat bu türü seven kişilerin gerçekten başarılı bulacağını düşündüğümüz Malcolm&Marie filmi, kimilerine göre çok kötü, kimilerine göre de çok iyi diye tarif edilen bir filmdir. 


İncelememize objektifliğimizi koruyarak devam edecek olursak, filmin gerçekten kaliteli sahne çekimlerine ve iyi bir sinematografiye sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle tek mekânda geçen filmlerde, büyük önem taşıyan bu iki konunun gayet iyi altından kalkmış olmasının yanı sıra, filmin kadrosunu oluşturan John David W. İle Zendaya'nın da çok iyi performans sergilediklerini söyleyebiliriz. İkisininde oyunculuklarını gayet doğal, çoğu yerlerde abartıdan uzak ve gerçekçi oynadığını düşünüyoruz. Yine sabit mekânda geçen bir filmde büyük önem taşıyan başka bir faktör olan diyaloglara gelecek olursak, yönetmenin karakterlerin geçmişlerinin, o anki duygularının, hissettikleri nefretin ve sevginin yanı sıra, bazı toplumsal ve felsefik denilebilecek konularıda, diyaloglara güzel bir şekilde yedirerek içi dolu diyaloglar çıkardığını söyleyebiliriz.



Hızlı ve sürükleyici bir giriş yapan Malcolm&Marie filmi, gerek konusundan gerekte anlatmak istediği şeylerden ötürü filmin yarısından itibaren temposunu kaybetmeye başlamaktadır. İlk yarıda karakterleri ve karakterlerin geçmişlerini izleyiciye aktarmayı hedefleyen film, ikinci yarıda karmaşık bir duygu bulutunun olduğu olayların içerisine, yönetmenin değinmek istediği bazı toplumsal olayları da ekleyince temposunu ister istemez filmin ilk yarısına göre kaybetmektedir. Fakat filmin sonlarına doğru bu tempo yavaşlığı kırılarak güzel ve gerçekçi bir sonada bağlandığını söylemeden geçemeyeceğimizi belirtmek isteriz.

Kısaca özetlemek gerekirse, filmin güzel ve gerçekçi bir konuya, iyi denilebilecek kamera açılarına ve sinematografiye, güzel oyunculuklara, ortalama düzeyde soundtracklere ve yer yer düşüşlü, yer yer yükselen bir tempoya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak filme puanımız; 7/1


Yorumlar (0)