Anasayfa > Haberler > İnceleme: Love, Death & Robot (2.Sezon)

İnceleme: Love, Death & Robot (2.Sezon)

Dizi İnceleme 3 yıl önce İnceleme: Love, Death & Robot (2.Sezon)

15 Mart 2019 tarihinde ilk sezonu ile izleyiciler ile buluşan Love, Death and Robots dizisi oldukça beğenilmişti. Yapımcılarının arasında ünlü mükemmelliyetçi yönetmen David Fincher'ın da bulunduğu dizi, Netflix'in en başarılı yapımlarından biri olarak akıllarda kalmıştı.

İlk sezonunda birbirinden farklı 18 bölüm barındıran dizinin, en ilgi çekici yanı her bölümün birbirlerinden her açıdan farklı olmasıydı. Farklı animasyon tarzları ile farklı ütopik olaylara odaklanan dizinin, her bölümünde bambaşka bir tarzı vardı. Sadece görüntü ve konu itibariyle değil, kamera arkasında ki farklı kişilerin tarzlarının eklenmesi ile birlikte her açıdan farklı olan bölümler, izleyiciler tarafından oldukça beğenilmişti. İşlediği konuların yer yer komik, yer yer korkunç ve yer yer de duygusal olduğu dizinin ikinci sezonu sabırsızlıkla bekleniyordu. 14 Mayıs 2021 tarihi ile, beklenen dizinin ikinci sezonunun ilk 8 bölümü yayınlandı ve hayranları ile buluştu! Love, Death & Robots dizisinin ikinci sezonunun incelemesine geçmeden önce, incelememizin ilk yarısının spoilersız ikinci yarısının ise spoilerlı olduğunu belirtmemiz gerekiyor.




Dizi hakkındaki görüşlerimizi anlattığımız yazıya, ikinci sezon içerisinde bizleri üzen konuları belirterek başlamak isteriz. Bizler Love, Death & Robots dizisinin ilk sezonunu fazlaca beğenmiştik. Sıradışı konuları inanılmaz güzel animasyonlar eşliğinde izleyiciye sunması bizlerin çok hoşuna gitmişti. Her bölümün oldukça kısa ve birbirinden farklı olması ise, diziyi bir çırpıda bitirmemize sebep olmuştu. 18 bölümü beğenerek ve hayranlık ile bitirdikten sonra ise, o uzun ve acılı ikinci sezon bekleyişine başlamıştık. 2 senelik uzun bir sürenin ardından dizinin ikinci sezonunun ilk yarısının yayınlandığını görünce oldukça mutlu olmuş ve ekran başına devasa bir beklenti ile oturmuştuk. Fakat şunu net ve üzgün bir şekilde söyleyebiliriz ki; dizinin ikinci sezonu bizleri ilk sezon kadar tatmin etmedi. Yayınlanan 8 bölüm arasında oldukça güzel ve ilgi çekici bölümler vardı. Fakat bu bölümler, gerek konu, gerekse anlatım biçimi açısından bizlere göre ilk sezonun çok ama çok altında kalmakta. Çeşit çeşit konuları oldukça cesur bir şekilde işleyen ilk sezona kıyasla, ikinci sezonun bölümlerinin konuları biraz "basit" geldi bizlere. İkinci sezonda dizi, aynı ilk sezonda olduğu gibi farklı animasyon tarzları kullanmaya devam etmiş. Fakat ikinci sezonda kullanılan animasyon tarzları ve çeşitleri, bizlere göre yine ilk sezonun altında kalmakta.


İkinci sezon hakkında bizleri üzen fazlaca konu olmasına rağmen, kesinlikle ikinci sezonun kötü bir iş olmadığını düşünüyoruz. Özellikle bazı bölümleri ile, aynı ilk sezonda olduğu gibi nefesleri kesmeyi başaran dizinin, yine güzel bir iş çıkarttığı söylenebilir. Aksiyonu ve ütopik dünyaları doya doya izlediğimiz bölümlerin yanı sıra, oldukça düşündüren ve meraklandıran bölümlerin olduğu ikinci sezonda ki bazı bölümler oldukça kaliteliydi. Müziklerin, animasyonların, karakterlerin ve konuların harika bir şekilde kullanıldığı dizi, adeta su gibi atmakta. Bizler dizide, özellikle gündelik hayatta ki olaylara sıradışı bir şekilde bakış açısı sunan bölümleri oldukça beğendik. Fakat sizlere spoiler vermemek için, bu bölümlere spoilerlı kısmımızda değineceğiz. Dizi hakkında ki görüşlerimizi özetlememiz gerekirse; dizinin ikinci sezonunun, ilk sezona kıyasla çok kötü olduğu, fakat buna rağmen farklı tarzı ile bizlere keyifli dakikalar sunma çabası takdire şayan bir davranış. Birer hayran olarak bizleri tatmin etmeyi başaran dizinin, daha iyi olmasını beklerdik tabi. Bu kısımdan itibaren, Love, Death and Robots dizisinin 2. sezonu hakkında spoiler bulunduğunu sizlere belirtelim.



Bizlere göre, Love, Death and Robots dizisinin ikinci sezonunun yayınlanan ilk 8 bölümün bazıları iyi iken, bazıları kötüydü. Sizlere bu iyi ve kötü bölümler hakkındaki görüşlerimizi sırayla belirtmek ve kötü bölümleri anlatarak başlayalım. Bizlerin dizide en çok beğenmediği bölümler 1, 2 ve 7. bölümlerdi. Sıradışı ve tatlı animasyon tarzı ile bizleri karşılayan birinci bölüm, gelecekte emekli insanların bulunduğu yüksek teknolojili bir kentte geçmektedi. Yaşlıların tüm bakımlarının robotlar tarafından yapıldığı bu kentte, bir robotun kontrolden çıkıp yaşlı bir kadın ile savaşması konu alınmıştı. Yaklaşık 10 dakika uzunluğunda olan bu bölüm, gerek konu ve gerekse hikaye açısından bizlere göre oldukça kötüydü. Neredeyse hiç sıradışı olmayan ve sadece ilk sezonun değil, ikinci sezonda ki bölümlerin de altında kalan bu bölümün kötü olduğunu düşünüyoruz. Dizinin ikinci sezonunda beğenmediğimiz bir diğer bölüm ise, uzak bir gelecekte geçen ikinci bölüm. Yine farklı bir animasyon tarzı ile izleyiciye sunulan ve pek çok konu anlatmaya çalışıp hiçbirini anlatamayan ikinci bölümünde kötü derecesinde yerini alıyor. Gerek bölümün kısa olmasından ve gerekse bu kısa süreye rağmen çok fazla konu anlatmaya çalışmasından ötürü bölüm izleyiciye neredeyse hiçbir şey anlatamamakta. Normalde olmasından daha kısa bir bölüm yapılıyor ve bu süreye gereğinden fazla anlam ve konu yükleniyor. Durum bu şekildeyken bu bölümle ilgili olumlu bir yorum yapmak mümkün olmuyor. Love, Death and Robots dizisinin ikinci sezonunda bulunan ve sevmediğimiz son bölüm olan 7. bölümün ise, o'kadar kötü olmadığını, fakat yinede diğer bölümlere kıyasla sönük kaldığını ekleyebiliriz. Ünlü aktör Michael B. Jordan'ın konuk oyuncu olduğu ve uzak bir gelecekte bir gezegende hayatta kalmaya çalışan bir askeri canlandırdığı 7. bölüm, bizlere göre konu bakımından oldukça sıradandı. Diğer bölümlerde ki ütopik dünyalara ve sıradışı konulara zıt bir şekilde 7. bölüm oldukça düz ve klişe bir konuyu işliyor. Bu yüzdende 7. bölümün fena olmadığını fakat iyi bir bölüm kalitesine de erişemediğini ekleyebiliriz.


Beğenmediğimiz bölümleri uzun uzun anlatıp diziyi fazla kötüledikten sonra, dizi içerisinde oldukça beğendiğimiz bölümleri de sizlere kısaca anlatarak diziyi övmek isteriz. Bizler dizinin ikinci sezonunda en çok 4, 6 ve 8. bölümleri beğendik. Fazla gerçekçi animasyon teknikleri ile izleyiciyi karşılayan 4. bölüm, uzak bir gelecekteki bir çöl gezegeninde yaşayan Snow isimli bir canlıyı konu almaktaydı. Snow'un diğer insanlara kıyasla farklı özellikleri olduğunu izleyiciye yansıtan ve gayet güzel bir hikayeyi, harika animasyonlar ile bizlere aktaran bölümün çok iyi olduğunu düşünüyoruz. Beğendiğiniz bir diğer bölüm ise, sıradışı ve tatlı animasyon tarzı ile karşımıza çıkan 6. bölüm.  Diğer bölümlere kıyasla oldukça kısa ve normal bir konuyu işleyen 6. bölümü bizler garip bir şekilde çok beğendik. Noel gecesinde Noel Baba'nın gelmesini bekleyen iki çocuğunun, sıradışı bir Noel Baba ile karşılaşmalarını konu alan bölümün, oldukça orjinal ve eğlenceli olduğunu düşünüyoruz. 2. sezon içerisinde beğendiğiniz son bölüm ise, 8. bölüm. Sahile sıradışı bir şekilde devasa bir devin vurmasını ve insanların bu deve yaptıklarını konu alan bölümün, oldukça düşündürücü ve üzücü oluyor olması bizleri fazla tatmin etti. Beğendiğimiz ve beğenmediğimiz bölümlerin dışında kalan 3. ve 5. bölümlerin ise ne iyi ne de kötü olduğunu söyleyebiliriz. Fakat sezonu genel anlamda değerlendirecek olursak bizleri tatmin ettiğini ve devamını bekleyecek derecede sevdirdiğini ekleyebiliriz.



Oldukça büyük bir potansiyele sahip olan fakat bu potansiyele rağmen ilk sezonun altında kalan 2. sezonu bizleri herşeye rağmen beğendik. Ne kadar kötü bölümlere ev sahipliği yapsada, bizlere oldukça iyi bölümlerde izleten ikinci sezona 7,5/10 puan vermek isteriz. Sezonun gelecek bölümleri ve farklı dizilerin incelemeleri için sitemizi takipte kalabilirsiniz.


Yorumlar (0)