Anasayfa > Haberler > İnceleme: Invincible - Bölüm 2

İnceleme: Invincible - Bölüm 2

Dizi İnceleme 3 yıl önce İnceleme: Invincible - Bölüm 2

Amazon Prime Video'nun orjinal içeriği olan ve izleyicilerin bir çoğu tarafından beğenilen bol kanlı ve bol şiddetli animasyon dizisi Invincible'ın 2. bölümü yayınlandı. 26 Mart Cuma günü itibariyle ilk üç bölümü ile yayın hayatına başlayan Invincible, Robert Kirkman'ın aynı isimli çizgi roman serisine dayanmakta. Babası dünyanın en güçlü süper kahramanı olan 17 yaşında ki Mark'ın, süper güçlerinin ortaya çıkması ile verdiği mücadeleye ve yaşadıklarına odaklanan dizi, pilot bölümünün final sahnesi ile iyice ilginçleşmişti.

İlk bölümü ile izleyiciye ana karakterimiz Mark'ı, Markın süper güçlü babası Omni-Man'ı ve çeşitli karakterleri tanıtan Invincible, Omni-Man'in esrarengiz bir şekilde koruyucuları katletmesi ile son bulmuştu. Dizi, Omni-Man'in neden böyle bir şey yaptığı izleyiciye açıklanmazken, Omni-Man'in güçlerinin devasa boyutu final kavgası ile gözler önüne serilmişti. İncelemizin ilk yarısının spoilersız, ikinci yarısının ise spoilerlı olduğunu belirterek incelemize geçmek isteriz.

Dizinin ikinci bölümü ile de bu kavgadan sonra olanlara ve Mark'ın hem babasının hemde koruyucuların yerini doldurmaya çalışmasına odaklanan dizinin, yine kötü olmayan bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. İçerisinde geçen bölümün aksine iki tane büyük aksiyon sekansı yerine, ikiden fazla kısa kısa savaş sahneleri barındıran bölümün aksiyon sahnelerinin, geçen bölüme kıyasla daha kötü, fakat yinede ortalama üstü seviyede olduğunu görüyoruz. 

Aksiyon sahnelerinin yanı sıra bir yandan da Mark'ın lise ve aşk hayatını, ufak fakat emin adımlarla işleyen dizinin, bu konuda da ne kadar klişe olaylar işlese de, işlediği bu olayları güzel bir şekilde yapabildiği için eksisini kısmen kapatabildiğini söyleyebiliriz. Mark'ın tüm o ihtişamlı süper güçlerinin yanı sıra hala bir çocuk olduğu gerçeğini güzel bir şekilde işleyen dizinin, bu konuları güzel bir şekilde başararak kendine gerçekçilik katıyor... Bizlere göre akıcılık kısmında ilk bölümü kıyasla daha iyi olan ikinci bölüm, ne yazık ki izleyiciye yenilik yaşatmak konusunda ilk bölümün altında kalıyor. Yine güzel müziklere ve dövüş koreografilerine sahip olan dizinin ikinci bölümünün, herşeye rağmen ortalama üstü bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. İncelemizin bu kısmından itibaren Invincible'ın ikinci bölümü hakkında spoiler bulunmaktadır.

Mark'ın babası olan Nolan'ın, esrarengiz bir şekilde Koruyucuları katletmesinden sonra yaşananları gerçekçi bir şekilde işleyen dizinin ikinci bölümünün, bu konuda güzel bir iş çıkarılmış. Babasının komaya girmesinden sonra Mark'ın kendini kanıtlama ve babasının yerini doldurma çabalarını gayet güzel işleyen bölüm, uzaylı ırkların dünyayı istila etmeye çalışması ile tempoyu arttırmakta. Bu uzaylılar ile tek başına mücadele etmeye çalışan Mark'ın yardımına Gençler Takımının gelmesi ve ekip ile Mark'ın böyle tanışması ne kadar klişe kaçsada, güzel işlenmiş bir iş olduğunu düşünüyoruz. Diziye ikinci bölüm ile gelen Darkblood ve Eve gibi karakterleri de güzel girişler ile tanıtan bölümün, ilk bölümde olduğu gibi Omni-Man'in aksiyon sahnesi ile bitmesi bizleri oldukça memnun etti. Yine aynı şekilde istilacı uzaylılar ile olan dövüş sahnelerinin de oldukça güzel olduğu ikinci bölüm, izleyiciye güzel bir deneyim yaşattı.

Darkblood isimli iblis dedektifin Koruyucuların ölümünü araştırdığı ikinci bölümün, izleyiciyi meraklandırarak üçüncü bölümü izleme hevesi kazandırdığını söyleyebiliriz. Yinede 50 dakikalık bölüm süresi yerine 20 dakikaya yakın bir bölüm süresine sahip olsaydı daha iyi olacağını düşündüğümüz dizinin, çeşitli yerlerde izleyiciyi kendisinden kopardığını eklemek isteriz. Fakat tüm bunlara rağmen yinede güzel gözüken Invincible'ın ikinci bölümü bizlerden 10/7.1 puan almakta.


Yorumlar (0)