Anasayfa > Haberler > İnceleme: Invincible - Bölüm 1

İnceleme: Invincible - Bölüm 1

Dizi İnceleme 3 yıl önce İnceleme: Invincible - Bölüm 1

Senelerdir dünyanın en büyük dijital platformu olma unvanını taşıyan Netflix'e rakip olmaya çalışan Amazon Prime’ın yeni orjinal yapımı olan Invencible, 26 mart 2021 tarihi ile yayın hayatına başlamıştı. Robert Kirkman'ın aynı isimli çizgi roman serisine dayanan bol kanlı animasyon serisinin ilk üç bölümü, 26 Mart tarihinde yayınlanmıştı. Diğer bölümlerin her hafta cuma günü platformda olacağı duyurulan animasyon dizisi, ilk bölümleri ile ilgileri üzerine çekmeye başardı.

Babası dünyanın en güçlü süper kahramanlarından biri olan 17 yaşında ki Mark Grayson'ın, süper güçlerine kavuşmasını ve bu süreçte yaşadıklarını anlatan Invincible çizgi romanlarının hakları Amazon tarafından satın alınmıştı. Aylar öncesinden efsane seslendirme kadrosu ile reklamı yapılan dizinin ilk bölümü 26 Mart 2021 tarihi ile yayınlandı. Seslendirme ekibinde Whiplash, orjinal Spider-Man serisini ve daha birçok başarılı filmler ile  tanıdığımız J. K. Simmons ile ünlü seslendirmen ve aktör Steven Yeun'un bulunduğu Invencible, daha birçok ünlü sanatçıya ev sahipliği yapmakta. Çoğu izleyici tarafından oldukça beğenilen Invincible'ın ilk bölümünün incelemesine geçmeden önce, incelemizin ilk yarısının spoilersız, ikinci yarısının ise spoilerlı olduğunu belirtmek isteriz.


Viltrum isimli bir gezegenden gelen ve dünyada ki adı ile Omni-Man isimli bir süper kahramanın çocuğu Mark Grayson'ı konu alan dizinin ilk bölümü, karakterleri ve hikayeyi acele etmeden sade ve güzel bir şekilde anlatmakta. Oldukça güzel çizimlere sahip olan Invincible'ın ilk bölümü, beklenenin aksine aksiyon sahneleri yerine hikayeye ve karakterlere odaklanmakta. İçerisinde iki büyük aksiyon sekansı barındıran bölümün, dövüş kareografilerinin oldukça iyi ve yaratıcı olduğunu düşünüyoruz. Dizi, ne kadar Orjinal olmayan karakterler barındırsa da, bu karakterleri iyi yazılmış bir hikayeye uyarladığı için bu eksisini kısmen kapatmakta. İlk bölümü ile hikayeyi yavaş fakat emin adımlar ile anlatan Invincible'ın, hikaye anlatımı konusunda İzleyiciye üstün bir deneyim sunuyor.



İlk bölümü ile, dünyayı kötülüklerden koruyan ekip olan Koruyucuları, ana karakterimizin babası olan Omni-Man'i ve güçlerine yeni kavuşmakta olan ana karakterimiz Mark Grayson'ı anlatan Invincible, Mark'ın güçlerinin ortaya çıkmasının ardından babası ile yaptıkları eğitimlere ve yaşadıklarına odaklanmakta. Tüm bu olayları 40 dakika içerisinde acele etmeden ve yavaş yavaş anlatan dizinin, bu konuda başarılı olduğunu belirtmek isteriz. 
İzleyiciyi üstün bir hikaye deneyimi sunan Invincible'ın çeşitli yerlerinde hikaye akışı yavaşlatmakta ve senaryo da kopukluklar yaşanmakta. Yaklaşık 50 dakikalık bir bölüm süresinden kaynaklanan bu sorunun olduğu dizide, belkide bölüm süresinin 20-25 dakikalara düşmesi daha iyi olabilirdi. Yinede uzunluğuna rağmen konusu ile izleyiciyi ekranda tutmayı başaran dizinin ilk bölümünün, gerçekten güzel , etkileyici ve Omni-Man’in tam gücünü anladığımız bir aksiyon sahnesi ile sonlanıyor..

Orjinal olmayan karakterleri, orjinal bir hikayeye uyarlayarak bu hatasını telafi eden Invincible'ın birinci bölümünün spoilersız incelemesinin sonuna gelmek isteriz. Bu kısımdan itibaren Invencible dizisinin birinci bölümü hakkında spoiler bulunmaktadır.

İncelemizin spoilerlı kısmında, dizinin birinci bölümünde iyi ve kötü yapılan bazı olaylara ve sahnelere değinmek gerekiyor. Dizinin kötü yaptığı sahnelere değinerek başlamamız gerekirse ilk olarak dizide ki karakterleri örnek göstermeliyiz. Oldukça ilgi çekici ve orjinal bir hikayeyi anlatan dizinin içerisinde bir çok orijinal olmayan karakter bulunmakta. Bir karakterin iyi ve kötü olmasından önce orjinal olması çok daha önemliyken, dizinin birinci bölümünde ki karakterlerin çoğunun orjinal olmadığı gerçeğinin bizleri hayal kırıklığına uğratıyor. Özellikle Koruyucular ekibinde ki her bir karakterin, Justice League ekibinden uyarlanmış olması başlarda bizleri oldukça rahatsız etmişti. Fakat bölümün sonunda tüm koruyucuların kısa vadeli karakterler olduğunu öğrendiğimiz de kendimizi bir nebze teselli olmuş hissettik. 

Hızlı bir açılış ile başlayan bölümün zaman geçtikçe temposunu kaybetmesi beklentilerinizi düşürmesin çünkü beklenmedik bir şekilde bölüm sonunda Omni-Man ile Koruyucular arasında yapılan harika kavganın, bölümün temposunu zirveye çıkartarak güzel bir final yapıyor. Güzel kareografiler, şiddet ve bolca kan içeren bu sahnenin, ilk bölümün en başarılı sahnesi olduğu aşikar. 

Güzel çizimler ve iyi işlenmiş hikayesi izleyiciye güzel bir bölüm sunmayı başaran Invencible'ın ilk bölümü, izleyicilere diziye devam edebilmeleri için büyük bir beklenti veriyor.


Yorumlar (0)