Anasayfa > Haberler > İnceleme: Falcon and Winter Soldier - 5.Bölüm

İnceleme: Falcon and Winter Soldier - 5.Bölüm

Dizi İnceleme 3 yıl önce İnceleme: Falcon and Winter Soldier - 5.Bölüm

19 Mart cuma günü ile birlikte Disney+ platformu üzerinde yayın hayatına başlayan Falcon and the Winter Soldier dizisinin, 16 Nisan Cuma günü itibari ile 5. bölümü izleyiciler ile buluştu. Kari Skogland'ın yönetmenliğini üstlendiği dizinin başrollerini ise, Winter Soldier rolü ile tanıdığımız Sebastian Stan ve Falcon karakteri ile izlediğimiz Anthony Mackie üstleniyor. Captain America'nın ölümünden dolayı ortada boş bir şekilde kalan Captain America ünvanından ve süper asker serumunun tekrar bulunmasından sonra olanlara odaklanan dizi, 4. bölümde ki John Walker sahnelerinden sonra büyük bir heyecan ve merak ile bekleniyordu.

Sam, Bucky ve Zemo üçlüsünün Bayrak Parçalayanlar grubunun lideri olan Karli Morgenthau'nun peşine düştükleri dördüncü bölüm, izleyiciye John Walker karakterini daha iyi tanıtmış ve karakteri izlediğimiz çok güzel sahneler vermişti. John Walker'ın üzerinde ki tüm sorumluluklarının ve dertlerinin yanı sıra hala sıradan bir insan olduğu gerçeğini izleyiciye çok iyi anlatan dördüncü bölüm, John'un düşmanları ile daha iyi savaşabilmek için süper asker serumu alması ile devam etmişti. Serumun etkisi ile çok daha güçlü ve acımasız olan John Walker'ın, arkadaşının ölümü üzerine sinirlenerek, Karli Morgenthau'nun ekibinden bir süper askeri öldürmesi ile son bulan bölüm, adeta nefes kesmişti. Karli Morgenthau'nun kaçmış olması, Sam ve Bucky'nin çaresiz kalması ve kalkana kan bulaşması gibi konuların nasıl sonuçlanacağı bilinmezken, beşinci bölüm devasa bir beklentiyle bekleniyordu. Falcon and the Winter Soldier dizisinin beşinci bölümünün incelemesine geçmeden önce, incelemizin ilk yarısının spoilersız, ikinci yarısının ise spoilerlı olduğunu belirtmek isteriz.



Önceki bölümlerde olduğu gibi, aksiyon yerine karakterlere ve hikayeye odaklanmayı tercih eden dizinin beşinci bölümünde de aynı olay söz konusu. Yapılan bu hamle ile İzleyiciye karakterleri daha iyi anlatma fırsatı yakalayan dizi, bu konuda gerçekten başarılı işler çıkartıyor. Karakterlerin ve hikâyenin aynı önceki bölümlerde olduğu gibi güzel diyaloglar eşliğinde akıcı bir şekilde işlendiğini beşinci bölümün, su gibi akıp gittiğini söyleyebiliriz. Bir önceki bölüm olan dördüncü bölüme kıyasla içinde oldukça az aksiyon sahnesi barındıran beşinci bölümün, ağırlıklı olarak Sam, Bucky ve John Walker karakterlerine odaklanıyor. Olan tüm bu olaylardan sonra Sam ve Bucky'nin çaresizliğin çok güzel işlendiği bölümde, John Walker'ın karakteri inanılmaz başarılı bir şekilde işlenmiş. İlk bölümden bu yana karakteri ve motivasyonu inanılmaz başarılı işlenen John Walker'ın, bu bölümde de çok iyi sunulduğunu düşünüyoruz. Dördüncü bölümün finalinde olanların ardından John'un yaşadıklarının çok iyi anlatıldığı dizinin, izleyiciye sunduğu en iyi olaylarından birinin John Walker karakteri olduğunu belirtmek isteriz. Bir asker olarak disiplinli bir şekilde yetiştirilen ve öldürmek için proglamlanan bir insan olan Walker'ın tepkilerinin ve motivasyonunun çok doğal ve gerçekçi olduğunu düşünüyoruz.

Tüm bu olayların yanı sıra, ilk bölümlerde gördüğümüz siyahi süper asker olan İsaiah Breadley karakterine de odaklanan dizinin, bu konuda da başarılı olduğunu ekleyebiliriz. Breadley üzerinden politik göndermeler yapılmasına rağmen, bu göndermelerin abartılmaması ve hikayeye yedirilmesi ise bir hayli başarılı. Diğer yapımlara kıyasla, mesaj vermek için kendini zorlamak yerine, mesaji hikayeye yedirerek izleyiciye sunan dizinin, bu konuda da güzel bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. İncelememizin bu kısmından itibaren, Falcon and the Winter Soldier dizisinin beşinci bölümü hakkında spoiler bulunmaktadır.

İncelemizin spoilerlı kısmında dizinin beşinci bölümünde yaşanan bazı önemli olaylara değinmek isteriz. Bölümde ki en önemli olayları saymamız gerekirse, Sam'in ve Walker'ın aynı anda Captain America olmak istemesi diyebiliriz. İki karakterinde Captain America olmak için çok mantıklı sebeplerinin olması ve bu sebeplerin motivasyonlarını güçlendirmeleri çok iyi işlenmiş. Steve'in ölümünden sonra yıkılan Sam'in, ilk başta kalkanı teslim etmesi, ardından pişman olması ve en sonda da Isaiah karakteri ile konuşarak kalkanı hakettiğini anlaması çok güzel yansıtılmış. Isaiah karakteri diziye ilk dahil olduğu zaman bizleri çok korkutmuştu. Çünkü dizinin sırf kendi çıkarları ve para için azınlıklara yaranmaya çalışmasını ve azınlıklar üzerinden prim kasmasını bekliyorduk. Fakat tam aksine Isaiah karakterinin dizide tam yerinde kullanılarak, hem başarılı bir şekilde politik mesaj verilmesi, hemde Sam'in motivasyonuna yaraması bizleri oldukça mutlu etti. Günümüz sinemasında Moxie, Thunder Force ve Bird of Prey gibi yüzlerce örneğini gördüğümüz, firmaların azınlıklar üzerinden prim kasma durumunu, bu dizide görmemek bizleri çok sevindirdi.




Dizide yaşanan bir diğer önemli olay ise, John Walker'ın karakter gelişimi. Dizinin ilk bölümünden bu yana oldukça güzel çizilen bir karaktere sahip olan Walker'ın, bu bölüm itibariyle karakter gelişimini büyük bir ölçüde tamamladığını söyleyebiliriz. Arkadaşının intikamını almak istemesi ve Captain America ünvanını bırakmak istememesi ile birlikte, kendine kalkan yaparak tarafsız olarak savaşacak olması bize göre çok yerinde bir karar olmuş. Haklı motivasyonlara ve güçlü bir karaktere sahip olan Walker'ı ilerleyen Marvel yapımlarında görmeyi çok isteriz.


Bayrak Parçalayanlar örgütünün New York şehrinde destekçilerini toplayarak savaş başlatması ve konseyi basması ile son bulan bölüm, bir hafta sonra 6. bölümü ile dizinin güzel final yapmasına yol açtı. Yeni vibranium kanatları ile Sam'in Captain America olmasının yanı sıra, süper asker serumu almış John Walker'ın da Captain America olmasının çok iyi durduğunu söyleyebiliriz. İkilinin karşı karşıya geldiklerinde verecekleri tepkileri heyecanla bekleyerek, final bölüm olan 6. bölümün incelemesini yazmak için sabırsızlanıyoruz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak Falcon and the Winter Soldier dizisinin beşinci bölümüne 10/7.2 puan vermek isteriz. Bu tarz dizi ve filmlerin haber ve incelemeleri için sitemizi takip edebilirsiniz.


Yorumlar (0)