Anasayfa > Haberler > İnceleme: Day Shift

İnceleme: Day Shift

Film İnceleme 2 yıl önce İnceleme: Day Shift

Sonunda ne yaptığını bilen bir Netflix filmi izleyebildik. Birçok açıdan tartışılabilir ancak genel olarak baktığınızda herkesin ortak bir noktasının olduğu yeni bir film çıktı, Day Shift.

Evet, çok farklı Netflix filmleri gördük. Bunların çoğunun ortak noktası başarısız olmasıydı. Aslında amaçlanan fikirler çok güzel olsa da yapım aşamasında büyük bir kafa karışıklığına giriliyordu. Sağlam film yapalım, hem komik olsun hem dram olsun hem de absürt olsun arada biraz da ciddi olsun. Bu kesinlikle gerçekleşmesi çok zor bir olay ancak yıllardır bu olayı filmlerde denemeye çalışıyorlar ve başarısız oluyor. Çünkü birbirine zıt öğeleri aynı filmde bulundurmaya çalışıyorlar. Day Shift filminde durum böyle değil. Karar verdikleri bir kategoride istedikleri tarzda film ortaya çıkarmışlar. Peki nasıl?

Aslında olay çok basit. Film yapım aşamasında ortaya absürt bir film çıkarma kararı alınmış gibi görünüyor. Ciddi bir senaryodan vazgeçilip tüm saçmalıklarıyla güzel bir yapım çıkarmışlar. Şöyle ki bir sahnede Snoop Dogg makineli tüfeği ile vampir çatışmasının arasına giriyor. Şu cümlede mantıklı olan tek bir şey yok. Ve düşününce hafif bir gülme geliyor. Aslında bu olay filmin her anında mevcut. Ve  bu filmi keyifli yapan ana unsurdan birisi olmuş. Bu noktadan sonra çok mantıklı bir senaryo beklemedim. İzlerken de şakaları ve absürtlükleri ile keyifli bir zaman geçirmeye çalıştım.

Başrollerde ise karşımıza Jamie Foxx, Dave Franco ve Snoop Dogg çıkıyor. Dave Franco'nun karakterinin filmde hızlı değişimi, gereksiz iyimserliği biraz tat kaçırıyor. Ama Jamie Foxx filmi sırtlamış diyebilirim. Çünkü Jamie Foxx günlük hayatında da bu karaktere yakın birisi olduğu için oyunculuğunu çok iyi aktarabilmiş. Onun dışındaki oyuncuların üst düzey bir performans sergilediğini söylemek çok zor. 



Senaryo konusuna gelirsek olay çıkar. Çünkü senaryo konusunda film aslında bir fiyasko. Absürt olduğunu bilmesem şu anda bir ton eksik sayabilirdim ama filmin absürt olması bunu yapmamı engelliyor. Örnek vermek gerekirse; hızlı değişen karakterler, eksik anlatılan hikaye, mantıksız yerler. Yani adam ailesiyle bir sürü cesedin içerisinde yürüyor ama küçük kızları bunu gayet normal karşılıyor. Yine bir aksiyon sahnesinde koskoca araba 10 metre yüksekten yere düşüyor ancak küçük kız tabletinden oyun oynamaya devam ediyor. Snoop Dogg kendisini bir bomba olarak kullanıyor ancak ölmüyor. Aksine kalkıp bir de sigara içiyor. Bu anlamda senaryoda kesinlikle mantık aramıyorum. Hatta az önce olumlu söylemde bulunduğum komedi ve absürtlük konusunda bile kötü yorum yapabilirim. Bazı şakalar var ki tekrar tekrar kullanıldığı için artık keyif vermeyip acı çekmenize sebep oluyor. Evet, altına işeme şakasından bahsediyorum. Bundan daha iyi şakalar bulabilirsiniz. Senaristler bu şakayı bulamıyorsa keşke oyunculardan fikir alsalardı. 

Filmin bir diğer iyi özelliği ise aksiyon ve müzikleri güzel bir şekilde kullanmalarıydı. Filmde CGI sadece aksiyon sahneleri için uygulanmış. Güzel aksiyon sahneleri müziklerle daha güzel hale gelmiş. Ben açıkçası aksiyon sahnelerinden zevk aldım. Aksiyon sahnelerinde sizi rahatsız eden tek unsur herkesin jimnastik kulübünden gelmiş olmasıydı. Yani bir aksiyon sahnesinde bu tip hareketleri abartılı derecede fazla yapmaları seyir zevkini bozuyor. 

Uzun lafın kısası her ne kadar kötü birçok özelliğe sahip olsa da izlenebilir bir film olmuş.


Yorumlar (0)