Anasayfa > Haberler > İnceleme: Coming 2 America

İnceleme: Coming 2 America

Film İnceleme 3 yıl önce İnceleme: Coming 2 America

John Landis tarafından 1988 senesinde yönetilen Coming to America filminin devam filmi niteliğinde olan Coming 2 America filmi, geçtiğimiz günlerde yapımcılığını ve yayıncılığı dünya devlerinden biri olan Amazon'un üstlendiği Amazon Prime Video platformunda yayınlandı.

Yaklaşık 30 yıl sonra devam filmi çıkan Coming America serisinin yeni filmi olan Coming 2 America filmini sizler için spoilersız olarak inceliyoruz.

İlk film olan Coming to America filminin aksine, yönetmenliğini John Landis yerine, Craig Brewer'ın üstlendiği Coming 2 America filmini kısaca tanımlamamız gerekirse, rahatlıkla "yüksek bütçeli vasat bir komedi filmi" cümlesini kullanabiliriz.

İlk filmden tanıdığımız Eddie Murphy'nin canlandırdığı Prens Akeem karakterinin, 30 senenin ardından tahta geçmesi ile başlayan hikayemiz, Prens Akeem'in devlet içinde ki çeşitli sorunlardan ve hiç erkek evladı olmamasından ötürü Amerika’ya ilk seyahatinde yaptığı gayri meşru çocuğunu arayıp ülkesine getirmesi ve tahta geçmek için eğitmesi ile devam ediyor.

Senaryosunun tahmin edilebilirliği ve klişe oluşunun yanı sıra Coming 2 America filmine, inanılmaz itici karakterlere, kötü diyaloglara, vermeye çalıştığı onlarca mesajın hepsi ile çelişmesine ve devasa mantık hatalarına sahip bir film olduğunu söyleyebiliriz.

Vermeye çalıştığı ve başarısız olduğu tüm toplumsal mesajları, kötü oyunculukları ve vasat diyaloglarını bir kenara bırakıp Coming 2 America filmini sadece basit bir komedi filmi olarak değerlendirirsek bile filmin ana hedefi olan komedi unsurunda dahi başarısız olduğunu bir film ortaya çıkıyor. Genel anlamsızlıklarla birlikte filmi değerlendirmek gerekirse film bizden 10 üzerinden 3 puan alıyor.


Yorumlar (0)