Anasayfa > Haberler > İnceleme: Bad Sisters

İnceleme: Bad Sisters

Dizi İnceleme 2 yıl önce İnceleme: Bad Sisters

Bad Sisters Sharon Horgan, Dave Finkel ve Brett Baer tarafından geliştirilen İrlandalı bir kara komedi gerilim televizyon dizisidir. Dublin'de geçen dizi, Malin-Sarah Gozin tarafından yaratılan, Flaman serisi Clan'a dayanmaktadır. Dizi İrlanda'da çekilmiş ve ilk iki bölüm 19 Ağustos 2022'de Apple+ ta yayınlanmaya başladı. Kadromuzun bir hayli geniş olduğu dizide oyuncularımız ise şöyle; (Eva Garvey) Sharon Horgan,Anne-Marie Duff (Grace Williams), Eva Birthistle (Ursula Flynn), Sarah Greene (Bibi Garvey), Havva Hewson (Becka Garvey),Brian Gleeson (Thomas Claffin), Daryl McCormack (Matthew Claffin), Claes Bang ( John Paul Williams), Esad Bouab (Gabriel), Saise Quinn (Blanaid Williams), Peter Coonan (Ben) olarak yer almakta.

Eylül 2021'de Sharon Horgan'ın yapım şirketi Merman tarafından geliştirilen dizinin orijinal adı Emerald olarak geçiyor lakin dizi Apple+'a satılırken Bad Sisters olarak ismi değiştiriliyor. Ardından çekimleri Dublin ve çevresinde 2021'de yapılarak tamamlanıyor. 

Konusu ise Anne ve babasının erken ölümü sonrası birbirlerini her daim koruyan Garvey kız kardeşlerinin hayatlarına ışık tutuyor. En büyük abla Grace'in eşi John Paul'un her ne kadar saygı değer gözükse de tamamıyla bir pislikten ibaret olduğunu her bir kız kardeşe ayrı ayrı ne kadar kötülüğünün dokunduğunu görüyoruz. Daha sonra Grace ve kendilerini bu eziyetten kurtarmak isteyen kardeşler ablalarından habersiz JP'yi öldürme planları içerisine giriyorlar. Her bir kardeşin JP'ye nasıl kinlendiği ve her birinin öldürme planına nasıl dahil olduğunu her bir bölümde ayrı ayrı izliyoruz. Sıradan bir konuya sahip ve öngörülebilir bir dizi olsa da bazı minik detaylarda şaşırtıyor. Her bölüm sonunun nereye bağlanacağını tahmin etseniz de dizi bunu size sıktırmadan izletiyor. Mükemmel bir kara mizaha sahip dizi benim komedi anlayışıma oldukça uyduğu için izlerken büyük bir zevk aldım. Ayrıca her bir oyuncunun rolüne biçilmiş bir kaftan olduğunu düşünüyorum. Fiziksel görünüşleri ve kendilerini role adaymış biçimleri ile bazen gerçekten kardeş olabilirler mi diye düşündüğüm olmadı değil. Ayrıca sigortacı abimizi oynayan Brian Gleeson rolünü o kadar iyi yapıyor ki beni o kadar sinir etmeyi başardı sırf bu yüzden kendisinin saçlarını tek tek yolmayı bile düşünmüş olabilirim. 



Dublin ve Belfast"ın mükemmel manzaralarına aracılık eden sahnelerde güzel perspektifler yakalansa da diyalog sahnelerine aynı yorumu yapamayacağım. Bu sahnelerde açıların yüzeysel olduğunu ve daha özenli çalışmalar yapılabileceğini düşünüyorum. Neticede bu basit bir platformun değil Apple+'ın bir dizisi. Günümüzde sadece senaryo ve oyunculuk değil aynı zamanda sinematografi ve müzikler de yapımları yükselten etmenler içinde bu yüzden ne kadar büyük veya ne kadar küçük olursa olsun her platformun yapımlarında dikkat etmesi gereken başka unsurlar da olduğunu düşünüyorum. 

Son olarak söylemem gerekirse Bad Sisters güzel bir kara mizaha sahip klasikten şaşmayan ama aynı zamanda ters köşe de yapan sıkmadan kendini izleten bir dizi olmuş.


Yorumlar (0)